LCHF-tårtbotten

LCHF-tårtbotten 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Någon gång varje år så kommer det tillfällen då man skulle vilja göra en god tårta. Då är detta receptet på tårtbotten helt prefekt att använda sig av.
Det är ett recept som inte blir jättekompakt, men det är självklart inte så att man kan jämföra det med en vanlig standard sockerkaka, men riktigt bra trots allt.

Den här botten kan du sedan dela i två eller tre lager, beroende på hur stor tårta du ska göra.

Recept och bild: Sofie Marklund

DelaTweetSparaDelaBigOven

LCHF-tårtbotten

Mängd1 Portion
Förberedelse20 minTillagning35 minTotalt55 min

Ingredienser

 150 g Smör
 5 Ägg
 1,50 deciliter Sötning
 Saften från en citron
 1 dl Grädde
 1 dl Kokosmjöl
 0,50 dl Pofiber
 1 msk Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Vaniljpulver

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Smält smöret och ställ det åt sidan en stund.

3

Vispa ägg och sötning till ett fluffigt skum. Tänk äggtoddy. Har du en köksassistent så är det att rekommendera.

4

Blanda i smöret, grädden och citronsaften och rör om.

5

Blanda ihop alla de torra ingredienserna och rör sen ner de i äggsmeten.

6

Smörj en springform och häll i smeten sedan.
Grädda i cirka 35 minuter.

7

Ta ut den och låt svalna.
Dela sedan i två eller tre lager.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 150 g Smör
 5 Ägg
 1,50 deciliter Sötning
 Saften från en citron
 1 dl Grädde
 1 dl Kokosmjöl
 0,50 dl Pofiber
 1 msk Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Vaniljpulver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Smält smöret och ställ det åt sidan en stund.

3

Vispa ägg och sötning till ett fluffigt skum. Tänk äggtoddy. Har du en köksassistent så är det att rekommendera.

4

Blanda i smöret, grädden och citronsaften och rör om.

5

Blanda ihop alla de torra ingredienserna och rör sen ner de i äggsmeten.

6

Smörj en springform och häll i smeten sedan.
Grädda i cirka 35 minuter.

7

Ta ut den och låt svalna.
Dela sedan i två eller tre lager.

LCHF-tårtbotten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet