LCHF-pizzabotten

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det finns en hel del olika LCHF-receptpizzabotten, men nu har jag hittat den bästa hittills som jag har smakat och det är tack vare helt fantastiska Åse på 56kilo.

Det som är så härligt med denna pizzabotten är att den är snabb att göra, smakar inte ost och blir lite mer brödaktig än andra bottnar som jag har testat.

Nu är detta bara ett recept på själva pizzabotten, men för att du ska få en god LCHF-pizza måste du hitta på någon fyllning att ha på.  I botten måste du ha en tomatsås och sedan riven ost. Efter det är det helt fritt fram att välja topping.

I receptet står det västerbottenost, men det fungerar lika bra med någon annan lagrad smakrik ost, t ex prästost eller cheddar.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

 100 g Västerbottenost
 4 Ägg
 0,75 dl Grädde 40%
 1 krm Salt

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Riv osten.

5

Blanda alla ingredienser förutom den rivna osten och vispa ihop med elvisp.

7

Blanda ner osten sist av allt.

9

Låt smeten stå och svälla minst fem minuter.

11

Platta ut smeten/degen på en bakplåtsklädd plåt och försök att få det så jämnt som möjligt. Det ska räcka till en normalstor plåt.

13

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.

15

Ta ut pizzabotten och låt den svalna lite innan du har på din fyllning.

17

Grädda sedan pizzan på 200 grader tills det att osten har smält.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 100 g Västerbottenost
 4 Ägg
 0,75 dl Grädde 40%
 1 krm Salt

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Riv osten.

5

Blanda alla ingredienser förutom den rivna osten och vispa ihop med elvisp.

7

Blanda ner osten sist av allt.

9

Låt smeten stå och svälla minst fem minuter.

11

Platta ut smeten/degen på en bakplåtsklädd plåt och försök att få det så jämnt som möjligt. Det ska räcka till en normalstor plåt.

13

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.

15

Ta ut pizzabotten och låt den svalna lite innan du har på din fyllning.

17

Grädda sedan pizzan på 200 grader tills det att osten har smält.

LCHF-pizzabotten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.