Mandelfudge

Mandelfudge 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Just denna mandelfudge är helt otroligt god. Krämig i konsistensen och med en härlig kolasmak.
Om man delar den i tio bitar så är det ungefär 1 g kolhydrater per bit, så det är perfekt om man vill unna sig något gott till kaffet.
Recept och bild: Sofie Marklund

DelaTweetSparaDelaBigOven

Mandelfudge

Mängd10 Portioner
Förberedelse5 minTillagning30 minTotalt35 min

Ingredienser

 2,50 deciliter Grädde
 50 g Smör
 3 msk Sukrin Gold
 1 krm Salt
 1 krm Vaniljpulver
 0,50 dl Mandlar

Gör så här:

1

Lägg alla ingredienser, förutom mandlarna, i en kastrull. Koka upp, och sänk sedan värmen. Låt fudgen sjuda (eller i alla fall småbubbla) i ca 30 minuter, tills att smeten är lite tjock och "trögflytande" (det ska bli lite större, segare bubblor).
Var försiktig bara så att det inte skär sig. Du behöver röra om då och då.

2

Hacka mandlarna grovt (spara lite till garnering!) och blanda ner i smeten.
Smörj in en liten form (jag använde en matlåda i plast!) med neutral olja, alternativt täck botten med bakplåtspapper och häll i smeten, samt strö över lite hackade mandlar.

Ställ in i kylen och låt svalna. Låt stå tills den har stelnat ordentligt. Det tar några timmar, så låt det stå över natten kanske.

Skär upp i bitar och förvara i kylen om du vet att du kommer äta upp de snart, annars kan du med fördel frysa in de och plocka fram vid behov.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2,50 deciliter Grädde
 50 g Smör
 3 msk Sukrin Gold
 1 krm Salt
 1 krm Vaniljpulver
 0,50 dl Mandlar

Instruktioner

1

Lägg alla ingredienser, förutom mandlarna, i en kastrull. Koka upp, och sänk sedan värmen. Låt fudgen sjuda (eller i alla fall småbubbla) i ca 30 minuter, tills att smeten är lite tjock och "trögflytande" (det ska bli lite större, segare bubblor).
Var försiktig bara så att det inte skär sig. Du behöver röra om då och då.

2

Hacka mandlarna grovt (spara lite till garnering!) och blanda ner i smeten.
Smörj in en liten form (jag använde en matlåda i plast!) med neutral olja, alternativt täck botten med bakplåtspapper och häll i smeten, samt strö över lite hackade mandlar.

Ställ in i kylen och låt svalna. Låt stå tills den har stelnat ordentligt. Det tar några timmar, så låt det stå över natten kanske.

Skär upp i bitar och förvara i kylen om du vet att du kommer äta upp de snart, annars kan du med fördel frysa in de och plocka fram vid behov.

Mandelfudge

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *