
Det här är ett LCHF-recept som jag har fått från Fanny på Lesscarbs. Hennes sesamfröknäcke har blivit otroligt populärt och det kan man verkligen förstå, det är makalöst gott och enkelt att baka.
Hela den här satsen ger cirka 20 bitar (beroende på storlek) och innehåller cirka 30 gram kolhydrater.
Det är ett hårt bröd som passar perfekt för dig som äter LCHF.
Recept och bild: Fanny Lindkvist
(Anlita Fanny online om du vill ha en piggare vardag. Hon är utbildad kostrådgivare inom LCHF. https://www.competencer.com/profile/fanny-lindkvist)
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda samman samtliga ingredienser utom flingsaltet och rör ihop ordentligt.
Bred ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper på. Gör det så jämnt som möjligt. Strössla lite flingsalt över och eventuella kryddor.
Ställ in i ugnen och grädda i 20 minuter. Ta ut plåten och skär den i önskad form på kexen.
Sänk temperaturen på ugnen till 120 grader och ställ in plåten igen. Grädda i 40 minuter till.
När tiden är ute, stäng av ugnen och öppna luckan lite på glänt tills det att ugnen har svalnat. Ta ut dem och njut!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda samman samtliga ingredienser utom flingsaltet och rör ihop ordentligt.
Bred ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper på. Gör det så jämnt som möjligt. Strössla lite flingsalt över och eventuella kryddor.
Ställ in i ugnen och grädda i 20 minuter. Ta ut plåten och skär den i önskad form på kexen.
Sänk temperaturen på ugnen till 120 grader och ställ in plåten igen. Grädda i 40 minuter till.
När tiden är ute, stäng av ugnen och öppna luckan lite på glänt tills det att ugnen har svalnat. Ta ut dem och njut!