Limeaioli

Av LCHF-arkivet  ,   

juli 20, 2016

Limeaioli är det perfekta tillbehöret till rökta räkor eller andra skaldjur. Underbart gott att doppa skaldjur i.

Tips! Byt ut lite av oljan mot en god olivolja, cirka 0.5 dl. Det ger en annan smakton på aiolin.

Glöm allt vad majonnäs med stavmixer heter... detta är ett sätt att slå en majonnäs som alltid funkar.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

3 st Äggula

1 msk Fransk senap

1 st Lime

1/2 tsk Salt

1 nypa Svartpeppar (malen)

1/2 krm Cayennepeppar

3 dl Olja (neutral)

5 g Vitlök

Instruktioner

1Riv det yttersta skalet av limen och pressa saften. Riv vitlöken.

2Blanda ihop alla ingredienser UTOM oljan i en skål.

3Vispa ihop med elvisp (eller för hand) och börja hälla oljan i en fin stråle ner i skålen samtidigt som du vispar.

4Majonnäsen börjar tjockna allt eftersom du tillsätter oljan. När du tillsatt all olja så är du klar.

5Om du vill ha den lite tunnare kan du spä ut den med någon matsked vatten.

6Låt den gärna stå i kylen någon timme innan du serverar den så att den får dra ur alla smaker.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.