Lussekatter, paleo/lchf

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Lussekatter till jul är ett måste och detta LCHF-recept är helt mejerifritt med så det passar både LCHF och Paleo.

De kanske inte har den roligaste konsistensen, men smaken var riktigt bra i mitt tycke.

Jag använde mig av kokosolja utan smak och vill du köpa det så finns det här: Kokosfett utan smak

Receptet ger 12 lussebullar.

Om du vill och kan så använder dig dig av russin, det är upp till dig själv att avgöra.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd10 Portioner
Förberedelse20 minTillagning17 minTotalt37 min

 6 st Ägg
 3 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 1/2 dl Kokosgrädde
 1 dl Kokosolja (flytande)
 2 tsk Bakpulver
 1/2 g Saffran
 1/2 krm Salt
 1 st Ägg till pensling
 24 st Russin

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ägg och sötning pösigt.

5

Blanda ihop de andra torra ingredienserna i en bunke.

7

Tillsätt kokosoljan och kokosgrädden i äggsmeten och vispa ihop det.

9

Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop dem snabbt.

11

Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.

13

Dela upp degen i 12 lika stora bitar.

15

Rulla ut varje bit till en cirka 20 cm lång orm och rulla ihop till ett S. Placera på plåt med bakplåtspapper.

17

Tryck i ett russin i varje ända och pensla med ägg.i:9a

19

Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter beroende på ugn. Lussekatterna skall få en vacker färg.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 6 st Ägg
 3 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 1/2 dl Kokosgrädde
 1 dl Kokosolja (flytande)
 2 tsk Bakpulver
 1/2 g Saffran
 1/2 krm Salt
 1 st Ägg till pensling
 24 st Russin

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ägg och sötning pösigt.

5

Blanda ihop de andra torra ingredienserna i en bunke.

7

Tillsätt kokosoljan och kokosgrädden i äggsmeten och vispa ihop det.

9

Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop dem snabbt.

11

Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.

13

Dela upp degen i 12 lika stora bitar.

15

Rulla ut varje bit till en cirka 20 cm lång orm och rulla ihop till ett S. Placera på plåt med bakplåtspapper.

17

Tryck i ett russin i varje ända och pensla med ägg.i:9a

19

Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter beroende på ugn. Lussekatterna skall få en vacker färg.

Lussekatter, paleo/lchf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.