Mandelgröt

Av GrandRoyals    

februari 26, 2016

En absolut Frukostfavorit som till viss del påminner om mannagrynsgröt, fast ändå inte.

Receptet kommer från kvällstidningsbilagan "Allt om LCHF" men är aningen modifierat av mig.

Servera gröten med bär eller bärpuré & 1-2 dl mjölk alt mandeldryck. Hur man gör bärpurén står i steg 1 i instruktionerna.

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 1 portioner

Ingredienser

1 nypa Salt

0,25 dl Mandelmjöl

0,5 dl Mandeldryck

3 Ägg

2,5 msk Kokosfett

0,5 tsk Psylliumfrön, mörka eller ljusa efter smak

0,5 dl Jordgubbar eller andra bär efter smak

Instruktioner

1Mosa ihop jordgubbarna med psylliumfröna & låt dem stå ett par timmar så att fröna hinner svälla. Själv brukar jag göra detta steg redan kvällen innan.

2Smält kokosfettet i en liten kastrull.

3Vispa ner ägg, mandeldryck, mandelmjöl & lite salt i kastrullen & värm det hela på medelvärme under konstant omrörning. Gröten ska tjockna men inte bli för varm då den skär sig.

4Servera med jordgubbspuren & valfri dryck (mjölk el mandeldryck).

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.