Lime, mynta och timjanmarinerad gulbeta

Av LCHF-arkivet  , , ,   

juni 13, 2018

Marinerade gulbetor är ett enkelt och gott tillbehör som ger en härlig fräschhet till framförallt grillat.
Att äta lite betor inom LCHF fungerar absolut, och i detta fallet är det bara ett tillbehör som ett komplement till annan mat, så ät det med gott samvete såvida du inte äter strikt.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

200 g gulbeta

3 msk olivolja

1 lime

1 msk hackad färsk mynta

1 msk hackad färsk timjan

Salt och peppar

Instruktioner

1Skala och skiva gulbetorna tunt. Jag använde en mandolin och körde på 1 mm.

2Pressa limen och blanda ner övriga ingredienser så det blir en dressing.

3Slå dressingen över betorna och blanda runt ordentligt.

4Låt stå kallt ett tag.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.