Lövbiffsgryta

cooked_user_7403SkapareAmonazonSvårighetsgradMedel

3.7
(13)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Lövbiffsgryta

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 tim 35 minTotalt1 tim 50 min

Ingredienser

 800 g lövbiff
 smör att steka i
 3 dl vatten
 3 msk koncentrerad oxfond
 2 dl vispgrädde
 1 burk champinjoner
 1/2-1 röd chilifrukt
 flingsalt
 persilja och gräslök att garnera med

Gör så här:

1

Skär lövbiff i centimeterbreda strimlor.

2

Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg.

3

Rör ner tomatpurén och låt fräsa en stund.

4

Häll ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½ timme.

5

Hacka chilifrukten och lägg i pannan.

6

Häll av vätskan från svampen och häll ner i pannan.

7

Tillsätt oxfond, soja, grädde och smetana.

8

Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter, smaka av med flingsalt.

9

Klipp över persilja och gräslök och servera med t.ex ångkokt broccoli.

Beskrivning - Information

En mustig, gräddig långkokt köttgryta av lövbiff.
Servera med r.ex. ångkokt broccoli eller blomkålsris.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.7 / 5. Antal röster: 13

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g lövbiff
 smör att steka i
 3 dl vatten
 3 msk koncentrerad oxfond
 2 dl vispgrädde
 1 burk champinjoner
 1/2-1 röd chilifrukt
 flingsalt
 persilja och gräslök att garnera med

Instruktioner

1

Skär lövbiff i centimeterbreda strimlor.

2

Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg.

3

Rör ner tomatpurén och låt fräsa en stund.

4

Häll ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½ timme.

5

Hacka chilifrukten och lägg i pannan.

6

Häll av vätskan från svampen och häll ner i pannan.

7

Tillsätt oxfond, soja, grädde och smetana.

8

Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter, smaka av med flingsalt.

9

Klipp över persilja och gräslök och servera med t.ex ångkokt broccoli.

Lövbiffsgryta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *