Lolas mejerifria blåbärsmuffins

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

3
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Lolas mejerifria blåbärsmuffins

Mängd10 Portioner
Förberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min

Ingredienser

 4 Ägg
 100 g Smör
 3 dl Blåbär

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa äggen fluffiga, gärna med elvisp.

3

Smält smöret och tillsätt grädden.

4

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

5

Blanda ner grädden och smöret i äggvispet och blanda sedan ner de torra ingredienserna. Blanda ihop allt väl. Låt smeten stå och svälla i tio minuter.

6

Fyll dina muffinsformar med cirka en matsked smet i botten. Lägg i en tesked blåbär och lägg på en matsked smet till. Toppa med några blåbär.

7

Ställ in nederst i ugnen och grädda i 15 minuter. Flytta sedan upp plåten till mitten av ugnen och grädda ytterligare 15 minuter.

8

Ta ut dem och låt dem svalna.

Beskrivning - Information

Blåbärsmuffins kan vara något av det godaste man kan äta till fikat om jag får säga. Här hittar ni ett recept på LCHF-blåbärsmuffins som dessutom är mejerifria (om du använder mejerifritt smör). De är dessutom helt utan sötning.

Det går utmärkt att byta ut kokosgrädden mot vanlig vispgrädde om man vill!

Det här receptet ger ungefär 12 muffins och hela satsen ger cirka 36 kolhydrater, så det är 3 kolhydrater per muffins.

Recept och bild: Lolas mat

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 4 Ägg
 100 g Smör
 3 dl Blåbär

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa äggen fluffiga, gärna med elvisp.

3

Smält smöret och tillsätt grädden.

4

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

5

Blanda ner grädden och smöret i äggvispet och blanda sedan ner de torra ingredienserna. Blanda ihop allt väl. Låt smeten stå och svälla i tio minuter.

6

Fyll dina muffinsformar med cirka en matsked smet i botten. Lägg i en tesked blåbär och lägg på en matsked smet till. Toppa med några blåbär.

7

Ställ in nederst i ugnen och grädda i 15 minuter. Flytta sedan upp plåten till mitten av ugnen och grädda ytterligare 15 minuter.

8

Ta ut dem och låt dem svalna.

Lolas mejerifria blåbärsmuffins

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *