Lisas saftiga LCHF köttbullar

SkapareLisas LCHFSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Kategori

Mängd6 Portioner
Förberedelse40 minTillagning40 minTotalt1 tim 20 min

Ingredienser

 1000 g Blandfärs
 500 g Fläskfärs
 2 st Ägg
 1 dl Vispgrädde
 1 krm Kryddpeppar
 2 krm Salt
 1 krm Svartpeppar
 2 krm Paprikapulver
 1 st Gul lök
 3 msk Smör

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka löken i ca 3x5 mm bitar och stek mjuka i smör. Låt svalna medan du blandras ihop de andra ingredienserna, blanda sist i löken.

2

Rulla bollar stora som golfbollar eller något mindre. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

3

Ställ in plåten mitt i ugnen i 20 min. Ta ut och låt svalna något. Plocka upp köttbullarna genom att dra med en mat kniv runt kanten där det är fast.

4

Stek köttbullarna snabbt på hög värme i rikligt med smör för att få fin yta. Servera med tex broccoli och gräddsås som kan göras av skyn i stekpannan.

Beskrivning - Information

Lisas saftiga LCHF köttbullar. Servera gärna med gräddsås och kokt broccoli med smör.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1000 g Blandfärs
 500 g Fläskfärs
 2 st Ägg
 1 dl Vispgrädde
 1 krm Kryddpeppar
 2 krm Salt
 1 krm Svartpeppar
 2 krm Paprikapulver
 1 st Gul lök
 3 msk Smör

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka löken i ca 3x5 mm bitar och stek mjuka i smör. Låt svalna medan du blandras ihop de andra ingredienserna, blanda sist i löken.

2

Rulla bollar stora som golfbollar eller något mindre. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

3

Ställ in plåten mitt i ugnen i 20 min. Ta ut och låt svalna något. Plocka upp köttbullarna genom att dra med en mat kniv runt kanten där det är fast.

4

Stek köttbullarna snabbt på hög värme i rikligt med smör för att få fin yta. Servera med tex broccoli och gräddsås som kan göras av skyn i stekpannan.

Lisas saftiga LCHF köttbullar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *