LCHF-pizzabotten

Av LCHF-arkivet  ,   

september 18, 2015

Det finns en hel del olika LCHF-receptpizzabotten, men nu har jag hittat den bästa hittills som jag har smakat och det är tack vare helt fantastiska Åse på 56kilo.

Det som är så härligt med denna pizzabotten är att den är snabb att göra, smakar inte ost och blir lite mer brödaktig än andra bottnar som jag har testat.

Nu är detta bara ett recept på själva pizzabotten, men för att du ska få en god LCHF-pizza måste du hitta på någon fyllning att ha på.  I botten måste du ha en tomatsås och sedan riven ost. Efter det är det helt fritt fram att välja topping.

I receptet står det västerbottenost, men det fungerar lika bra med någon annan lagrad smakrik ost, t ex prästost eller cheddar.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

100 g Västerbottenost

4 Ägg

0,75 dl Grädde 40%

1 msk Fiberhusk

0,5 dl Mandelmjöl

0,25 dl Kokosmjöl

1 krm Salt

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Riv osten.

3Blanda alla ingredienser förutom den rivna osten och vispa ihop med elvisp.

4Blanda ner osten sist av allt.

5Låt smeten stå och svälla minst fem minuter.

6Platta ut smeten/degen på en bakplåtsklädd plåt och försök att få det så jämnt som möjligt. Det ska räcka till en normalstor plåt.

7Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.

8Ta ut pizzabotten och låt den svalna lite innan du har på din fyllning.

9Grädda sedan pizzan på 200 grader tills det att osten har smält.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.