Lemon curd – LCHF

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Lemon curd – LCHF

Beskrivning - Information

Lemon curd är ju så fruktansvärt gott men det innehåller normalt sett väldigt mycket socker. Men, som tur är finns det LCHF-vänlig lemon curd med.

Tänk på att använda ekologiska citroner så att du inte får en massa bekämpningsmedel och gifter i dig med tanke på att man använder skalet dessutom.

Om du är osäker på vilken sötning som är ok, så hittar du en lista här: Sötningsmedel

Håller upp till en vecka i kylen.

Receptet kommer från fantastiska Fanny.

Mängd8 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 3 st Citron
 50 g Smör
 2 Ägg
 2 Äggulor

Gör så här:

1

Börja med att tvätta citronerna noga i vatten. Riv citronerna med ett zestjärn eller rivjärn.

3

Pressa ner saften från citronerna tillsammans med skalen, sötningen och smöret.

5

Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.

7

Lägg ägg och gulor i en bunke och vispa ihop dem lätt.

9

Sila bort citronskalet från den varma vätskan och häll det över äggblandningen under kraftig omrörning.

11

Häll över smeten i en kastrull igen och ställ på plattan igen på svag värme och rör om hela tiden med en slickepott så att du kommer ner i botten med.

13

När curden är så tjock som du önskar, tar du bort den från värmen och slår upp i en ren glasburk.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 st Citron
 50 g Smör
 2 Ägg
 2 Äggulor

Instruktioner

1

Börja med att tvätta citronerna noga i vatten. Riv citronerna med ett zestjärn eller rivjärn.

3

Pressa ner saften från citronerna tillsammans med skalen, sötningen och smöret.

5

Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.

7

Lägg ägg och gulor i en bunke och vispa ihop dem lätt.

9

Sila bort citronskalet från den varma vätskan och häll det över äggblandningen under kraftig omrörning.

11

Häll över smeten i en kastrull igen och ställ på plattan igen på svag värme och rör om hela tiden med en slickepott så att du kommer ner i botten med.

13

När curden är så tjock som du önskar, tar du bort den från värmen och slår upp i en ren glasburk.

Lemon curd – LCHF

2 Comments

  1. 6. Tag bort kastrullen från spisen häll blandningen i en skål och låt smörblandningen svalna!

  2. Alldeles för stark!!!
    Tog i extra sötningsmedel. Ungefär dubbel mängd. Tänker röra i lättvispad grädde innan serveringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *