Lime, mynta och timjanmarinerad gulbeta

Lime, mynta och timjanmarinerad gulbeta 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Marinerade gulbetor är ett enkelt och gott tillbehör som ger en härlig fräschhet till framförallt grillat.
Att äta lite betor inom LCHF fungerar absolut, och i detta fallet är det bara ett tillbehör som ett komplement till annan mat, så ät det med gott samvete såvida du inte äter strikt.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Lime, mynta och timjanmarinerad gulbeta

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning5 minTotalt15 min

Ingredienser

 200 g gulbeta
 3 msk olivolja
 1 lime
 1 msk hackad färsk mynta
 1 msk hackad färsk timjan
 Salt och peppar

Gör så här:

1

Skala och skiva gulbetorna tunt. Jag använde en mandolin och körde på 1 mm.

2

Pressa limen och blanda ner övriga ingredienser så det blir en dressing.

3

Slå dressingen över betorna och blanda runt ordentligt.

4

Låt stå kallt ett tag.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 200 g gulbeta
 3 msk olivolja
 1 lime
 1 msk hackad färsk mynta
 1 msk hackad färsk timjan
 Salt och peppar

Instruktioner

1

Skala och skiva gulbetorna tunt. Jag använde en mandolin och körde på 1 mm.

2

Pressa limen och blanda ner övriga ingredienser så det blir en dressing.

3

Slå dressingen över betorna och blanda runt ordentligt.

4

Låt stå kallt ett tag.

Lime, mynta och timjanmarinerad gulbeta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *