Hoppa till innehåll
Open navigation

Lyxig Zoodles a’la Puttanesca

Inga röster än
Sparat av: st
Lyxig Zoodles a’la Puttanesca

En lyxig version av Zoodle alla Puttanesca. Det lyxiga ligger i att jag använt konfiterade tomater och sardiner, vilket tar rätten till nya höjder.
I receptet så hittar du instruktioner på hur du gör de konfiterade tomaterna.

Detta är verkligen en lyxig lchf-variant av en Puttanesca och även om det kanske kräver lite jobb, så är det värt att testa.

Burken med det konfiterade tomaterna räcker till mer än 1 portion och kan med fördel även användas till annat så som pålägg på en lchf-fralla.

Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @wallerbladish

Total tid: 1 timme 45 minuter
Portioner: 1
Författare: Wallerbladish

Ingredienser

Konfiterade tomater och sardiner

  • 10-15 st. Små tomater (typ cocktailtomater)
  • 3-4 Vitlöksklyftor
  • 2 st Kvistar färsk rosmarin (kan ersättas med torkad ca 1 msk)
  • 1 st En konservburk med sardinfileer i olja
  • Olivolja så att det täcker tomaterna och sardinerna

Zoodles alla Puttanesca

  • 1 st Zucchini (ca 20 cm lång)
  • 1 msk Kapris på burk
  • 10 st Svarta oliver
  • 1 pt Chili flakes (anpassa efter din egen smak)
  • 10 st Konfiterade coctail tomater (mängden beror lite på typen av tomater)
  • 2-3 st. Konfiterade sardinfiléer
  • 1 st Konfiterad vitlök
  • 3 msk Olivoljan från konfiteringen
  • salt
  • Nymalen peppar

Instruktioner

Konfiterade tomater och sardiner

  • Sätt ugnen på 100 grader.
  • Lägg i tvättade tomater, skalade vitlöksklyftor, sardiner och rosmarin i en ugnsfast form (ta inte en för stor form då du ska täcka allt med olivolja).
  • Häll på olivoljan så att den täcker allt.
  • Ställ in i ugnen och låt det gotta sig ca en timma.
  • Lägg över tomaterna, vitlöken och sardinern i en burk (utan oljan – MEN SLÄNG DEN INTE).
  • Sila oljan genom en tät sil och häll ner den i burken.
  • Låt svalna.

Zoodles alla Puttanesca

  • Tvätta zucchinin och svarva den. Har du ingen grönsakssvarv skär du den på längden så att du får till din zucchini “pasta”.
  • Värm upp oljan i en stekpanna på medelvärme.
  • När oljan är varm – Lägg i kapris, vitlök och chili flakes i den varma stekpannan och dra (minst) 5-6 drag med pepparkvarnen. Låt dem ligga i ca 2 min så att smakerna får blomma ut.
  • Lägg i tomaterna och oliverna. Låt det småputtra i ca 5 min så att allt bli varm och du börjar få till en sås av de sönderfallande tomater.
  • Lägg i sardinerna.
  • Lägg i zucchinin i stekpannan. Salta zucchinin (innan du blandar). Blanda ihop allt. Låt nu zucchinin sjuda i såsen tills de fått den konsistens du vill ha. Jag vill inte ha zucchinin för soggig så jag anser att de är klara efter ca 3 minuter.
  • Smaka av – behövs det mer salt, peppar, styrka? Salta, peppra eller ha i lite mer chili flakes.
  • Lägg upp. Riv parmesan ovanpå. Njut.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg