Utskriftsalternativ:

Lollos LCHF-tjockpannkaka

Mängd2 PortionerFörberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min

Lollos tjockpannkaka har blivit en succé i LCHF-kretsar och idag så var jag tvungen att testa den.

En väldigt lätt lagad och snabb rätt som funkar som mellanmål eller varför inte till frukost.

Servera med bär och grädde eller kanske lite smör blandat med kanel och lite sötströ.

Jag har skrivit att det är till två personer, men det räcker nästan till fyra personer om man inte är så hungrig.

Tack till Lollo för receptet.

 4 Ägg
 25 g Smör
 4 msk Grädde 40%
 2 msk Vatten
 1 krm Salt
 4 msk Fiberhusk
1

Smält smöret i en stor stekpanna. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

3

Vispa äggen för hand någon minut. Behöver inte bli speciellt pösigt.

5

Blanda i de andra ingredienserna i äggen (glöm inte det smälta smöret). Låt stå och svälla cirka fem minuter.

7

Lägg smeten i en varm stekpanna med en klick smör i och bred ut smeten med en slickepott så den täcker hela stekpannan.

9

Stek på medelhög värme några minuter och vänd den sedan och stek den lite på andra sidan. Känn med en gaffel om den är färdig. Torr gaffel = Klar.

11

Lägg upp och skär i bitar och servera direkt.

Nutrition Facts

Portioner 2