LCHF-Pytt i panna

Av LCHF-arkivet  , ,   

oktober 14, 2015

Kan man äta pytt i panna om man äter LCHF? Absolut kan du det, MEN, du måste göra den själv.

Stommen i en vanlig pytt i panna är potatis, men det äter vi inte som äter LCHF, så det måste bytas ut mot något annat.

I det här LCHF-receptet anger jag inte några specifika ingredienser som potatisersättare eller när det gäller köttet, för det är upp till dig själv att komma fram till vad du tycker är gott. Köttet kan vara en massa rester som du har samlat på dig och frusit in. Korv, stek, grillat kött med mera funkar hur bra som helst och det är ju precis så man gör pytt i panna på en restaurang, man sparar en massa köttrester som sedan används till pytt i panna.

Exempel på grönsaker du kan använda:

  • Blomkål
  • Vitkål
  • Morot (liberalt)
  • Rotselleri (liberalt)
  • Palsternacka (liberalt)
  • Kålrabbi
  • Rättika

Ja, det är bara några exempel. Något som jag alltid har i är gul lök och sen kryddar jag med worcestershiresås. Detta är viktigt i min mening för att få till en god pytt i panna.

Testa dig fram så att du får till en LCHF-pytt i panna som du tycker om.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

400 g Grönsaker

250 g Kött

50 g Lök (gul)

1 nypa Salt

1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)

1 knivsudd Cayennepeppar

Instruktioner

1Tärna upp samtliga ingredienser och börja med att steka grönsakerna i lite smör (använder du rått kött så börjar du med att bryna det).

2Tillsätt köttet efter ett tag. Har du använt rått kött så tillsätter du grönsakerna istället när köttet har brynts klart.

3Krydda och smaka av.

4Servera med inlagda rödbetor och stekt ägg.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.