Lolas favoritbröd

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett bröd som kommer från Lolasmat och jag snubblade över det och tyckte att det lät otroligt gott. Det är Lolas favoritbröd och alla som hon har bjudit på det har tyckt om det och undrat om det verkligen inte finns mjöl i det. Klart att det finns mjöl i det, men det är mandel och nötter som man maler ner till mjöl.

Tips! Häll i en liten skvätt whisky eller rom i degen för att ge det en liten extra piff.
Kesellan kan du byta ut mot crème fraiche om du vill.

Beställ ingredienser här till bra priser och utan frakt (affiliate-länkar som du gärna får använda för att sponsra LCHF-arkivet):
- Sötmandel (ekologiskt)
- Fiberhusk
Sesamfrön (ekologiskt)
- Pumpafrön (ekologiskt)

Brödkryddor kan du använda det du själv tycker är gott. Det finns olika varianter att använda.

Recept och bild: Lolasmat


Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 hr 20 minTotalt1 hr 35 min

 250 g Kesella
 100 g Mandel (hel)
 50 g Nötter
 50 g Sesamfrön
 2 msk Fiberhusk
 1 1/2 tsk Salt
 2 tsk Bakpulver
 2 msk Vätska (vatten/rom/whisky)
 100 g Mandel (grovhackad)
 1 msk Brödkrydda
 2 msk Pumpafrön
 6 st Ägg

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ihop ägg och kesella.

5

Mal nötterna till ett fint mjöl (inte de hackade mandlarna). Blanda ihop dem med de andra torra ingredienserna förutom pumpafröna.

7

Tillsätt de torra ingredienserna i omgångar i äggvispet och tillsätt även vätskan.

9

Låt smeten svälla i 10 minuter.

11

Häll upp smeten i en smord avlång brödform

13

Strö över pumpafröna och ställ in nederst i ugnen.

15

Grädda i cirka 80 minuter.

17

Brödet är klart när det låter ihåligt när du knackar i botten av det.

19

Låt svalna på ett galler under handduk.

Kategori

Ingredienser

 250 g Kesella
 100 g Mandel (hel)
 50 g Nötter
 50 g Sesamfrön
 2 msk Fiberhusk
 1 1/2 tsk Salt
 2 tsk Bakpulver
 2 msk Vätska (vatten/rom/whisky)
 100 g Mandel (grovhackad)
 1 msk Brödkrydda
 2 msk Pumpafrön
 6 st Ägg

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ihop ägg och kesella.

5

Mal nötterna till ett fint mjöl (inte de hackade mandlarna). Blanda ihop dem med de andra torra ingredienserna förutom pumpafröna.

7

Tillsätt de torra ingredienserna i omgångar i äggvispet och tillsätt även vätskan.

9

Låt smeten svälla i 10 minuter.

11

Häll upp smeten i en smord avlång brödform

13

Strö över pumpafröna och ställ in nederst i ugnen.

15

Grädda i cirka 80 minuter.

17

Brödet är klart när det låter ihåligt när du knackar i botten av det.

19

Låt svalna på ett galler under handduk.

Lolas favoritbröd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *