Lemon curd – LCHF

Lemon curd - LCHF 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Lemon curd är ju så fruktansvärt gott men det innehåller normalt sett väldigt mycket socker. Men, som tur är finns det LCHF-vänlig lemon curd med.

Tänk på att använda ekologiska citroner så att du inte får en massa bekämpningsmedel och gifter i dig med tanke på att man använder skalet dessutom.

Om du är osäker på vilken sötning som är ok, så hittar du en lista här: Sötningsmedel

Håller upp till en vecka i kylen.

Receptet kommer från fantastiska Fanny.

DelaSparaDelaBigOven

Lemon curd - LCHF 1

Mängd8 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 3 st Citron
 1 dl Sötningsmedel (sötströ eller motsvarande)
 50 g Smör
 2 Ägg
 2 Äggulor

1

Börja med att tvätta citronerna noga i vatten. Riv citronerna med ett zestjärn eller rivjärn.

3

Pressa ner saften från citronerna tillsammans med skalen, sötningen och smöret.

5

Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.

7

Lägg ägg och gulor i en bunke och vispa ihop dem lätt.

9

Sila bort citronskalet från den varma vätskan och häll det över äggblandningen under kraftig omrörning.

11

Häll över smeten i en kastrull igen och ställ på plattan igen på svag värme och rör om hela tiden med en slickepott så att du kommer ner i botten med.

13

När curden är så tjock som du önskar, tar du bort den från värmen och slår upp i en ren glasburk.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 3 st Citron
 1 dl Sötningsmedel (sötströ eller motsvarande)
 50 g Smör
 2 Ägg
 2 Äggulor

Instruktioner

1

Börja med att tvätta citronerna noga i vatten. Riv citronerna med ett zestjärn eller rivjärn.

3

Pressa ner saften från citronerna tillsammans med skalen, sötningen och smöret.

5

Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.

7

Lägg ägg och gulor i en bunke och vispa ihop dem lätt.

9

Sila bort citronskalet från den varma vätskan och häll det över äggblandningen under kraftig omrörning.

11

Häll över smeten i en kastrull igen och ställ på plattan igen på svag värme och rör om hela tiden med en slickepott så att du kommer ner i botten med.

13

När curden är så tjock som du önskar, tar du bort den från värmen och slår upp i en ren glasburk.

Lemon curd – LCHF

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.