Mandelbiscotti

Mandelbiscotti 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Mandelbiscotti är en sån där liten godbit som är helt perfekt att ha i en burk hemma och kunna ta en liten bit till kaffet, eller till en kopp te.
Får man helt plötsligt oväntat besök så kan man alltid bjuda på lite mandelbiscotti.

Recept och bild: Peggy Dausch

DelaTweetSparaDelaBigOven

Mandelbiscotti

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Ingredienser

 75 g Smör (rumsvarmt)
 7 deciliter Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Vaniljpulver
 3 Ägg

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 180 grader (varmluft). 200 grader om du inte har varmluft.

2

Vispa ihop smör och sukrin.
Tillsätt ett ägg i taget under tiden som du vispar.

3

Blanda ihop mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och hackad mandel.
Vispa ner det i smörblandningen.

4

Rulla ut degen till två längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Platta till längderna lite, men se till att den inte blir för tunn. Cirka 1 cm tjock är lagom.

5

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
Håll koll så den inte blir för mörka.
När 30 minuter har gått, ta ut de och skär de lite diagonalt.

Mandelbiscotti

6

Sänk värmen i ugnen till 100 grader och ställ in plåten i ugnen igen och låt de torka klart. Minst 30 minuter till.
Du får känna efter när de är riktigt torra.
Förvara i en burk i skafferiet sedan.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 75 g Smör (rumsvarmt)
 7 deciliter Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Vaniljpulver
 3 Ägg

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader (varmluft). 200 grader om du inte har varmluft.

2

Vispa ihop smör och sukrin.
Tillsätt ett ägg i taget under tiden som du vispar.

3

Blanda ihop mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och hackad mandel.
Vispa ner det i smörblandningen.

4

Rulla ut degen till två längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Platta till längderna lite, men se till att den inte blir för tunn. Cirka 1 cm tjock är lagom.

5

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
Håll koll så den inte blir för mörka.
När 30 minuter har gått, ta ut de och skär de lite diagonalt.

Mandelbiscotti

6

Sänk värmen i ugnen till 100 grader och ställ in plåten i ugnen igen och låt de torka klart. Minst 30 minuter till.
Du får känna efter när de är riktigt torra.
Förvara i en burk i skafferiet sedan.

Mandelbiscotti

7 Comments

  1. Mina höll på att brännas undertill ivanlig ugn i 200 grader efter 22 minuter. :/
    Var flrsiktiga. Olika ugnar.
    Annars toppengoda.

  2. Jag funderar på att det står 10 portioner det ser ju ut som bortåt 20 bitar som du skurit upp. Är dom så goda att det krävs 2 per person?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet