Vitlöksbröd är något som jag saknar enormt mycket. Jag tror egentligen inte att det har så mycket med själva brödet i sig att göra, utan det är den goda smaken av vitlök och persilja i kombination med något bröd som är hela grejen.
Men, jag hittade ett recept på en amerikansk sida som jag bara var tvungen att testa och det blev riktigt gott.
Hade det till en god broccolisoppa och det passade kanon.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg mozzarellaosten och färskosten i en glasskål.
Ställ in i mikron och kör cirka 1 minut tills det att osten har smält.
Ta ut skålen och rör ner ägget.
Tillsätt mandelmjöl, bakpulver, vitlökspulver och salt.
Blanda till en jämn deg.
Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på till den form du vill att den ska vara. Det ska vara cirka 0,5-1 cm tjockt.
Blanda ner vitlök, persilja och parmesanost i smöret och fördela det över degen du jämnat ut.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-17 minuter tills det att brödet har fått en fin färg.
Ta ut det och skär upp stavar.
Ät!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg mozzarellaosten och färskosten i en glasskål.
Ställ in i mikron och kör cirka 1 minut tills det att osten har smält.
Ta ut skålen och rör ner ägget.
Tillsätt mandelmjöl, bakpulver, vitlökspulver och salt.
Blanda till en jämn deg.
Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på till den form du vill att den ska vara. Det ska vara cirka 0,5-1 cm tjockt.
Blanda ner vitlök, persilja och parmesanost i smöret och fördela det över degen du jämnat ut.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-17 minuter tills det att brödet har fått en fin färg.
Ta ut det och skär upp stavar.
Ät!