Lesscarbs populära sesamfröknäcke

Av LCHF-arkivet  ,   

mars 10, 2016

Det här är ett LCHF-recept som jag har fått från Fanny på Lesscarbs. Hennes sesamfröknäcke har blivit otroligt populärt och det kan man verkligen förstå, det är makalöst gott och enkelt att baka.

Hela den här satsen ger cirka 20 bitar (beroende på storlek) och innehåller cirka 30 gram kolhydrater.

Det är ett hårt bröd som passar perfekt för dig som äter LCHF.

Recept och bild: Fanny Lindkvist

(Anlita Fanny online om du vill ha en piggare vardag. Hon är utbildad kostrådgivare inom LCHF. https://www.competencer.com/profile/fanny-lindkvist)

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

3 dl Sesamfrön (Skalade)

1 dl Solrosfrön

60 g Riven ost

1 msk Fiberhusk

1 dl Vatten

2 Ägg

0,5 tsk Salt

3 nypa Flingsalt att strössla över

Instruktioner

1Sätt ugnen på 150 grader.

2Blanda samman samtliga ingredienser utom flingsaltet och rör ihop ordentligt.

3Bred ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper på. Gör det så jämnt som möjligt. Strössla lite flingsalt över och eventuella kryddor.

4Ställ in i ugnen och grädda i 20 minuter. Ta ut plåten och skär den i önskad form på kexen.

5Sänk temperaturen på ugnen till 120 grader och ställ in plåten igen. Grädda i 40 minuter till.

6När tiden är ute, stäng av ugnen och öppna luckan lite på glänt tills det att ugnen har svalnat. Ta ut dem och njut!

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.