Mammas Blåbärsfrögröt

cooked_user_8139SkapareLinnea Berggren
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Denna gröt påminner om den jag alltid bad mamma laga till helgfrukost. En härlig symbios mellan blåbärs syra, söt vanilj och crunchiga frön. Går utmärkt att göra en större sats och värma upp dagen efter.

Besök mig gärna på min Instagram: lchf.nea

DelaTweetSparaDelaBigOven

Mammas Blåbärsfrögröt

Mängd1 Portion
Tillagning8 min

Ingredienser

 25 g Smör
 0,75 dl Vatten
 1 msk Chiafrön
 1 msk Linfrön
 2 msk Blåbär
 1 msk Mandelmjöl
 1 msk Vispgrädde
 1 nypa Vaniljpulver
 1 msk Sötning

Gör så här:

1

Smält smöret i en liten kastrull

2

Dra av kastrullen från plattan och tillsätt resterande ingredienser.

3

Koka upp igen under omrörning. Låt puttra några minuter under låg temperatur tills gröten fått en fin konsistens. Tillsätt eventuellt mer vatten om den skulle bli för tjock.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 25 g Smör
 0,75 dl Vatten
 1 msk Chiafrön
 1 msk Linfrön
 2 msk Blåbär
 1 msk Mandelmjöl
 1 msk Vispgrädde
 1 nypa Vaniljpulver
 1 msk Sötning

Instruktioner

1

Smält smöret i en liten kastrull

2

Dra av kastrullen från plattan och tillsätt resterande ingredienser.

3

Koka upp igen under omrörning. Låt puttra några minuter under låg temperatur tills gröten fått en fin konsistens. Tillsätt eventuellt mer vatten om den skulle bli för tjock.

Mammas Blåbärsfrögröt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *