Lyxig Zoodles a’la Puttanesca

6ecbafaa2f71d391941b7c9cc7b370a9SkapareWallerbladishSvårighetsgradMedel
0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Lyxig Zoodles alla Puttanesca

Beskrivning - Information

En lyxig version av Zoodle alla Puttanesca. Det lyxiga ligger i att jag använt konfiterade tomater och sardiner, vilket tar rätten till nya höjder.
I receptet så hittar du instruktioner på hur du gör de konfiterade tomaterna.

Detta är verkligen en lyxig lchf-variant av en Puttanesca och även om det kanske kräver lite jobb, så är det värt att testa.

Burken med det konfiterade tomaterna räcker till mer än 1 portion och kan med fördel även användas till annat så som pålägg på en lchf-fralla.

Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @wallerbladish

Mängd1 Portion
Förberedelse1 tim 30 minTillagning15 minTotalt1 tim 45 min

Ingredienser

Konfiterade tomater och sardiner
 10-15 st. Små tomater (typ cocktailtomater)
 3-4 Vitlöksklyftor
 2 st Kvistar färsk rosmarin (kan ersättas med torkad ca 1 msk)
 1 st En konservburk med sardinfileer i olja
 Olivolja så att det täcker tomaterna och sardinerna
Zoodles alla Puttanesca
 1 st Zucchini (ca 20 cm lång)
 1 msk Kapris på burk
 10 st Svarta oliver med kärnor (går bra utan kärnor också)
 1 nypa Chili flakes (anpassa efter din egen smak)
 10 st Konfiterade coctail tomater (mängden beror lite på typen av tomater)
 2-3 st. Konfiterade sardinfiléer
 1 st Konfiterad vitlök
 3 msk Olivoljan från konfiteringen
 Salt
 Nymalen peppar

Gör så här:

Konfiterade tomater och sardiner
1

Sätt ugnen på 100 grader.

2

Lägg i tvättade tomater, skalade vitlöksklyftor, sardiner och rosmarin i en ugnsfast form (ta inte en för stor form då du ska täcka allt med olivolja).

3

Häll på olivoljan så att den täcker allt.

4

Ställ in i ugnen och låt det gotta sig ca en timma.

5

Lägg över tomaterna, vitlöken och sardinern i en burk (utan oljan - MEN SLÄNG DEN INTE).

6

Sila oljan genom en tät sil och häll ner den i burken.

7

Låt svalna.

Zoodles alla Puttanesca
8

Tvätta zucchinin och svarva den. Har du ingen grönsakssvarv skär du den på längden så att du får till din zucchini "pasta".

9

Värm upp oljan i en stekpanna på medelvärme.

10

När oljan är varm - Lägg i kapris, vitlök och chili flakes i den varma stekpannan och dra (minst) 5-6 drag med pepparkvarnen. Låt dem ligga i ca 2 min så att smakerna får blomma ut.

11

Lägg i tomaterna och oliverna.
Låt det småputtra i ca 5 min så att allt bli varm och du börjar få till en sås av de sönderfallande tomater.

12

Lägg i sardinerna.

13

Lägg i zucchinin i stekpannan.
Salta zucchinin (innan du blandar).
Blanda ihop allt.
Låt nu zucchinin sjuda i såsen tills de fått den konsistens du vill ha. Jag vill inte ha zucchinin för soggig så jag anser att de är klara efter ca 3 minuter.

14

Smaka av - behövs det mer salt, peppar, styrka? Salta, peppra eller ha i lite mer chili flakes.

15

Lägg upp.
Riv parmesan ovanpå.
Njut.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Konfiterade tomater och sardiner
 10-15 st. Små tomater (typ cocktailtomater)
 3-4 Vitlöksklyftor
 2 st Kvistar färsk rosmarin (kan ersättas med torkad ca 1 msk)
 1 st En konservburk med sardinfileer i olja
 Olivolja så att det täcker tomaterna och sardinerna
Zoodles alla Puttanesca
 1 st Zucchini (ca 20 cm lång)
 1 msk Kapris på burk
 10 st Svarta oliver med kärnor (går bra utan kärnor också)
 1 nypa Chili flakes (anpassa efter din egen smak)
 10 st Konfiterade coctail tomater (mängden beror lite på typen av tomater)
 2-3 st. Konfiterade sardinfiléer
 1 st Konfiterad vitlök
 3 msk Olivoljan från konfiteringen
 Salt
 Nymalen peppar

Instruktioner

Konfiterade tomater och sardiner
1

Sätt ugnen på 100 grader.

2

Lägg i tvättade tomater, skalade vitlöksklyftor, sardiner och rosmarin i en ugnsfast form (ta inte en för stor form då du ska täcka allt med olivolja).

3

Häll på olivoljan så att den täcker allt.

4

Ställ in i ugnen och låt det gotta sig ca en timma.

5

Lägg över tomaterna, vitlöken och sardinern i en burk (utan oljan - MEN SLÄNG DEN INTE).

6

Sila oljan genom en tät sil och häll ner den i burken.

7

Låt svalna.

Zoodles alla Puttanesca
8

Tvätta zucchinin och svarva den. Har du ingen grönsakssvarv skär du den på längden så att du får till din zucchini "pasta".

9

Värm upp oljan i en stekpanna på medelvärme.

10

När oljan är varm - Lägg i kapris, vitlök och chili flakes i den varma stekpannan och dra (minst) 5-6 drag med pepparkvarnen. Låt dem ligga i ca 2 min så att smakerna får blomma ut.

11

Lägg i tomaterna och oliverna.
Låt det småputtra i ca 5 min så att allt bli varm och du börjar få till en sås av de sönderfallande tomater.

12

Lägg i sardinerna.

13

Lägg i zucchinin i stekpannan.
Salta zucchinin (innan du blandar).
Blanda ihop allt.
Låt nu zucchinin sjuda i såsen tills de fått den konsistens du vill ha. Jag vill inte ha zucchinin för soggig så jag anser att de är klara efter ca 3 minuter.

14

Smaka av - behövs det mer salt, peppar, styrka? Salta, peppra eller ha i lite mer chili flakes.

15

Lägg upp.
Riv parmesan ovanpå.
Njut.

Lyxig Zoodles a’la Puttanesca

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *