LCHF-Pytt i panna

LCHF-Pytt i panna 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Kan man äta pytt i panna om man äter LCHF? Absolut kan du det, MEN, du måste göra den själv.

Stommen i en vanlig pytt i panna är potatis, men det äter vi inte som äter LCHF, så det måste bytas ut mot något annat.

I det här LCHF-receptet anger jag inte några specifika ingredienser som potatisersättare eller när det gäller köttet, för det är upp till dig själv att komma fram till vad du tycker är gott. Köttet kan vara en massa rester som du har samlat på dig och frusit in. Korv, stek, grillat kött med mera funkar hur bra som helst och det är ju precis så man gör pytt i panna på en restaurang, man sparar en massa köttrester som sedan används till pytt i panna.

Exempel på grönsaker du kan använda:

  • Blomkål
  • Vitkål
  • Morot (liberalt)
  • Rotselleri (liberalt)
  • Palsternacka (liberalt)
  • Kålrabbi
  • Rättika

Ja, det är bara några exempel. Något som jag alltid har i är gul lök och sen kryddar jag med worcestershiresås. Detta är viktigt i min mening för att få till en god pytt i panna.

Testa dig fram så att du får till en LCHF-pytt i panna som du tycker om.

DelaSparaDelaBigOven

LCHF-Pytt i panna 1

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

 400 g Grönsaker
 250 g Kött
 50 g Lök (gul)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 1 knivsudd Cayennepeppar

1

Tärna upp samtliga ingredienser och börja med att steka grönsakerna i lite smör (använder du rått kött så börjar du med att bryna det).

3

Tillsätt köttet efter ett tag. Har du använt rått kött så tillsätter du grönsakerna istället när köttet har brynts klart.

5

Krydda och smaka av.

7

Servera med inlagda rödbetor och stekt ägg.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Grönsaker
 250 g Kött
 50 g Lök (gul)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 1 knivsudd Cayennepeppar

Instruktioner

1

Tärna upp samtliga ingredienser och börja med att steka grönsakerna i lite smör (använder du rått kött så börjar du med att bryna det).

3

Tillsätt köttet efter ett tag. Har du använt rått kött så tillsätter du grönsakerna istället när köttet har brynts klart.

5

Krydda och smaka av.

7

Servera med inlagda rödbetor och stekt ägg.

LCHF-Pytt i panna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.