Lolas favoritbröd

Av LCHF-arkivet    

augusti 16, 2016

Det här är ett bröd som kommer från Lolasmat och jag snubblade över det och tyckte att det lät otroligt gott. Det är Lolas favoritbröd och alla som hon har bjudit på det har tyckt om det och undrat om det verkligen inte finns mjöl i det. Klart att det finns mjöl i det, men det är mandel och nötter som man maler ner till mjöl.

Tips! Häll i en liten skvätt whisky eller rom i degen för att ge det en liten extra piff.
Kesellan kan du byta ut mot crème fraiche om du vill.

Beställ ingredienser här till bra priser och utan frakt (affiliate-länkar som du gärna får använda för att sponsra LCHF-arkivet):
- Sötmandel (ekologiskt)
- Fiberhusk
Sesamfrön (ekologiskt)
- Pumpafrön (ekologiskt)

Brödkryddor kan du använda det du själv tycker är gott. Det finns olika varianter att använda.

Recept och bild: Lolasmat

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 1 tim 20 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

250 g Kesella

100 g Mandel (hel)

50 g Nötter

50 g Sesamfrön

2 msk Fiberhusk

1 1/2 tsk Salt

2 tsk Bakpulver

2 msk Vätska (vatten/rom/whisky)

100 g Mandel (grovhackad)

1 msk Brödkrydda

2 msk Pumpafrön

6 st Ägg

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Vispa ihop ägg och kesella.

3Mal nötterna till ett fint mjöl (inte de hackade mandlarna). Blanda ihop dem med de andra torra ingredienserna förutom pumpafröna.

4Tillsätt de torra ingredienserna i omgångar i äggvispet och tillsätt även vätskan.

5Låt smeten svälla i 10 minuter.

6Häll upp smeten i en smord avlång brödform

7Strö över pumpafröna och ställ in nederst i ugnen.

8Grädda i cirka 80 minuter.

9Brödet är klart när det låter ihåligt när du knackar i botten av det.

10Låt svalna på ett galler under handduk.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.