Lövbit med falsk bearnaisesås

Lövbit med falsk bearnaisesås 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Lövbit med falsk bearnaisesås, eller som det heter på många ställen just nu, falsk lövbiff är ett recept som har blivit otroligt populärt i olika forum runt om på nätet.
Dock så innehåller det vanliga receptet som delas vetemjöl, vilket vi alla vet inte hör hemma inom LCHF.
Jag har testat att göra en variant som är LCHF-vänlig istället och testade den häromkvällen på familjen och resultatet blev tummen upp.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Lövbit med falsk bearnaisesås

Mängd5 Portioner
Förberedelse30 minTillagning10 minTotalt40 min

Ingredienser

Lövbit
 800 g Nötfärs
 2 Ägg
 2 tsk Vitlökspulver
 2 tsk Paprikapulver
 2 tsk Lökpulver
 2 msk Pofiber
 1 msk Fiberhusk
 0,50 tsk Örtsalt
 Nymalen svartpeppar
Falsk bearnaise
 4 deciliter Smetana
 2 Tärningar grönsaksbuljong
 2 tsk Vinäger
 1,50 msk Torkad dragon
 2 msk Hackad färsk persilja
 1 krm Cayennepeppar
 4 Äggulor

Gör så här:

Lövbiten (förberedelse)
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn färs.

Lövbit med falsk bearnaisesås

2

Lägg ut lite plastfilm på bänken och lägg en kladd färs på den. Lägg en bit plastfolie till ovanpå och kavla ut det hela till en cirka 3 mm tjock platta.

Lövbit med falsk bearnaisesås

3

Ta bort plasten och skär upp passliga bitar.
Lägg bitarna i en form som får plats i frysen. Lägg lite plastfolie eller bakplåtspapper mellan varje lager så de inte fryser fast i varandra.
Gör likadant med resten av färsen.
Ställ in formen i frysen i några timmar så att biffarna får stelna till.

Lövbit med falsk bearnaisesås

Falsk bearnaisesås
4

Ta fram en kastrull och smula ner buljongen, blanda ihop det hela med smetanan och låt koka upp.

5

Ta kastrullen åt sidan och blanda ner övriga ingredienser.

6

Värm upp såsen, men inte så att den kokar, utan bara precis så den börjar tjockna och sjuda lätt.
Smaka av med salt och om du vill ha lite mer syra i såsen kan du tillsätta några droppar citron, det är gott det med.
Håll såsen varm på låg värme.

Tillagning av lövbit
7

Värm en stekpanna och häll i olivolja och en klick smör.
Stek snabbt på de frusna lövbitarna så de får färg på bägge sidorna. Det behövs inte mycket mer än en minut på var sida, på ett ungefär.

Lövbit med falsk bearnaisesås

8

Servera direkt med en god sallad till.

Lövbit med falsk bearnaisesås

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Lövbit
 800 g Nötfärs
 2 Ägg
 2 tsk Vitlökspulver
 2 tsk Paprikapulver
 2 tsk Lökpulver
 2 msk Pofiber
 1 msk Fiberhusk
 0,50 tsk Örtsalt
 Nymalen svartpeppar
Falsk bearnaise
 4 deciliter Smetana
 2 Tärningar grönsaksbuljong
 2 tsk Vinäger
 1,50 msk Torkad dragon
 2 msk Hackad färsk persilja
 1 krm Cayennepeppar
 4 Äggulor

Instruktioner

Lövbiten (förberedelse)
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn färs.

Lövbit med falsk bearnaisesås

2

Lägg ut lite plastfilm på bänken och lägg en kladd färs på den. Lägg en bit plastfolie till ovanpå och kavla ut det hela till en cirka 3 mm tjock platta.

Lövbit med falsk bearnaisesås

3

Ta bort plasten och skär upp passliga bitar.
Lägg bitarna i en form som får plats i frysen. Lägg lite plastfolie eller bakplåtspapper mellan varje lager så de inte fryser fast i varandra.
Gör likadant med resten av färsen.
Ställ in formen i frysen i några timmar så att biffarna får stelna till.

Lövbit med falsk bearnaisesås

Falsk bearnaisesås
4

Ta fram en kastrull och smula ner buljongen, blanda ihop det hela med smetanan och låt koka upp.

5

Ta kastrullen åt sidan och blanda ner övriga ingredienser.

6

Värm upp såsen, men inte så att den kokar, utan bara precis så den börjar tjockna och sjuda lätt.
Smaka av med salt och om du vill ha lite mer syra i såsen kan du tillsätta några droppar citron, det är gott det med.
Håll såsen varm på låg värme.

Tillagning av lövbit
7

Värm en stekpanna och häll i olivolja och en klick smör.
Stek snabbt på de frusna lövbitarna så de får färg på bägge sidorna. Det behövs inte mycket mer än en minut på var sida, på ett ungefär.

Lövbit med falsk bearnaisesås

8

Servera direkt med en god sallad till.

Lövbit med falsk bearnaisesås

Lövbit med falsk bearnaisesås

5 Comments

  1. Otroligt gott! Dessutom väldigt smidigt att ha färdigt i frysen och går snabbt att tillaga. Rekommenderas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *