Lolas mejerifria blåbärsmuffins

Av LCHF-arkivet    

mars 14, 2016

Blåbärsmuffins kan vara något av det godaste man kan äta till fikat om jag får säga. Här hittar ni ett recept på LCHF-blåbärsmuffins som dessutom är mejerifria (om du använder mejerifritt smör). De är dessutom helt utan sötning.

Det går utmärkt att byta ut kokosgrädden mot vanlig vispgrädde om man vill!

Det här receptet ger ungefär 12 muffins och hela satsen ger cirka 36 kolhydrater, så det är 3 kolhydrater per muffins.

Recept och bild: Lolas mat

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

4 Ägg

3 dl Mandelmjöl

1 msk Fiberhusk

2 tsk Bakpulver

100 g Smör

1 dl Kokosgrädde

3 dl Blåbär

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Vispa äggen fluffiga, gärna med elvisp.

3Smält smöret och tillsätt grädden.

4Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

5Blanda ner grädden och smöret i äggvispet och blanda sedan ner de torra ingredienserna. Blanda ihop allt väl. Låt smeten stå och svälla i tio minuter.

6Fyll dina muffinsformar med cirka en matsked smet i botten. Lägg i en tesked blåbär och lägg på en matsked smet till. Toppa med några blåbär.

7Ställ in nederst i ugnen och grädda i 15 minuter. Flytta sedan upp plåten till mitten av ugnen och grädda ytterligare 15 minuter.

8Ta ut dem och låt dem svalna.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.