Mandelkrisp med vaniljsmak

Mandelkrisp med vaniljsmak 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Mandelkrisp är lite som en typ av powerbar, men utan en massa onödiga tillsatser eller socker.
Superenkla att göra och innehåller endast 5 ingredienser.
Just dessa är smaksatta med vanilj, men du kan lika gärna använda någon annan krydda för att smaksätta, t ex kanel, kardemumma, lakritspulver eller något annat gott.

Vill du göra det lite lyxigare så kan du doppa halva i smält choklad.

Receptet ger cirka 24 stycken.

Recept och bild: Peggy Dausch

DelaTweetSparaDelaBigOven

Mandelkrisp med vaniljsmak - lchf

Mängd24 Portioner
Förberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min

Ingredienser

 200 g Sötmandlar
 100 g Pumpafrön
 2 msk Sukrin
 1 msk Vaniljpulver

Gör så här:

1

Hacka mandlarna och pumpafröna grovt.
Blanda ihop samtliga ingredienser noga till en jämn "massa".

2

Fördela massan i botten på muffinsformar och platta till de lite så de blir jämna.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter.
Låt de svalna helt innan du plockar ur de ur formarna.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 200 g Sötmandlar
 100 g Pumpafrön
 2 msk Sukrin
 1 msk Vaniljpulver

Instruktioner

1

Hacka mandlarna och pumpafröna grovt.
Blanda ihop samtliga ingredienser noga till en jämn "massa".

2

Fördela massan i botten på muffinsformar och platta till de lite så de blir jämna.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter.
Låt de svalna helt innan du plockar ur de ur formarna.

Mandelkrisp med vaniljsmak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *