Utskriftsalternativ:

Lesscarbs kladdkaka

Mängd8 PortionerFörberedelse15 minTillagning7 minTotalt22 min

Detta är ett LCHF-recept på kladdkaka som Fanny som driver Lesscarbs har gjort. Ett superenkelt och gott recept som man kan använda som en grund och sedan utveckla med massor av olika smaksättningar om man vill.

Beställ vaniljpulver här!

Beställ mandelmjöl här!

Recept och bild: Lesscarbs

(Anlita Fanny online om du vill ha en piggare vardag. Hon är utbildad kostrådgivare inom LCHF. https://www.competencer.com/profile/fanny-lindkvist)

 4 Ägg
 1 dl Sötning
 1 krm Vaniljpulver
 150 g Smör
 200 g Mörk choklad (minst 70%)
 1,5 dl Mandelmjöl
 1 tsk Bakpulver
1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ihop ägg och sötning så det blir riktigt poröst.

5

Smält smör och choklad i ett vattenbad.

7

Vänd ner choklad och smör i äggvispet.

9

Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner det i smeten och rör om till en jämn och fin smet.

11

Häll smeten i en smord springform (24 cm). Du kan med fördel ha ett bakplåtspapper i botten så blir det lätt att flytta kakan sen om du vill det.

13

Ställ in kakan i mitten av ugnen i 7 minuter och ta sedan ut den och låt den svalna. Den kan se oklar ut, men den skall se ut så. Då är den som godast. Det är ju trots allt en kladdkaka.

15

Servera med lite grädde och färska bär.

Nutrition Facts

Portioner 8