Utskriftsalternativ:

Lövbiffsgryta

Mängd4 PortionerFörberedelse15 minTillagning1 hr 35 minTotalt1 hr 50 min

En mustig, gräddig långkokt köttgryta av lövbiff.
Servera med r.ex. ångkokt broccoli eller blomkålsris.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

 800 g lövbiff
 smör att steka i
 4 msk tomatpuré
 3 dl vatten
 3 msk koncentrerad oxfond
 2 msk tamarisoja
 2 dl vispgrädde
 2 dl smetana
 1 burk champinjoner
 1/2-1 röd chilifrukt
 flingsalt
 persilja och gräslök att garnera med
1

Skär lövbiff i centimeterbreda strimlor.

2

Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg.

3

Rör ner tomatpurén och låt fräsa en stund.

4

Häll ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½ timme.

5

Hacka chilifrukten och lägg i pannan.

6

Häll av vätskan från svampen och häll ner i pannan.

7

Tillsätt oxfond, soja, grädde och smetana.

8

Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter, smaka av med flingsalt.

9

Klipp över persilja och gräslök och servera med t.ex ångkokt broccoli.

Nutrition Facts

Portioner 4