Lime, mynta och timjanmarinerad gulbetaPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Marinerade gulbetor är ett enkelt och gott tillbehör som ger en härlig fräschhet till framförallt grillat.
Att äta lite betor inom LCHF fungerar absolut, och i detta fallet är det bara ett tillbehör som ett komplement till annan mat, så ät det med gott samvete såvida du inte äter strikt.


Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning5 minTotalt15 min

 200 g gulbeta
 3 msk olivolja
 1 lime
 1 msk hackad färsk mynta
 1 msk hackad färsk timjan
 Salt och peppar

1

Skala och skiva gulbetorna tunt. Jag använde en mandolin och körde på 1 mm.

2

Pressa limen och blanda ner övriga ingredienser så det blir en dressing.

3

Slå dressingen över betorna och blanda runt ordentligt.

4

Låt stå kallt ett tag.

Ingredienser

 200 g gulbeta
 3 msk olivolja
 1 lime
 1 msk hackad färsk mynta
 1 msk hackad färsk timjan
 Salt och peppar

Instruktioner

1

Skala och skiva gulbetorna tunt. Jag använde en mandolin och körde på 1 mm.

2

Pressa limen och blanda ner övriga ingredienser så det blir en dressing.

3

Slå dressingen över betorna och blanda runt ordentligt.

4

Låt stå kallt ett tag.

Lime, mynta och timjanmarinerad gulbetaPROVLAGAT 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *