Lyxigare variant av bacon och äggPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är en lite lyxigare variant av bacon och ägg som jag hittade på en dag när vi satt nere vid stranden i stugan och ville bära ner lite mat och äta där.

Jag gick upp och botaniserade lite i kylen och tog en massa rester som fanns och slängde ihop denna härliga lunchrätt.

Det som är absolut bästa med en sådan här rätt är att du kan göra en kylskåpsrensning som heter duga.


Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 2 msk Färsk parmesan (riven)
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 1 st Vitlöksklyfta
 1 Lök
 2 Morötter
 1 st Wienerkorv
 120 g Bacon
 6 Ägg

1

Strimla baconet och skär korven i slantar. Skär ner övriga grönsaker med.

3

Stek bacon, korv och grönsaker i en stekpanna tills det har fått lite färg.

5

Knäck i äggen i pannan och rör runt lite. Stek allt tills det att äggen har stelnat.

7

Häll upp i en form/fat och strö riven parmesan över. Dekorera med lite hackad persilja.

Kategori,

Ingredienser

 2 msk Färsk parmesan (riven)
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 1 st Vitlöksklyfta
 1 Lök
 2 Morötter
 1 st Wienerkorv
 120 g Bacon
 6 Ägg

Instruktioner

1

Strimla baconet och skär korven i slantar. Skär ner övriga grönsaker med.

3

Stek bacon, korv och grönsaker i en stekpanna tills det har fått lite färg.

5

Knäck i äggen i pannan och rör runt lite. Stek allt tills det att äggen har stelnat.

7

Häll upp i en form/fat och strö riven parmesan över. Dekorera med lite hackad persilja.

Lyxigare variant av bacon och äggPROVLAGAT 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *