LimeaioliPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Limeaioli är det perfekta tillbehöret till rökta räkor eller andra skaldjur. Underbart gott att doppa skaldjur i.

Tips! Byt ut lite av oljan mot en god olivolja, cirka 0.5 dl. Det ger en annan smakton på aiolin.

Glöm allt vad majonnäs med stavmixer heter... detta är ett sätt att slå en majonnäs som alltid funkar.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

 3 st Äggula
 1 msk Fransk senap
 1 st Lime
 1/2 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 1/2 krm Cayennepeppar
 3 dl Olja (neutral)
 5 g Vitlök

1

Riv det yttersta skalet av limen och pressa saften. Riv vitlöken.

3

Blanda ihop alla ingredienser UTOM oljan i en skål.

5

Vispa ihop med elvisp (eller för hand) och börja hälla oljan i en fin stråle ner i skålen samtidigt som du vispar.

7

Majonnäsen börjar tjockna allt eftersom du tillsätter oljan. När du tillsatt all olja så är du klar.

9

Om du vill ha den lite tunnare kan du spä ut den med någon matsked vatten.

11

Låt den gärna stå i kylen någon timme innan du serverar den så att den får dra ur alla smaker.

Ingredienser

 3 st Äggula
 1 msk Fransk senap
 1 st Lime
 1/2 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 1/2 krm Cayennepeppar
 3 dl Olja (neutral)
 5 g Vitlök

Instruktioner

1

Riv det yttersta skalet av limen och pressa saften. Riv vitlöken.

3

Blanda ihop alla ingredienser UTOM oljan i en skål.

5

Vispa ihop med elvisp (eller för hand) och börja hälla oljan i en fin stråle ner i skålen samtidigt som du vispar.

7

Majonnäsen börjar tjockna allt eftersom du tillsätter oljan. När du tillsatt all olja så är du klar.

9

Om du vill ha den lite tunnare kan du spä ut den med någon matsked vatten.

11

Låt den gärna stå i kylen någon timme innan du serverar den så att den får dra ur alla smaker.

LimeaioliPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *