Lussekatter, paleo/lchf

Av LCHF-arkivet    

december 4, 2015

Lussekatter till jul är ett måste och detta LCHF-recept är helt mejerifritt med så det passar både LCHF och Paleo.

De kanske inte har den roligaste konsistensen, men smaken var riktigt bra i mitt tycke.

Jag använde mig av kokosolja utan smak och vill du köpa det så finns det här: Kokosfett utan smak

Receptet ger 12 lussebullar.

Om du vill och kan så använder dig dig av russin, det är upp till dig själv att avgöra.

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 17 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

6 st Ägg

3 msk Sötströ eller motsvarande sötning

1/2 dl Kokosgrädde

1 dl Kokosolja (flytande)

1 dl kokosmjöl

4 msk Fiberhusk

2 tsk Bakpulver

1/2 g Saffran

1/2 krm Salt

1 st Ägg till pensling

24 st Russin

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Vispa ägg och sötning pösigt.

3Blanda ihop de andra torra ingredienserna i en bunke.

4Tillsätt kokosoljan och kokosgrädden i äggsmeten och vispa ihop det.

5Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop dem snabbt.

6Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.

7Dela upp degen i 12 lika stora bitar.

8Rulla ut varje bit till en cirka 20 cm lång orm och rulla ihop till ett S. Placera på plåt med bakplåtspapper.

9Tryck i ett russin i varje ända och pensla med ägg.i:9a

10Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter beroende på ugn. Lussekatterna skall få en vacker färg.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.