Marcus chokladbollar

Av LCHF-arkivet    

augusti 3, 2017

Det här receptet på chokladbollar såg jag i ett flöde på Facebook och tyckte att det lät riktigt gott, så jag tyckte att det helt klart måste publiceras här på LCHF-arkivet med. Dessa är helt utan sötning med och använder lite choklad istället för att få lite sötma.

Andra chokladbollar som är otroligt populära är Tjockkockens chokladbollar, men dessa kan nog slåss med dem om förstaplatsen.

Receptet ger mellan 12-20 chokladbollar, beroende på storlek.

Recept: Marcus Olsson
Bild: Maritha Malmqvist

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 8 portioner

Ingredienser

100 g Smör (Normalsaltat)

150 g Hasselnötter (grovmalda/hackade)

150 g Riven kokos

0,5 tsk Vaniljpulver

50 g Mörk choklad (minst 70%)

2 msk Grädde 40%

1,5 msk Kaffe (starkt och kallt)

50 g Riven kokos (att rulla i)

Instruktioner

1Blanda smör, nötter, kokos och vaniljpulver i en bunke.

2Smält chokladen antingen i mikron eller i ett vattenbad. Blanda ihop med grädde och kaffe.

3Ta fram en djup tallrik och förbered den med kokos för att rulla i.

4Blanda ihop chokladsmeten med smörblandningen. Det blir en ganska så kladdig deg/smet, men det går absolut att rulla bollar.

5Gör bollar i lagom storlek och rulla dem i kokos direkt. Lägg i en burk eller på en tallrik och ställ i kylen några timmar. Det funkar även fint att frysa in och sedan plocka fram vid behov.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.