Mandelgröt

SkapareCam
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

En absolut Frukostfavorit som till viss del påminner om mannagrynsgröt, fast ändå inte.

Receptet kommer från kvällstidningsbilagan "Allt om LCHF" men är aningen modifierat av mig.

Servera gröten med bär eller bärpuré & 1-2 dl mjölk alt mandeldryck. Hur man gör bärpurén står i steg 1 i instruktionerna.


Mängd1 Portion
Förberedelse2 minTillagning5 minTotalt7 min

 1 nypa Salt
 0,25 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Mandeldryck
 3 Ägg
 2,5 msk Kokosfett
 0,5 tsk Psylliumfrön, mörka eller ljusa efter smak
 0,5 dl Jordgubbar eller andra bär efter smak

1

Mosa ihop jordgubbarna med psylliumfröna & låt dem stå ett par timmar så att fröna hinner svälla. Själv brukar jag göra detta steg redan kvällen innan.

3

Smält kokosfettet i en liten kastrull.

5

Vispa ner ägg, mandeldryck, mandelmjöl & lite salt i kastrullen & värm det hela på medelvärme under konstant omrörning. Gröten ska tjockna men inte bli för varm då den skär sig.

7

Servera med jordgubbspuren & valfri dryck (mjölk el mandeldryck).

Kategori

Ingredienser

 1 nypa Salt
 0,25 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Mandeldryck
 3 Ägg
 2,5 msk Kokosfett
 0,5 tsk Psylliumfrön, mörka eller ljusa efter smak
 0,5 dl Jordgubbar eller andra bär efter smak

Instruktioner

1

Mosa ihop jordgubbarna med psylliumfröna & låt dem stå ett par timmar så att fröna hinner svälla. Själv brukar jag göra detta steg redan kvällen innan.

3

Smält kokosfettet i en liten kastrull.

5

Vispa ner ägg, mandeldryck, mandelmjöl & lite salt i kastrullen & värm det hela på medelvärme under konstant omrörning. Gröten ska tjockna men inte bli för varm då den skär sig.

7

Servera med jordgubbspuren & valfri dryck (mjölk el mandeldryck).

Mandelgröt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *