Mandelläckerbitar

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Mandelläckerbitar

Kategori

Beskrivning - Information

Dessa små mandelläckerbitar är ju helt otroligt enkla att göra och perfekt att ha i kylen/frysen för att gotta på om man blir lite sugen på något extra gott till kaffet.

Recept och bild: Peggy

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 200 g Mörk chokladVälj en choklad du tycker om.
 150 g Mandelsmör
 50 g Smör
 0,50 dl Sukrin melisEller annan sötning som du har pulveriserat likt florsocker.

Gör så här:

1

Smält chokladen i vattenbad.

2

Ställ ut muffinsformar och häll cirka en matsked i botten av muffinsformarna. Lagom mycket för att täcka botten med ett par millimeter choklad.
Ställ dessa kallt så de får stelna till.

3

Rör ihop mandelsmör med rumstempererat smör, salt och sukrin melis.

4

Ta en chokladcirkel och bred lite av smörblandningen på, cirka 1 tsk.
Lägg på en chokladcirkel till som ett lock. Tryck till försiktigt.

5

Ställ in i kyl några timmar.
Sen är det bara att mumsa i sig lite.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Mörk chokladVälj en choklad du tycker om.
 150 g Mandelsmör
 50 g Smör
 0,50 dl Sukrin melisEller annan sötning som du har pulveriserat likt florsocker.

Instruktioner

1

Smält chokladen i vattenbad.

2

Ställ ut muffinsformar och häll cirka en matsked i botten av muffinsformarna. Lagom mycket för att täcka botten med ett par millimeter choklad.
Ställ dessa kallt så de får stelna till.

3

Rör ihop mandelsmör med rumstempererat smör, salt och sukrin melis.

4

Ta en chokladcirkel och bred lite av smörblandningen på, cirka 1 tsk.
Lägg på en chokladcirkel till som ett lock. Tryck till försiktigt.

5

Ställ in i kyl några timmar.
Sen är det bara att mumsa i sig lite.

Mandelläckerbitar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *