
Beskrivning - Information
Vitlöksbröd är något som jag saknar enormt mycket. Jag tror egentligen inte att det har så mycket med själva brödet i sig att göra, utan det är den goda smaken av vitlök och persilja i kombination med något bröd som är hela grejen.
Men, jag hittade ett recept på en amerikansk sida som jag bara var tvungen att testa och det blev riktigt gott.
Hade det till en god broccolisoppa och det passade kanon.
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg mozzarellaosten och färskosten i en glasskål.
Ställ in i mikron och kör cirka 1 minut tills det att osten har smält.
Ta ut skålen och rör ner ägget.
Tillsätt mandelmjöl, bakpulver, vitlökspulver och salt.
Blanda till en jämn deg.
Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på till den form du vill att den ska vara. Det ska vara cirka 0,5-1 cm tjockt.
Blanda ner vitlök, persilja och parmesanost i smöret och fördela det över degen du jämnat ut.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-17 minuter tills det att brödet har fått en fin färg.
Ta ut det och skär upp stavar.
Ät!
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg mozzarellaosten och färskosten i en glasskål.
Ställ in i mikron och kör cirka 1 minut tills det att osten har smält.
Ta ut skålen och rör ner ägget.
Tillsätt mandelmjöl, bakpulver, vitlökspulver och salt.
Blanda till en jämn deg.
Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på till den form du vill att den ska vara. Det ska vara cirka 0,5-1 cm tjockt.
Blanda ner vitlök, persilja och parmesanost i smöret och fördela det över degen du jämnat ut.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-17 minuter tills det att brödet har fått en fin färg.
Ta ut det och skär upp stavar.
Ät!
Ett lättbakat och gott bröd, hade i 2 vitlöksklyftor. *****
Vore bra med innehåll vad det gäller calorier, kolhydrater, fett och protein.
Det kanske är något jag kommer lägga tid på i framtiden, men just nu så har jag inte tiden att gå igenom 600 recept och räkna ut allt det.
Det förstår jag verkligen! 🙏🌷🤗
Lade in ingredienserna i kostbevakningen.se och enligt den så är det totalt 16 kolhydrater i en sats av detta bröd. Bara i vitlökspulvret så är det 7 kolhydrater.
Det kan tyvärr inte stämma.
100 g vitlökspulver innehåller 63 g kolhydrater.
1 msk kan inte väga över 10 g, det är omöjligt.
Jag kan tänka mig att en matsked väger kanske 2 gram eller nåt sånt, vilket motsvarar 1-2 g kolhydrater.
En matsked (15ml) vitlökspulver väger 10gr på min våg.
Hej, låter jättegott. Undrar dock vad som avses med färskost? Är det typ Keso eller kanske Philadelphiaost?
Färskost är t ex Philadelphia.
Som Philadelphia, men det finns billigare och bäþre.
Låter super gott. Ska testa i veckan!!!😀🤗
Kan jag byta ut egg med något annet?
Måste det vara Mozzarellaost eller kan man ta annan riven ost?
Du kan ta annan riven ost. Det blir en annan smak, men det behöver ju inte vara dåligt..=)
Vad kan man ta istället för mandelmjöl? Allergisk..
1 dl mandelmjöl kan bytas mot:
2 msk kokosmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1 dl sesammjöl
Är det alla dessa ingredienser istället för mandelmjöl eller tex bara 0,5 dl pofiber eller bara 2msk kokosmjöl?
Receptet låter mycket gott!
Här hittar du hela tabellen: https://www.lchfarkivet.se/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/
Det blev ganska degigt men mycket god smak. Jag hade det inne rätt tid och i rätt grader mitt i ugnen.
Har jag gjort ngt fel eftersom Konsistensen mer kändes som en mjuk kaka?
Det blev ganska degigt men mycket god smak. Jag hade det inne rätt tid och i rätt grader mitt i ugnen.
Har jag gjort ngt fel eftersom Konsistensen mer kändes som en mjuk kaka?
Hm, jadu.. jag vet inte varför det har blivit så.
Har ingen microugn.
Tacksam att det inte innehåller fiberhusk!
Smält osten försiktigt i en kastrull.
Visst borde det väl fungera att frysa brödet?
Kan mandelmjölet ersättas med annat mjöl
Ett super gott bröd!!!! Kommer att baka det många gånger!!!!