Lemon curd – LCHF

Av LCHF-arkivet  ,   

juni 20, 2015

Lemon curd är ju så fruktansvärt gott men det innehåller normalt sett väldigt mycket socker. Men, som tur är finns det LCHF-vänlig lemon curd med.

Tänk på att använda ekologiska citroner så att du inte får en massa bekämpningsmedel och gifter i dig med tanke på att man använder skalet dessutom.

Om du är osäker på vilken sötning som är ok, så hittar du en lista här: Sötningsmedel

Håller upp till en vecka i kylen.

Receptet kommer från fantastiska Fanny.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 8 portioner

Ingredienser

3 st Citron

1 dl Sötningsmedel (sötströ eller motsvarande)

50 g Smör

2 Ägg

2 Äggulor

Instruktioner

1Börja med att tvätta citronerna noga i vatten. Riv citronerna med ett zestjärn eller rivjärn.

2Pressa ner saften från citronerna tillsammans med skalen, sötningen och smöret.

3Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.

4Lägg ägg och gulor i en bunke och vispa ihop dem lätt.

5Sila bort citronskalet från den varma vätskan och häll det över äggblandningen under kraftig omrörning.

6Häll över smeten i en kastrull igen och ställ på plattan igen på svag värme och rör om hela tiden med en slickepott så att du kommer ner i botten med.

7När curden är så tjock som du önskar, tar du bort den från värmen och slår upp i en ren glasburk.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.