Lime- och kokosmums

Lime- och kokosmums 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

En variant av kärleksmums igen. En otroligt god och fräsch kaka som har smak av choklad, lime och kokos.
Helt perfekt att ha i frysen om man vill, det tar cirka 30 minuter i rumstemperatur till den tinat, så då hinner man koka kaffe under tiden.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Lime- och kokosmums

Mängd12 Portioner
Förberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min

Ingredienser

Chokladbotten
 3 Ägg
 0,50 dl Use Like SugarEller annan sötning
 0,75 dl Pofiber
 2 msk Kokosmjöl
 4 msk Kakaopulver
 2 tsk Bakpulver
 1 nypa Salt
 1 krm Vaniljpulver
 75 g Smör
 1 dl Grädde
Frosting
 200 g Cream cheese (rumstepererad)
 50 g Smör (rumstempererat)
 0,50 dl Use Like Sugar
 Skalet från 2 lime
 Saften från 1 lime
Topping

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Klä en form som är cirka 15x25 cm i storlek med bakplåtspapper.

Chokladbotten
3

Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt, tänk äggtoddy.

4

Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta de gärna.

5

Häll grädde och smör i en kastrull och värm upp det tills det att smöret har smält. Ställ åt sidan att svalna en stund.

6

Blanda ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sedan ner gräddblandningen.

7

Häll smeten i formen och jämna ut den.
Ställ in i ugnen och grädda cirka 15-20 minuter.
Peta med en tandpetare i mitten av kakan. När det inte fastnar någon blöt kaksmet på stickan så är kakan klar.

Ta ut den och låt den svalna.

Frostingen
8

Vispa ihop samtliga ingredienser ordentligt. Ställ kallt tills det att kakan svalnat helt.

Montering av kakan
9

Bred ut frostingen i ett så jämnt lager över hela chokladkakan.
Strö ut kokosflingor över.
Ställ in i kylen och låt den bli kall.
Ta ut och dela i bitar.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Chokladbotten
 3 Ägg
 0,50 dl Use Like SugarEller annan sötning
 0,75 dl Pofiber
 2 msk Kokosmjöl
 4 msk Kakaopulver
 2 tsk Bakpulver
 1 nypa Salt
 1 krm Vaniljpulver
 75 g Smör
 1 dl Grädde
Frosting
 200 g Cream cheese (rumstepererad)
 50 g Smör (rumstempererat)
 0,50 dl Use Like Sugar
 Skalet från 2 lime
 Saften från 1 lime
Topping

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Klä en form som är cirka 15x25 cm i storlek med bakplåtspapper.

Chokladbotten
3

Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt, tänk äggtoddy.

4

Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta de gärna.

5

Häll grädde och smör i en kastrull och värm upp det tills det att smöret har smält. Ställ åt sidan att svalna en stund.

6

Blanda ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sedan ner gräddblandningen.

7

Häll smeten i formen och jämna ut den.
Ställ in i ugnen och grädda cirka 15-20 minuter.
Peta med en tandpetare i mitten av kakan. När det inte fastnar någon blöt kaksmet på stickan så är kakan klar.

Ta ut den och låt den svalna.

Frostingen
8

Vispa ihop samtliga ingredienser ordentligt. Ställ kallt tills det att kakan svalnat helt.

Montering av kakan
9

Bred ut frostingen i ett så jämnt lager över hela chokladkakan.
Strö ut kokosflingor över.
Ställ in i kylen och låt den bli kall.
Ta ut och dela i bitar.

Lime- och kokosmums

4 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *