Mandelkubb

Mandelkubb 1SkapareYlva
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Mandelkubb är små goda mandelkakor som passar perfekt till kaffet.
Just detta recept är anpassat för dig som äter LCHF.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Mandelkubb på en plåt

Mängd1 Portion
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Ingredienser

 3 droppar Bittermandelolja
 2 st Ägg
 50 g Smör
 2,50 msk Sötning
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 dl Kokosmjöl
 1 tsk bakpulver
 1 dl Hackad mandel
 1 msk Fiberhusk

Gör så här:

1

Sätt ugnen på ca 215 grader. Vispa ihop bittermandelolja, ägg, smält smör och sötning i en skål. Tillsätt mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver och fiberhusk och rör ihop till en lös deg. Låt den vila medan du hackar mandeln. Forma degen till små kubbar (10 - 12 st) och strössla sedan den hackade mandeln över kubbarna. Grädda i ca 12-13 minuter.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 3 droppar Bittermandelolja
 2 st Ägg
 50 g Smör
 2,50 msk Sötning
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 dl Kokosmjöl
 1 tsk bakpulver
 1 dl Hackad mandel
 1 msk Fiberhusk

Instruktioner

1

Sätt ugnen på ca 215 grader. Vispa ihop bittermandelolja, ägg, smält smör och sötning i en skål. Tillsätt mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver och fiberhusk och rör ihop till en lös deg. Låt den vila medan du hackar mandeln. Forma degen till små kubbar (10 - 12 st) och strössla sedan den hackade mandeln över kubbarna. Grädda i ca 12-13 minuter.

Mandelkubb

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.