Limeaioli

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Limeaioli

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Ingredienser

 3 st Äggulor
 1 st Lime
 1/2 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 1/2 krm Cayennepeppar
 3 dl Olja (neutral)
 5 g Vitlök

Gör så här:

1

Riv det yttersta skalet av limen och pressa saften. Riv vitlöken.

3

Blanda ihop alla ingredienser UTOM oljan i en skål.

5

Vispa ihop med elvisp (eller för hand) och börja hälla oljan i en fin stråle ner i skålen samtidigt som du vispar.

7

Majonnäsen börjar tjockna allt eftersom du tillsätter oljan. När du tillsatt all olja så är du klar.

9

Om du vill ha den lite tunnare kan du spä ut den med någon matsked vatten.

11

Låt den gärna stå i kylen någon timme innan du serverar den så att den får dra ur alla smaker.

Beskrivning - Information

Limeaioli är det perfekta tillbehöret till rökta räkor eller andra skaldjur. Underbart gott att doppa skaldjur i.

Tips! Byt ut lite av oljan mot en god olivolja, cirka 0.5 dl. Det ger en annan smakton på aiolin.

Glöm allt vad majonnäs med stavmixer heter... detta är ett sätt att slå en majonnäs som alltid funkar.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 st Äggulor
 1 st Lime
 1/2 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 1/2 krm Cayennepeppar
 3 dl Olja (neutral)
 5 g Vitlök

Instruktioner

1

Riv det yttersta skalet av limen och pressa saften. Riv vitlöken.

3

Blanda ihop alla ingredienser UTOM oljan i en skål.

5

Vispa ihop med elvisp (eller för hand) och börja hälla oljan i en fin stråle ner i skålen samtidigt som du vispar.

7

Majonnäsen börjar tjockna allt eftersom du tillsätter oljan. När du tillsatt all olja så är du klar.

9

Om du vill ha den lite tunnare kan du spä ut den med någon matsked vatten.

11

Låt den gärna stå i kylen någon timme innan du serverar den så att den får dra ur alla smaker.

Limeaioli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *