
Beskrivning - Information
Mandelbiscotti är en sån där liten godbit som är helt perfekt att ha i en burk hemma och kunna ta en liten bit till kaffet, eller till en kopp te.
Får man helt plötsligt oväntat besök så kan man alltid bjuda på lite mandelbiscotti.
Recept och bild: Peggy Dausch
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader (varmluft). 200 grader om du inte har varmluft.
Vispa ihop smör och sukrin.
Tillsätt ett ägg i taget under tiden som du vispar.
Blanda ihop mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och hackad mandel.
Vispa ner det i smörblandningen.
Rulla ut degen till två längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Platta till längderna lite, men se till att den inte blir för tunn. Cirka 1 cm tjock är lagom.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
Håll koll så den inte blir för mörka.
När 30 minuter har gått, ta ut de och skär de lite diagonalt.
Sänk värmen i ugnen till 100 grader och ställ in plåten i ugnen igen och låt de torka klart. Minst 30 minuter till.
Du får känna efter när de är riktigt torra.
Förvara i en burk i skafferiet sedan.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader (varmluft). 200 grader om du inte har varmluft.
Vispa ihop smör och sukrin.
Tillsätt ett ägg i taget under tiden som du vispar.
Blanda ihop mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och hackad mandel.
Vispa ner det i smörblandningen.
Rulla ut degen till två längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Platta till längderna lite, men se till att den inte blir för tunn. Cirka 1 cm tjock är lagom.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
Håll koll så den inte blir för mörka.
När 30 minuter har gått, ta ut de och skär de lite diagonalt.
Sänk värmen i ugnen till 100 grader och ställ in plåten i ugnen igen och låt de torka klart. Minst 30 minuter till.
Du får känna efter när de är riktigt torra.
Förvara i en burk i skafferiet sedan.
Mina höll på att brännas undertill ivanlig ugn i 200 grader efter 22 minuter. :/
Var flrsiktiga. Olika ugnar.
Annars toppengoda.
Hej!
Ja, man måste vara försiktig. Det är ju alltid så att det är olika mellan olika ugnar.
Kan man använda Icas Stevia strö istället för Sukrin Gold?
Hej!
Ja, det kan man. Det blir inte riktigt samma sak, men nära på.
Jag funderar på att det står 10 portioner det ser ju ut som bortåt 20 bitar som du skurit upp. Är dom så goda att det krävs 2 per person?
Det var lite så jag tänkte ja, att en bit kanske är lite för lite.
Hur många kolhydrater ger satsen?