Lisas saftiga LCHF köttbullar

SkapareLisas LCHFSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Kategori

Beskrivning - Information

Lisas saftiga LCHF köttbullar. Servera gärna med gräddsås och kokt broccoli med smör.

Mängd6 Portioner
Förberedelse40 minTillagning40 minTotalt1 tim 20 min

Ingredienser

 1000 g Blandfärs
 500 g Fläskfärs
 2 st Ägg
 1 dl Vispgrädde
 1 krm Kryddpeppar
 2 krm Salt
 1 krm Svartpeppar
 2 krm Paprikapulver
 1 st Gul lök
 3 msk Smör

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka löken i ca 3x5 mm bitar och stek mjuka i smör. Låt svalna medan du blandras ihop de andra ingredienserna, blanda sist i löken.

2

Rulla bollar stora som golfbollar eller något mindre. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

3

Ställ in plåten mitt i ugnen i 20 min. Ta ut och låt svalna något. Plocka upp köttbullarna genom att dra med en mat kniv runt kanten där det är fast.

4

Stek köttbullarna snabbt på hög värme i rikligt med smör för att få fin yta. Servera med tex broccoli och gräddsås som kan göras av skyn i stekpannan.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1000 g Blandfärs
 500 g Fläskfärs
 2 st Ägg
 1 dl Vispgrädde
 1 krm Kryddpeppar
 2 krm Salt
 1 krm Svartpeppar
 2 krm Paprikapulver
 1 st Gul lök
 3 msk Smör

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka löken i ca 3x5 mm bitar och stek mjuka i smör. Låt svalna medan du blandras ihop de andra ingredienserna, blanda sist i löken.

2

Rulla bollar stora som golfbollar eller något mindre. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

3

Ställ in plåten mitt i ugnen i 20 min. Ta ut och låt svalna något. Plocka upp köttbullarna genom att dra med en mat kniv runt kanten där det är fast.

4

Stek köttbullarna snabbt på hög värme i rikligt med smör för att få fin yta. Servera med tex broccoli och gräddsås som kan göras av skyn i stekpannan.

Lisas saftiga LCHF köttbullar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *