Lussekatter, paleo/lchf

Lussekatter, paleo/lchf 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Lussekatter till jul är ett måste och detta LCHF-recept är helt mejerifritt med så det passar både LCHF och Paleo.

De kanske inte har den roligaste konsistensen, men smaken var riktigt bra i mitt tycke.

Jag använde mig av kokosolja utan smak och vill du köpa det så finns det här: Kokosfett utan smak

Receptet ger 12 lussebullar.

Om du vill och kan så använder dig dig av russin, det är upp till dig själv att avgöra.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Lussekatter, paleo/lchf

Mängd10 Portioner
Förberedelse20 minTillagning17 minTotalt37 min

Ingredienser

 6 st Ägg
 3 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 1/2 dl Kokosgrädde
 1 dl Kokosolja (flytande)
 2 tsk Bakpulver
 1/2 g Saffran
 1/2 krm Salt
 1 st Ägg till pensling
 24 st Russin

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ägg och sötning pösigt.

5

Blanda ihop de andra torra ingredienserna i en bunke.

7

Tillsätt kokosoljan och kokosgrädden i äggsmeten och vispa ihop det.

9

Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop dem snabbt.

11

Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.

13

Dela upp degen i 12 lika stora bitar.

15

Rulla ut varje bit till en cirka 20 cm lång orm och rulla ihop till ett S. Placera på plåt med bakplåtspapper.

17

Tryck i ett russin i varje ända och pensla med ägg.i:9a

19

Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter beroende på ugn. Lussekatterna skall få en vacker färg.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 6 st Ägg
 3 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 1/2 dl Kokosgrädde
 1 dl Kokosolja (flytande)
 2 tsk Bakpulver
 1/2 g Saffran
 1/2 krm Salt
 1 st Ägg till pensling
 24 st Russin

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ägg och sötning pösigt.

5

Blanda ihop de andra torra ingredienserna i en bunke.

7

Tillsätt kokosoljan och kokosgrädden i äggsmeten och vispa ihop det.

9

Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop dem snabbt.

11

Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.

13

Dela upp degen i 12 lika stora bitar.

15

Rulla ut varje bit till en cirka 20 cm lång orm och rulla ihop till ett S. Placera på plåt med bakplåtspapper.

17

Tryck i ett russin i varje ända och pensla med ägg.i:9a

19

Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter beroende på ugn. Lussekatterna skall få en vacker färg.

Lussekatter, paleo/lchf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *