Mandelkrisp med vaniljsmak

Mandelkrisp med vaniljsmak 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Mandelkrisp är lite som en typ av powerbar, men utan en massa onödiga tillsatser eller socker.
Superenkla att göra och innehåller endast 5 ingredienser.
Just dessa är smaksatta med vanilj, men du kan lika gärna använda någon annan krydda för att smaksätta, t ex kanel, kardemumma, lakritspulver eller något annat gott.

Vill du göra det lite lyxigare så kan du doppa halva i smält choklad.

Receptet ger cirka 24 stycken.

Recept och bild: Peggy Dausch

DelaTweetSparaDelaBigOven

Mandelkrisp med vaniljsmak

Mängd24 Portioner
Förberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min

Ingredienser

 200 g Sötmandlar
 100 g Pumpafrön
 2 msk Sukrin
 1 msk Vaniljpulver

Gör så här:

1

Hacka mandlarna och pumpafröna grovt.
Blanda ihop samtliga ingredienser noga till en jämn "massa".

2

Fördela massan i botten på muffinsformar och platta till de lite så de blir jämna.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter.
Låt de svalna helt innan du plockar ur de ur formarna.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 200 g Sötmandlar
 100 g Pumpafrön
 2 msk Sukrin
 1 msk Vaniljpulver

Instruktioner

1

Hacka mandlarna och pumpafröna grovt.
Blanda ihop samtliga ingredienser noga till en jämn "massa".

2

Fördela massan i botten på muffinsformar och platta till de lite så de blir jämna.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter.
Låt de svalna helt innan du plockar ur de ur formarna.

Mandelkrisp med vaniljsmak

One Comment

  1. Hej, goda i smaken men får inte ordning på konsistensen. De blir inte fasta utan måste ätas med sked om de inte är frusna. Vet inte vad jag ska hitta på…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet