Mandelgröt

SkapareCamSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Mandelgröt

Kategori

Mängd1 Portion
Förberedelse2 minTillagning5 minTotalt7 min

Ingredienser

 1 nypa Salt
 3 Ägg
 0,5 tsk Psylliumfrön, mörka eller ljusa efter smak
 0,5 dl Jordgubbar eller andra bär efter smak

Gör så här:

1

Mosa ihop jordgubbarna med psylliumfröna & låt dem stå ett par timmar så att fröna hinner svälla. Själv brukar jag göra detta steg redan kvällen innan.

2

Smält kokosfettet i en liten kastrull.

3

Vispa ner ägg, mandeldryck, mandelmjöl & lite salt i kastrullen & värm det hela på medelvärme under konstant omrörning. Gröten ska tjockna men inte bli för varm då den skär sig.

4

Servera med jordgubbspuren & valfri dryck (mjölk el mandeldryck).

Beskrivning - Information

En absolut Frukostfavorit som till viss del påminner om mannagrynsgröt, fast ändå inte.

Receptet kommer från kvällstidningsbilagan "Allt om LCHF" men är aningen modifierat av mig.

Servera gröten med bär eller bärpuré & 1-2 dl mjölk alt mandeldryck. Hur man gör bärpurén står i steg 1 i instruktionerna.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 nypa Salt
 3 Ägg
 0,5 tsk Psylliumfrön, mörka eller ljusa efter smak
 0,5 dl Jordgubbar eller andra bär efter smak

Instruktioner

1

Mosa ihop jordgubbarna med psylliumfröna & låt dem stå ett par timmar så att fröna hinner svälla. Själv brukar jag göra detta steg redan kvällen innan.

2

Smält kokosfettet i en liten kastrull.

3

Vispa ner ägg, mandeldryck, mandelmjöl & lite salt i kastrullen & värm det hela på medelvärme under konstant omrörning. Gröten ska tjockna men inte bli för varm då den skär sig.

4

Servera med jordgubbspuren & valfri dryck (mjölk el mandeldryck).

Mandelgröt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *