LCHF-vänligt vitlöksbröd

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 93 röster - Betygsätt

Vitlöksbröd är något som jag saknar enormt mycket. Jag tror egentligen inte att det har så mycket med själva brödet i sig att göra, utan…

Läs mer 28 kommentarer Skriv ut
LCHF-vänligt vitlöksbröd
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Vitlöksbröd är något som jag saknar enormt mycket. Jag tror egentligen inte att det har så mycket med själva brödet i sig att göra, utan det är den goda smaken av vitlök och persilja i kombination med något bröd som är hela grejen.
Men, jag hittade ett recept på en amerikansk sida som jag bara var tvungen att testa och det blev riktigt gott.
Hade det till en god broccolisoppa och det passade kanon.

Kategori

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 1,25 deciliter Mandelmjöl
 2 msk Färskost
 1 tsk Bakpulver
 0,25 tsk Salt
 1 st Ägg
 1 msk Smält smör
 1 st Vitlöksklyfta (finhackad/riven)
 1 msk Hackad färsk persilja
 1 msk Parmesanost

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lägg mozzarellaosten och färskosten i en glasskål.
Ställ in i mikron och kör cirka 1 minut tills det att osten har smält.

3

Ta ut skålen och rör ner ägget.
Tillsätt mandelmjöl, bakpulver, vitlökspulver och salt.
Blanda till en jämn deg.

4

Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på till den form du vill att den ska vara. Det ska vara cirka 0,5-1 cm tjockt.

5

Blanda ner vitlök, persilja och parmesanost i smöret och fördela det över degen du jämnat ut.

6

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-17 minuter tills det att brödet har fått en fin färg.
Ta ut det och skär upp stavar.
Ät!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 93

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,25 deciliter Mandelmjöl
 2 msk Färskost
 1 tsk Bakpulver
 0,25 tsk Salt
 1 st Ägg
 1 msk Smält smör
 1 st Vitlöksklyfta (finhackad/riven)
 1 msk Hackad färsk persilja
 1 msk Parmesanost

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lägg mozzarellaosten och färskosten i en glasskål.
Ställ in i mikron och kör cirka 1 minut tills det att osten har smält.

3

Ta ut skålen och rör ner ägget.
Tillsätt mandelmjöl, bakpulver, vitlökspulver och salt.
Blanda till en jämn deg.

4

Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på till den form du vill att den ska vara. Det ska vara cirka 0,5-1 cm tjockt.

5

Blanda ner vitlök, persilja och parmesanost i smöret och fördela det över degen du jämnat ut.

6

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-17 minuter tills det att brödet har fått en fin färg.
Ta ut det och skär upp stavar.
Ät!

LCHF-vänligt vitlöksbröd
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/