Lime- och kokosmums
Sparat av:
0
st
En variant av kärleksmums igen. En otroligt god och fräsch kaka som har smak av choklad, lime och kokos.
Helt perfekt att ha i frysen om man vill, det tar cirka 30 minuter i rumstemperatur till den tinat, så då hinner man koka kaffe under tiden.Detta receptet är en spinoff på mitt goda recept på kärleksmums
Sparat av:
0
st
Portioner: 12
Ingredienser
Chokladbotten
- 3 ägg
- 0,5 dl sötning
- 0,75 dl Pofiber
- 2 msk Kokosmjöl
- 4 msk Kakaopulver
- 2 tsk Bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 krm Vaniljpulver
- 75 g Smör
- 1 dl Grädde
Frosting
Topping
- 1 dl Riven kokos
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en form som är cirka 15×25 cm i storlek med bakplåtspapper.
Chokladbotten
- Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta de gärna.
- Blanda ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sedan ner gräddblandningen.
- Häll smeten i formen och jämna ut den. Ställ in i ugnen och grädda cirka 15-20 minuter. Peta med en tandpetare i mitten av kakan. När det inte fastnar någon blöt kaksmet på stickan så är kakan klar.Ta ut den och låt den svalna.
Frostingen
- Vispa ihop samtliga ingredienser ordentligt. Ställ kallt tills det att kakan svalnat helt.
Montering av kakan
- Bred ut frostingen i ett så jämnt lager över hela chokladkakan. Strö ut kokosflingor över. Ställ in i kylen och låt den bli kall. Ta ut och dela i bitar.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!