Hoppa till innehåll
Open navigation

Lime- och kokosmums

4,67 av 3 röster
Sparat av: st
Lime- och kokosmums
En variant av kärleksmums igen. En otroligt god och fräsch kaka som har smak av choklad, lime och kokos. Helt perfekt att ha i frysen om man vill, det tar cirka 30 minuter i rumstemperatur till den tinat, så då hinner man koka kaffe under tiden.Detta receptet är en spinoff på mitt goda recept på kärleksmums
4,67 av 3 röster
Sparat av: st
Portioner: 12
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Chokladbotten

Frosting

  • 200 g Cream cheese (rumstepererad)
  • 50 g Smör (rumstempererat)
  • 0,5 dl sötning
  • Skalet från 2 lime
  • Saften från 1 lime

Topping

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Klä en form som är cirka 15×25 cm i storlek med bakplåtspapper.

Chokladbotten

  • Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt, tänk äggtoddy.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta de gärna.
  • Häll grädde och smör i en kastrull och värm upp det tills det att smöret har smält. Ställ åt sidan att svalna en stund.
  • Blanda ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sedan ner gräddblandningen.
  • Häll smeten i formen och jämna ut den. Ställ in i ugnen och grädda cirka 15-20 minuter. Peta med en tandpetare i mitten av kakan. När det inte fastnar någon blöt kaksmet på stickan så är kakan klar.Ta ut den och låt den svalna.

Frostingen

  • Vispa ihop samtliga ingredienser ordentligt. Ställ kallt tills det att kakan svalnat helt.

Montering av kakan

  • Bred ut frostingen i ett så jämnt lager över hela chokladkakan. Strö ut kokosflingor över. Ställ in i kylen och låt den bli kall. Ta ut och dela i bitar.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg