Libanesisk vitlökssås/creme (creme toum)

Libanesisk vitlökssås/creme (creme toum) 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Libanesisk vitlökssås eller vitlökscreme är en sås som är otroligt gott till allt möjligt, grillat kött, skaldjur, fisk, ja nästan allt.

Det är en sås som påminner en del om majonnäs och det är ju en emulsionssås precis som majonnäsen är, men den är lättare och fräschare tycker jag.

Den funkar jättebra om du äter LCHF då det är en sås med mycket hög fetthalt.

Den håller tre-fyra dagar i kylen, men det är sällan den räcker så länge.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Libanesisk vitlökssås/creme (creme toum)

Mängd6 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Ingredienser

 3 st Äggvitor
 2-4 vitlöksklyftor
 2 tsk Pressad citron
 1 tsk Salt
 4 deciliter Rapsolja (neutral)OBS, använd inte kallpressad rapsolja, det kommer inte bli gott!

Gör så här:

1

Riv vitlöken, eller mosa till den med kniven och hacka.
Ta fram en matberedare med kniv och lägg i äggvitor, vitlök, salt och citronsaft.
Kör på maxhastighet tills du har ett fint "marängskum".

2

Tillsätt sedan oljan i en fin fin stråle i sakta tempo samtidigt som du låter matberedaren snurra på.
Kör på tills det att du har tillsatt all olja.
Smaka av med salt och ev. mer citronsaft.

3

Ställ i kylen minst en timme, så den får en chans att dra ut all smak och få en härlig kick av vitlök.
Servera till grillar kött, eller egen hemgjord kebab.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 3 st Äggvitor
 2-4 vitlöksklyftor
 2 tsk Pressad citron
 1 tsk Salt
 4 deciliter Rapsolja (neutral)OBS, använd inte kallpressad rapsolja, det kommer inte bli gott!

Instruktioner

1

Riv vitlöken, eller mosa till den med kniven och hacka.
Ta fram en matberedare med kniv och lägg i äggvitor, vitlök, salt och citronsaft.
Kör på maxhastighet tills du har ett fint "marängskum".

2

Tillsätt sedan oljan i en fin fin stråle i sakta tempo samtidigt som du låter matberedaren snurra på.
Kör på tills det att du har tillsatt all olja.
Smaka av med salt och ev. mer citronsaft.

3

Ställ i kylen minst en timme, så den får en chans att dra ut all smak och få en härlig kick av vitlök.
Servera till grillar kött, eller egen hemgjord kebab.

Libanesisk vitlökssås/creme (creme toum)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *