Creme Toum – Libanesisk vitlökssås

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(2)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Libanesisk vitlökssås/creme (creme toum)

Mängd6 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Ingredienser

 3 st Äggvitor
 2-4 vitlöksklyftor
 1 tsk Salt
 4 deciliter Rapsolja (neutral)OBS, använd inte kallpressad rapsolja, det kommer inte bli gott!

Gör så här:

1

Riv vitlöken, eller mosa till den med kniven och hacka.
Ta fram en matberedare med kniv och lägg i äggvitor, vitlök, salt och citronsaft.
Kör på maxhastighet tills du har ett fint "marängskum".

2

Tillsätt sedan oljan i en fin fin stråle i sakta tempo samtidigt som du låter matberedaren snurra på.
Kör på tills det att du har tillsatt all olja.
Smaka av med salt och ev. mer citronsaft.

3

Ställ i kylen minst en timme, så den får en chans att dra ut all smak och få en härlig kick av vitlök.
Servera till grillar kött, eller egen hemgjord kebab.

Beskrivning - Information

Libanesisk vitlökssås eller vitlökscreme är en sås som är otroligt gott till allt möjligt, grillat kött, skaldjur, fisk, ja nästan allt.

Det är en sås som påminner en del om majonnäs och det är ju en emulsionssås precis som majonnäsen är, men den är lättare och fräschare tycker jag.

Den funkar jättebra om du äter LCHF då det är en sås med mycket hög fetthalt.

Den håller tre-fyra dagar i kylen, men det är sällan den räcker så länge.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 st Äggvitor
 2-4 vitlöksklyftor
 1 tsk Salt
 4 deciliter Rapsolja (neutral)OBS, använd inte kallpressad rapsolja, det kommer inte bli gott!

Instruktioner

1

Riv vitlöken, eller mosa till den med kniven och hacka.
Ta fram en matberedare med kniv och lägg i äggvitor, vitlök, salt och citronsaft.
Kör på maxhastighet tills du har ett fint "marängskum".

2

Tillsätt sedan oljan i en fin fin stråle i sakta tempo samtidigt som du låter matberedaren snurra på.
Kör på tills det att du har tillsatt all olja.
Smaka av med salt och ev. mer citronsaft.

3

Ställ i kylen minst en timme, så den får en chans att dra ut all smak och få en härlig kick av vitlök.
Servera till grillar kött, eller egen hemgjord kebab.

Creme Toum – Libanesisk vitlökssås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *