Lesscarbs kladdkaka

Av LCHF-arkivet    

juni 11, 2016

Detta är ett LCHF-recept på kladdkaka som Fanny som driver Lesscarbs har gjort. Ett superenkelt och gott recept som man kan använda som en grund och sedan utveckla med massor av olika smaksättningar om man vill.

Beställ vaniljpulver här!

Beställ mandelmjöl här!

Recept och bild: Lesscarbs

(Anlita Fanny online om du vill ha en piggare vardag. Hon är utbildad kostrådgivare inom LCHF. https://www.competencer.com/profile/fanny-lindkvist)

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 7 min
  • Mängd: 8 portioner

Ingredienser

4 Ägg

1 dl Sötning

1 krm Vaniljpulver

150 g Smör

200 g Mörk choklad (minst 70%)

1,5 dl Mandelmjöl

1 tsk Bakpulver

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Vispa ihop ägg och sötning så det blir riktigt poröst.

3Smält smör och choklad i ett vattenbad.

4Vänd ner choklad och smör i äggvispet.

5Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner det i smeten och rör om till en jämn och fin smet.

6Häll smeten i en smord springform (24 cm). Du kan med fördel ha ett bakplåtspapper i botten så blir det lätt att flytta kakan sen om du vill det.

7Ställ in kakan i mitten av ugnen i 7 minuter och ta sedan ut den och låt den svalna. Den kan se oklar ut, men den skall se ut så. Då är den som godast. Det är ju trots allt en kladdkaka.

8Servera med lite grädde och färska bär.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.