Lövbit med falsk bearnaisesås

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Lövbit med falsk bearnaisesås

Kategori

Mängd5 Portioner
Förberedelse30 minTillagning10 minTotalt40 min

Ingredienser

Lövbit
 800 g Nötfärs
 2 Ägg
 2 tsk Lökpulver
 2 msk Pofiber
 1 msk Fiberhusk
 0,50 tsk Örtsalt
 Nymalen svartpeppar
Falsk bearnaise
 4 deciliter Smetana
 2 Tärningar grönsaksbuljong
 2 tsk Vinäger
 1,50 msk Torkad dragon
 2 msk Hackad färsk persilja
 1 krm Cayennepeppar
 4 Äggulor

Gör så här:

Lövbiten (förberedelse)
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn färs.

Lövbit med falsk bearnaisesås

2

Lägg ut lite plastfilm på bänken och lägg en kladd färs på den. Lägg en bit plastfolie till ovanpå och kavla ut det hela till en cirka 3 mm tjock platta.

Lövbit med falsk bearnaisesås

3

Ta bort plasten och skär upp passliga bitar.
Lägg bitarna i en form som får plats i frysen. Lägg lite plastfolie eller bakplåtspapper mellan varje lager så de inte fryser fast i varandra.
Gör likadant med resten av färsen.
Ställ in formen i frysen i några timmar så att biffarna får stelna till.

Lövbit med falsk bearnaisesås

Falsk bearnaisesås
4

Ta fram en kastrull och smula ner buljongen, blanda ihop det hela med smetanan och låt koka upp.

5

Ta kastrullen åt sidan och blanda ner övriga ingredienser.

6

Värm upp såsen, men inte så att den kokar, utan bara precis så den börjar tjockna och sjuda lätt.
Smaka av med salt och om du vill ha lite mer syra i såsen kan du tillsätta några droppar citron, det är gott det med.
Håll såsen varm på låg värme.

Tillagning av lövbit
7

Värm en stekpanna och häll i olivolja och en klick smör.
Stek snabbt på de frusna lövbitarna så de får färg på bägge sidorna. Det behövs inte mycket mer än en minut på var sida, på ett ungefär.

Lövbit med falsk bearnaisesås

8

Servera direkt med en god sallad till.

Lövbit med falsk bearnaisesås

Beskrivning - Information

Lövbit med falsk bearnaisesås, eller som det heter på många ställen just nu, falsk lövbiff är ett recept som har blivit otroligt populärt i olika forum runt om på nätet.
Dock så innehåller det vanliga receptet som delas vetemjöl, vilket vi alla vet inte hör hemma inom LCHF.
Jag har testat att göra en variant som är LCHF-vänlig istället och testade den häromkvällen på familjen och resultatet blev tummen upp.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Lövbit
 800 g Nötfärs
 2 Ägg
 2 tsk Lökpulver
 2 msk Pofiber
 1 msk Fiberhusk
 0,50 tsk Örtsalt
 Nymalen svartpeppar
Falsk bearnaise
 4 deciliter Smetana
 2 Tärningar grönsaksbuljong
 2 tsk Vinäger
 1,50 msk Torkad dragon
 2 msk Hackad färsk persilja
 1 krm Cayennepeppar
 4 Äggulor

Instruktioner

Lövbiten (förberedelse)
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn färs.

Lövbit med falsk bearnaisesås

2

Lägg ut lite plastfilm på bänken och lägg en kladd färs på den. Lägg en bit plastfolie till ovanpå och kavla ut det hela till en cirka 3 mm tjock platta.

Lövbit med falsk bearnaisesås

3

Ta bort plasten och skär upp passliga bitar.
Lägg bitarna i en form som får plats i frysen. Lägg lite plastfolie eller bakplåtspapper mellan varje lager så de inte fryser fast i varandra.
Gör likadant med resten av färsen.
Ställ in formen i frysen i några timmar så att biffarna får stelna till.

Lövbit med falsk bearnaisesås

Falsk bearnaisesås
4

Ta fram en kastrull och smula ner buljongen, blanda ihop det hela med smetanan och låt koka upp.

5

Ta kastrullen åt sidan och blanda ner övriga ingredienser.

6

Värm upp såsen, men inte så att den kokar, utan bara precis så den börjar tjockna och sjuda lätt.
Smaka av med salt och om du vill ha lite mer syra i såsen kan du tillsätta några droppar citron, det är gott det med.
Håll såsen varm på låg värme.

Tillagning av lövbit
7

Värm en stekpanna och häll i olivolja och en klick smör.
Stek snabbt på de frusna lövbitarna så de får färg på bägge sidorna. Det behövs inte mycket mer än en minut på var sida, på ett ungefär.

Lövbit med falsk bearnaisesås

8

Servera direkt med en god sallad till.

Lövbit med falsk bearnaisesås

Lövbit med falsk bearnaisesås

5 Comments

  1. Otroligt gott! Dessutom väldigt smidigt att ha färdigt i frysen och går snabbt att tillaga. Rekommenderas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *