Low carb brownie

Av LCHF-arkivet    

november 23, 2016

Det här är en väldigt enkel, god och snabbakad low carb brownie som dessutom är helt nötfri.

Beställ ingredienser online, fraktfritt!
- Bakpulver (ekologiskt)
- Kakaopulver (ekologiskt)
- Vaniljextrakt (ekologiskt)
- Björksocker (sötning)

Receptet innehåller sötning i form av stevia, men du kan välja sötning som du själv tycker funkar bra för dig och dina kostval.

Recept och bild: Ditchthecarbs

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

6 st Ägg

160 g Smält smör

60 g Kakaopulver

1 tsk Bakpulver

2 tsk Vaniljextrakt

120 g Färskost (naturell)

3 msk Sötning

Instruktioner

1Sätt ugnen på 180 grader.

2Lägg alla ingredienser i en skål.

3Mixa ihop samtliga ingredienser med en mixerstav till en jämn smet.

4Häll upp smeten i en form (ca 20x20 cm) med bakplåtspapper i.

5Ställ in i ugnen och grädda cirka 15-20 minuter tills det att den har stelnat till. Du kan känna med en tandpetare i mitten om den har en bra konsistens. Det skall inte fastna något på tandpetaren i så fall (om du inte vill att den skall vara lite kladdig). Ta ut och skär upp i bitar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.