Macka gjord på blomkål (nöt- och mejerifri)

Av Ekofilosophie  ,   

oktober 24, 2015

Många LCHF-bröd innehåller mycket ost, mejeriprodukter, diverse nötter och nötmjöl. Jag ville ha en brödvariant utan detta. Det funkade finfint! Dessa mackor funkar som tekakor, går att smaksätta med lite vad du vill och är goda, saftiga och mättande. Gör du dem lite mindre är de perfekta som ett tilltugg eller en förrätt med något gott på!

En LCHF-macka som är anpassad för dig med allergier helt enkelt.

För fler av mina recept kika in på Ekofilosophie eller följ min blogg på facebook!

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 5 portioner

Ingredienser

1 tärning Smör (till stekning)

1,5 tsk Fiberhusk (mängd beror lite på hur stora ägg och hur mycket blomkål du har)

1 nypa valfri kryddning (tex salt, peppar, persilja eller lite brödkryddor som tex anis/fänkål/kummin)

4 Ägg

½ Stort blomkålshuvud

Instruktioner

1Skär blomkålen i mindre bitar och kör dem sedan i en mixer eller liknande så att det blir som ett fint mjöl.

2Lägg blomkålsmjölet i en bunke och knäck i äggen.

3Tillsätt valfri kryddning och fiberhusket. Mängd fiberhusk kan variera beroende på storleken på äggen. Rör runt och låt stå och tjocka till sig ett tag.

4Ta en liten stekpanna och lägg i en klick smör som får smälta. Klicka i och bred ut smeten så att den får storleken av en amerikansk pannkaka (mellan 10-15 cm i diameter skulle jag tro, vilket det blir om du tar knappt en deciliter smet). Stek bröden gyllenbruna på bägge sidor.

5Ät som frukost, lättare lunch, ta med på utflykt eller när du är på språng och lägg på det pålägg som du gillar! Förvara i kylskåp så kan du lugnt ha dem ett par dagar. Funkar även helt ok att frysa bröden.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.