Libanesisk vitlökssås/creme (creme toum)

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Libanesisk vitlökssås eller vitlökscreme är en sås som är otroligt gott till allt möjligt, grillat kött, skaldjur, fisk, ja nästan allt.

Det är en sås som påminner en del om majonnäs och det är ju en emulsionssås precis som majonnäsen är.

Den funkar jättebra om du äter LCHF då det är en sås med mycket hög fetthalt.


Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

 3 st Vitlöksklyftor
 1 Äggvita
 2 msk Pressad citron
 0,75 tsk Salt
 2 1/2 dl Rapsolja (neutral smak)

1

Lättast är att använda sig av en mixerstav.

3

Stoppa ner citronsaft, salt och äggvita i en hög skål.

5

Riv vitlöken (fin och fräsch vitlök utan gröna groddar) och blanda ner i bunken.

7

Mixa allt till ett fint luftigt skum, precis som om du skulle göra maränger.

9

Tillsätt sedan oljan sakta i en fin stråle samtidigt som du kör mixern. Häller du på för snabbt så finns det en risk för att den skär sig.

11

Såsen kommer nu att tjockna allt eftersom och den är klar när du har fått i all olja.

13

Låt gärna såsen stå ett tag innan du serverar. Den håller sig upp till en vecka i kyl.

Ingredienser

 3 st Vitlöksklyftor
 1 Äggvita
 2 msk Pressad citron
 0,75 tsk Salt
 2 1/2 dl Rapsolja (neutral smak)

Instruktioner

1

Lättast är att använda sig av en mixerstav.

3

Stoppa ner citronsaft, salt och äggvita i en hög skål.

5

Riv vitlöken (fin och fräsch vitlök utan gröna groddar) och blanda ner i bunken.

7

Mixa allt till ett fint luftigt skum, precis som om du skulle göra maränger.

9

Tillsätt sedan oljan sakta i en fin stråle samtidigt som du kör mixern. Häller du på för snabbt så finns det en risk för att den skär sig.

11

Såsen kommer nu att tjockna allt eftersom och den är klar när du har fått i all olja.

13

Låt gärna såsen stå ett tag innan du serverar. Den håller sig upp till en vecka i kyl.

Libanesisk vitlökssås/creme (creme toum)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *