Lenas gula fisksås

e1399778061850b6e4cadab373c5ebdaSkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt
4
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Lenas gula fisksås

Beskrivning - Information

Lenas gula fisksås är en sås som passar till de flesta fiskrätter.
En superenkel men ack så god sås som Lena själv skriver att man kan äta direkt ur såsskålen med sked.
Men, jag serverar den nog gärna till en bot fisk och lite goda grönsaker till.

Recept och bild: Lenas receptbok

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

Ingredienser

 1 st Schalottenlök, finhackad
 2 deciliter Grädde
 2 deciliter Crème fraiche
 2 msk Pressad citronEller vitt vin om du hellre vill det.
 1 msk Smör att fräsa löken i.
 100 g Smör

Gör så här:

1

Fräs den hackade löken i lite smör tills den mjuknar.

2

Häll i övriga ingredienser förutom 100 g smör. Det ska monteras i sist av allt.

3

Koka upp såsen och låt den puttra till en fin konsistens.

4

Rör ner smöret precis innan servering. Om du vill ha en slät sås, då monterar du ner smöret med stavmixer, annars om du är ok med lite lökbitar, så kan du bara vispa ner den.
Smaka av med lite salt och eventuellt lite vitpeppar.

5

Om du vill förbereda såsen, så kan du göra det till innan sista smöret monteras i. Sen när det är dags att äta, så värmer du upp såsen igen och monterar smöret.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Schalottenlök, finhackad
 2 deciliter Grädde
 2 deciliter Crème fraiche
 2 msk Pressad citronEller vitt vin om du hellre vill det.
 1 msk Smör att fräsa löken i.
 100 g Smör

Instruktioner

1

Fräs den hackade löken i lite smör tills den mjuknar.

2

Häll i övriga ingredienser förutom 100 g smör. Det ska monteras i sist av allt.

3

Koka upp såsen och låt den puttra till en fin konsistens.

4

Rör ner smöret precis innan servering. Om du vill ha en slät sås, då monterar du ner smöret med stavmixer, annars om du är ok med lite lökbitar, så kan du bara vispa ner den.
Smaka av med lite salt och eventuellt lite vitpeppar.

5

Om du vill förbereda såsen, så kan du göra det till innan sista smöret monteras i. Sen när det är dags att äta, så värmer du upp såsen igen och monterar smöret.

Lenas gula fisksås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *