Lime, mynta och timjanmarinerad gulbetaPROVLAGAT 

Lime, mynta och timjanmarinerad gulbeta 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Marinerade gulbetor är ett enkelt och gott tillbehör som ger en härlig fräschhet till framförallt grillat.
Att äta lite betor inom LCHF fungerar absolut, och i detta fallet är det bara ett tillbehör som ett komplement till annan mat, så ät det med gott samvete såvida du inte äter strikt.

DelaSparaDelaBigOven

Lime, mynta och timjanmarinerad gulbeta 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning5 minTotalt15 min

 200 g gulbeta
 3 msk olivolja
 1 lime
 1 msk hackad färsk mynta
 1 msk hackad färsk timjan
 Salt och peppar

1

Skala och skiva gulbetorna tunt. Jag använde en mandolin och körde på 1 mm.

2

Pressa limen och blanda ner övriga ingredienser så det blir en dressing.

3

Slå dressingen över betorna och blanda runt ordentligt.

4

Låt stå kallt ett tag.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 200 g gulbeta
 3 msk olivolja
 1 lime
 1 msk hackad färsk mynta
 1 msk hackad färsk timjan
 Salt och peppar

Instruktioner

1

Skala och skiva gulbetorna tunt. Jag använde en mandolin och körde på 1 mm.

2

Pressa limen och blanda ner övriga ingredienser så det blir en dressing.

3

Slå dressingen över betorna och blanda runt ordentligt.

4

Låt stå kallt ett tag.

Lime, mynta och timjanmarinerad gulbetaPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.