Luas semmelwrap

Luas semmelwrap 1SkapareLuafilosoferar
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ingen har väl missat hypen kring semmelwrapen? Och LCHF-varianten jag gjorde var verkligen så sjukt god. Vi hade kompisar till barnen här och alla åt med mycket god aptit. Jag gjorde de ganska så små och det var klokt eftersom de är mäktiga. Och om man vill kan man ju ta två 🙂

Helt naturligt glutenfri dessutom!

Tanken är att det skall bli 8-9 små wraps. Man kan självklart göra en större wrap av det hela.

Jag googlade runt på nätet och läste olika recept och så här gjorde jag:

DelaTweetSparaDelaBigOven

Luas semmelwrap

Mängd9 Portioner
Förberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Ingredienser

Brödet
 3 Ägg
 4 msk Sötströ
 1 dl Grädde 40%
 1 tsk Kardemumma
Mandelmassa
 2 dl Mandelmjöl
 1 dl Grädde 40%
 2 msk Sukrin melis eller annan florsötning
 2 droppar Bittermandelessens
Övrigt
 3 dl Grädde 40%

Gör så här:

Brödet
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och sötning pösigt.

3

Blanda alla torra ingredienser i en egen skål.

4

Blanda ihop äggblandningen, grädden och det torra. Låt stå en liten stund.

5

Ta 1/2 dl smet per wrap. Klicka ut två på ett bakplåtspapper. Ta en bit plastfolie och lägg den över smeten. Tryck ut så tunt du kan. Det var enkelt med hjälp av plastfolien.

6

Grädda cirka 5 minuter. Låt svalna.

Mandelmassa
7

Blanda ihop ingredienserna tills du får en jämn och fin massa.

Montering
8

Lägg mandelmassa och vispad grädde på övre halvan av brödet och vik ihop. Vira en servett omkring och njut!

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Brödet
 3 Ägg
 4 msk Sötströ
 1 dl Grädde 40%
 1 tsk Kardemumma
Mandelmassa
 2 dl Mandelmjöl
 1 dl Grädde 40%
 2 msk Sukrin melis eller annan florsötning
 2 droppar Bittermandelessens
Övrigt
 3 dl Grädde 40%

Instruktioner

Brödet
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och sötning pösigt.

3

Blanda alla torra ingredienser i en egen skål.

4

Blanda ihop äggblandningen, grädden och det torra. Låt stå en liten stund.

5

Ta 1/2 dl smet per wrap. Klicka ut två på ett bakplåtspapper. Ta en bit plastfolie och lägg den över smeten. Tryck ut så tunt du kan. Det var enkelt med hjälp av plastfolien.

6

Grädda cirka 5 minuter. Låt svalna.

Mandelmassa
7

Blanda ihop ingredienserna tills du får en jämn och fin massa.

Montering
8

Lägg mandelmassa och vispad grädde på övre halvan av brödet och vik ihop. Vira en servett omkring och njut!

Luas semmelwrap

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *