LCHF-pressgurka

LCHF-pressgurka 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En gammal hederlig pressgurka till pannbiffarna eller någon annan husmanskost är ju bara så enormt gott. Problemet är att man använder sig av en hel del socker när man gör det normalt sett, men jag tänkte att det kanske går att göra med sötströ istället och det funkade hur bra som helst.

Använd en mandolin, matberedare eller osthyvel för att skiva gurkan.

DelaTweetSparaDelaBigOven

LCHF-pressgurka

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning5 minTotalt15 min

Ingredienser

 400 g Gurka
 3 msk Ättikssprit (12%)
 3 msk Sötströ
 1 dl Vatten
 3 msk Persilja
 1 krm Vitpeppar
 1 tsk Salt

Gör så här:

1

Skiva gurkan tunt. Välj själv o du vill ha skalet på eller inte. Jag tycker det ger både smak och färg så jag brukar behålla det på.

3

Blanda alla de andra ingredienserna i en skål och rör runt så att sötströt löses upp.

5

Slå lagen över gurkan, rör om och ställ kallt i ett par timmar.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Gurka
 3 msk Ättikssprit (12%)
 3 msk Sötströ
 1 dl Vatten
 3 msk Persilja
 1 krm Vitpeppar
 1 tsk Salt

Instruktioner

1

Skiva gurkan tunt. Välj själv o du vill ha skalet på eller inte. Jag tycker det ger både smak och färg så jag brukar behålla det på.

3

Blanda alla de andra ingredienserna i en skål och rör runt så att sötströt löses upp.

5

Slå lagen över gurkan, rör om och ställ kallt i ett par timmar.

LCHF-pressgurka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *