Lchf Smörgåstårta

cooked_user_8054Skapare@mittsockerfrialiv
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

En god och mättande smörgåstårta gjord på ett lättbakat yoghurtbröd och 2 olika fyllningar.
Om du vill så kan du även göra ett tredje lager med fyllning, det är helt upp till dig.
Följ mig gärna på @mittsockerfrialiv

DelaTweetSparaDelaBigOven

Lchf Smörgåstårta

Mängd10 Portioner
Förberedelse50 minTillagning3 timTotalt3 tim 50 min

Ingredienser

Brödet
 6 st Ägg
 5 deciliter Rysk yoghurt
 1 dl Grädde
 5 deciliter Mandelmjöl
 4 msk Sesamfrön
 8 msk Kokosmjöl
 2 msk Fiberhusk
 2 msk Bakpulver
 2 tsk Salt
Fyllning 1 (Kyckling- och baconfyllning)
 150 g Grillad kyckling
 70 g Bacon
 1 dl Creme fraiche
 100 g Cream cheese
 Salt
 Citronpeppar
Fyllning 2 (Räkröra)
 200 g Skagenröra Köper du egen, kolla så innehållet är ok
 0,50 dl Majonnäs
 100 g Skalade räkor
 2 st Kokta ägg
Garnering och topping
 10 skivor Rökt skinka
 6 st Cocktailtomater
 12 skivor Portsalut Eller annan hårdost
 6 skivor Gurka
 1 st Crisp sallad i kruka
 0,50 dl Majonnäs
 100 g Cream cheese
 1 dl Creme fraiche

Gör så här:

Bröd
1

Baka brödet i 2 satser. Det går bara att dela det på 2 och du behöver 3 lager.
Det lager som blir över går bra att frysa.

2

Vispa 3 ägg, 2,5 dl yoghurt och 0,5 grädde.

3

Blanda ihop 2,5 dl mandelmjöl, 2msk sesamfrön, 4 msk kokosmjöl, 1 msk fiberhusk, 1 msk bakpulver och 1 tsk salt. Rör till en jämn smet.

4

Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form 15x20 cm.
Grädda i 180 grader i ca 20 min. Låt svalna på galler utan bakplåtspapper.
Dela brödet på hälften.

Glöm inte bort att du ska göra två sådana här bröd.

Fyllning 1 (Kyckling- och baconfyllning)
5

Blanda ihop samtliga ingredienser. Kycklingen kan du skära ner i mindre bitar enligt smak.

Fyllning 2
6

Blanda 200 g skagenröra med 0,5 dl majonnäs, 2 kokta hackade ägg och 100 g skalade räkor.

Montering
7

Skär kanterna jämna på 3 lager bröd.

8

Lägg ett lager bröd på ett serveringsfat och bred på fyllning 1.
Lägg på nästa lager bröd och bred på fyllning 2.
Lägg på sista lagret bröd.

9

Blanda 100 g cream cheese, 1 dl creme fraiche och 0,5 dl majonnäs. Bred blandningen runtom och på smörgåstårtan.

10

Täck sidorna med skinka. Dekorera med sallad, tomater, ost, gurka och räkor. Ställ kallt några timmar så att smakerna sätter sig.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Brödet
 6 st Ägg
 5 deciliter Rysk yoghurt
 1 dl Grädde
 5 deciliter Mandelmjöl
 4 msk Sesamfrön
 8 msk Kokosmjöl
 2 msk Fiberhusk
 2 msk Bakpulver
 2 tsk Salt
Fyllning 1 (Kyckling- och baconfyllning)
 150 g Grillad kyckling
 70 g Bacon
 1 dl Creme fraiche
 100 g Cream cheese
 Salt
 Citronpeppar
Fyllning 2 (Räkröra)
 200 g Skagenröra Köper du egen, kolla så innehållet är ok
 0,50 dl Majonnäs
 100 g Skalade räkor
 2 st Kokta ägg
Garnering och topping
 10 skivor Rökt skinka
 6 st Cocktailtomater
 12 skivor Portsalut Eller annan hårdost
 6 skivor Gurka
 1 st Crisp sallad i kruka
 0,50 dl Majonnäs
 100 g Cream cheese
 1 dl Creme fraiche

Instruktioner

Bröd
1

Baka brödet i 2 satser. Det går bara att dela det på 2 och du behöver 3 lager.
Det lager som blir över går bra att frysa.

2

Vispa 3 ägg, 2,5 dl yoghurt och 0,5 grädde.

3

Blanda ihop 2,5 dl mandelmjöl, 2msk sesamfrön, 4 msk kokosmjöl, 1 msk fiberhusk, 1 msk bakpulver och 1 tsk salt. Rör till en jämn smet.

4

Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form 15x20 cm.
Grädda i 180 grader i ca 20 min. Låt svalna på galler utan bakplåtspapper.
Dela brödet på hälften.

Glöm inte bort att du ska göra två sådana här bröd.

Fyllning 1 (Kyckling- och baconfyllning)
5

Blanda ihop samtliga ingredienser. Kycklingen kan du skära ner i mindre bitar enligt smak.

Fyllning 2
6

Blanda 200 g skagenröra med 0,5 dl majonnäs, 2 kokta hackade ägg och 100 g skalade räkor.

Montering
7

Skär kanterna jämna på 3 lager bröd.

8

Lägg ett lager bröd på ett serveringsfat och bred på fyllning 1.
Lägg på nästa lager bröd och bred på fyllning 2.
Lägg på sista lagret bröd.

9

Blanda 100 g cream cheese, 1 dl creme fraiche och 0,5 dl majonnäs. Bred blandningen runtom och på smörgåstårtan.

10

Täck sidorna med skinka. Dekorera med sallad, tomater, ost, gurka och räkor. Ställ kallt några timmar så att smakerna sätter sig.

Lchf Smörgåstårta

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet