Lyxigare variant av bacon och ägg

Av LCHF-arkivet  ,   

juli 30, 2016

Det här är en lite lyxigare variant av bacon och ägg som jag hittade på en dag när vi satt nere vid stranden i stugan och ville bära ner lite mat och äta där.

Jag gick upp och botaniserade lite i kylen och tog en massa rester som fanns och slängde ihop denna härliga lunchrätt.

Det som är absolut bästa med en sådan här rätt är att du kan göra en kylskåpsrensning som heter duga.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

2 msk Färsk parmesan (riven)

1 nypa Svartpeppar (malen)

1 st Vitlöksklyfta

1 Lök

2 Morötter

1 st Wienerkorv

120 g Bacon

6 Ägg

Instruktioner

1Strimla baconet och skär korven i slantar. Skär ner övriga grönsaker med.

2Stek bacon, korv och grönsaker i en stekpanna tills det har fått lite färg.

3Knäck i äggen i pannan och rör runt lite. Stek allt tills det att äggen har stelnat.

4Häll upp i en form/fat och strö riven parmesan över. Dekorera med lite hackad persilja.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.