LCHF-vänligt vitlöksbröd

LCHF-vänligt vitlöksbröd 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Vitlöksbröd är något som jag saknar enormt mycket. Jag tror egentligen inte att det har så mycket med själva brödet i sig att göra, utan det är den goda smaken av vitlök och persilja i kombination med något bröd som är hela grejen.
Men, jag hittade ett recept på en amerikansk sida som jag bara var tvungen att testa och det blev riktigt gott.
Hade det till en god broccolisoppa och det passade kanon.

DelaTweetSparaDelaBigOven

LCHF-vänligt vitlöksbröd 1

Mängd2 Portioner
Förberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

 2,50 deciliter Färdigriven mozzarellaost
 1,25 deciliter Mandelmjöl
 2 msk Färskost
 1 msk Vitlökspulver
 1 tsk Bakpulver
 0,25 tsk Salt
 1 st Ägg
 1 msk Smält smör
 1 st Vitlöksklyfta (finhackad/riven)
 1 msk Hackad färsk persilja
 1 msk Parmesanost

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lägg mozzarellaosten och färskosten i en glasskål.
Ställ in i mikron och kör cirka 1 minut tills det att osten har smält.

3

Ta ut skålen och rör ner ägget.
Tillsätt mandelmjöl, bakpulver, vitlökspulver och salt.
Blanda till en jämn deg.

4

Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på till den form du vill att den ska vara. Det ska vara cirka 0,5-1 cm tjockt.

5

Blanda ner vitlök, persilja och parmesanost i smöret och fördela det över degen du jämnat ut.

6

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-17 minuter tills det att brödet har fått en fin färg.
Ta ut det och skär upp stavar.
Ät!

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2,50 deciliter Färdigriven mozzarellaost
 1,25 deciliter Mandelmjöl
 2 msk Färskost
 1 msk Vitlökspulver
 1 tsk Bakpulver
 0,25 tsk Salt
 1 st Ägg
 1 msk Smält smör
 1 st Vitlöksklyfta (finhackad/riven)
 1 msk Hackad färsk persilja
 1 msk Parmesanost

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lägg mozzarellaosten och färskosten i en glasskål.
Ställ in i mikron och kör cirka 1 minut tills det att osten har smält.

3

Ta ut skålen och rör ner ägget.
Tillsätt mandelmjöl, bakpulver, vitlökspulver och salt.
Blanda till en jämn deg.

4

Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på till den form du vill att den ska vara. Det ska vara cirka 0,5-1 cm tjockt.

5

Blanda ner vitlök, persilja och parmesanost i smöret och fördela det över degen du jämnat ut.

6

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-17 minuter tills det att brödet har fått en fin färg.
Ta ut det och skär upp stavar.
Ät!

LCHF-vänligt vitlöksbröd

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.