Lövbiffsgryta

cooked_user_7403SkapareAmonazonSvårighetsgradMedel
4
(24)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Lövbiffsgryta

Beskrivning - Information

En mustig, gräddig långkokt köttgryta av lövbiff.
Servera med r.ex. ångkokt broccoli eller blomkålsris.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 tim 35 minTotalt1 tim 50 min

Ingredienser

 800 g lövbiff
 smör att steka i
 3 dl vatten
 3 msk koncentrerad oxfond
 2 dl vispgrädde
 1 burk champinjoner
 1/2-1 röd chilifrukt
 flingsalt
 persilja och gräslök att garnera med

Gör så här:

1

Skär lövbiff i centimeterbreda strimlor.

2

Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg.

3

Rör ner tomatpurén och låt fräsa en stund.

4

Häll ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½ timme.

5

Hacka chilifrukten och lägg i pannan.

6

Häll av vätskan från svampen och häll ner i pannan.

7

Tillsätt oxfond, soja, grädde och smetana.

8

Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter, smaka av med flingsalt.

9

Klipp över persilja och gräslök och servera med t.ex ångkokt broccoli.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 24

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g lövbiff
 smör att steka i
 3 dl vatten
 3 msk koncentrerad oxfond
 2 dl vispgrädde
 1 burk champinjoner
 1/2-1 röd chilifrukt
 flingsalt
 persilja och gräslök att garnera med

Instruktioner

1

Skär lövbiff i centimeterbreda strimlor.

2

Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg.

3

Rör ner tomatpurén och låt fräsa en stund.

4

Häll ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½ timme.

5

Hacka chilifrukten och lägg i pannan.

6

Häll av vätskan från svampen och häll ner i pannan.

7

Tillsätt oxfond, soja, grädde och smetana.

8

Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter, smaka av med flingsalt.

9

Klipp över persilja och gräslök och servera med t.ex ångkokt broccoli.

Lövbiffsgryta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *