Lemon curd – LCHF

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

DelaSparaDelaBigOven

Lemon curd är ju så fruktansvärt gott men det innehåller normalt sett väldigt mycket socker. Men, som tur är finns det LCHF-vänlig lemon curd med.

Tänk på att använda ekologiska citroner så att du inte får en massa bekämpningsmedel och gifter i dig med tanke på att man använder skalet dessutom.

Om du är osäker på vilken sötning som är ok, så hittar du en lista här: Sötningsmedel

Håller upp till en vecka i kylen.

Receptet kommer från fantastiska Fanny.


Mängd8 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 3 st Citron
 1 dl Sötningsmedel (sötströ eller motsvarande)
 50 g Smör
 2 Ägg
 2 Äggulor

1

Börja med att tvätta citronerna noga i vatten. Riv citronerna med ett zestjärn eller rivjärn.

3

Pressa ner saften från citronerna tillsammans med skalen, sötningen och smöret.

5

Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.

7

Lägg ägg och gulor i en bunke och vispa ihop dem lätt.

9

Sila bort citronskalet från den varma vätskan och häll det över äggblandningen under kraftig omrörning.

11

Häll över smeten i en kastrull igen och ställ på plattan igen på svag värme och rör om hela tiden med en slickepott så att du kommer ner i botten med.

13

När curden är så tjock som du önskar, tar du bort den från värmen och slår upp i en ren glasburk.

Ingredienser

 3 st Citron
 1 dl Sötningsmedel (sötströ eller motsvarande)
 50 g Smör
 2 Ägg
 2 Äggulor

Instruktioner

1

Börja med att tvätta citronerna noga i vatten. Riv citronerna med ett zestjärn eller rivjärn.

3

Pressa ner saften från citronerna tillsammans med skalen, sötningen och smöret.

5

Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.

7

Lägg ägg och gulor i en bunke och vispa ihop dem lätt.

9

Sila bort citronskalet från den varma vätskan och häll det över äggblandningen under kraftig omrörning.

11

Häll över smeten i en kastrull igen och ställ på plattan igen på svag värme och rör om hela tiden med en slickepott så att du kommer ner i botten med.

13

När curden är så tjock som du önskar, tar du bort den från värmen och slår upp i en ren glasburk.

Lemon curd – LCHF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *