Lime- och kokosmums

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

4.4
(10)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Lime- och kokosmums

Mängd12 Portioner
Förberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min

Ingredienser

Chokladbotten
 3 Ägg
 0,50 dl Use Like SugarEller annan sötning
 0,75 dl Pofiber
 2 msk Kokosmjöl
 4 msk Kakaopulver
 2 tsk Bakpulver
 1 nypa Salt
 1 krm Vaniljpulver
 75 g Smör
 1 dl Grädde
Frosting
 200 g Cream cheese (rumstepererad)
 50 g Smör (rumstempererat)
 0,50 dl Use Like Sugar
 Skalet från 2 lime
 Saften från 1 lime
Topping

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Klä en form som är cirka 15x25 cm i storlek med bakplåtspapper.

Chokladbotten
3

Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt, tänk äggtoddy.

4

Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta de gärna.

5

Häll grädde och smör i en kastrull och värm upp det tills det att smöret har smält. Ställ åt sidan att svalna en stund.

6

Blanda ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sedan ner gräddblandningen.

7

Häll smeten i formen och jämna ut den.
Ställ in i ugnen och grädda cirka 15-20 minuter.
Peta med en tandpetare i mitten av kakan. När det inte fastnar någon blöt kaksmet på stickan så är kakan klar.

Ta ut den och låt den svalna.

Frostingen
8

Vispa ihop samtliga ingredienser ordentligt. Ställ kallt tills det att kakan svalnat helt.

Montering av kakan
9

Bred ut frostingen i ett så jämnt lager över hela chokladkakan.
Strö ut kokosflingor över.
Ställ in i kylen och låt den bli kall.
Ta ut och dela i bitar.

Beskrivning - Information

En variant av kärleksmums igen. En otroligt god och fräsch kaka som har smak av choklad, lime och kokos.
Helt perfekt att ha i frysen om man vill, det tar cirka 30 minuter i rumstemperatur till den tinat, så då hinner man koka kaffe under tiden.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 10

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Chokladbotten
 3 Ägg
 0,50 dl Use Like SugarEller annan sötning
 0,75 dl Pofiber
 2 msk Kokosmjöl
 4 msk Kakaopulver
 2 tsk Bakpulver
 1 nypa Salt
 1 krm Vaniljpulver
 75 g Smör
 1 dl Grädde
Frosting
 200 g Cream cheese (rumstepererad)
 50 g Smör (rumstempererat)
 0,50 dl Use Like Sugar
 Skalet från 2 lime
 Saften från 1 lime
Topping

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Klä en form som är cirka 15x25 cm i storlek med bakplåtspapper.

Chokladbotten
3

Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt, tänk äggtoddy.

4

Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta de gärna.

5

Häll grädde och smör i en kastrull och värm upp det tills det att smöret har smält. Ställ åt sidan att svalna en stund.

6

Blanda ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sedan ner gräddblandningen.

7

Häll smeten i formen och jämna ut den.
Ställ in i ugnen och grädda cirka 15-20 minuter.
Peta med en tandpetare i mitten av kakan. När det inte fastnar någon blöt kaksmet på stickan så är kakan klar.

Ta ut den och låt den svalna.

Frostingen
8

Vispa ihop samtliga ingredienser ordentligt. Ställ kallt tills det att kakan svalnat helt.

Montering av kakan
9

Bred ut frostingen i ett så jämnt lager över hela chokladkakan.
Strö ut kokosflingor över.
Ställ in i kylen och låt den bli kall.
Ta ut och dela i bitar.

Lime- och kokosmums

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *