Marcus chokladbollar

Marcus chokladbollar 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här receptet på chokladbollar såg jag i ett flöde på Facebook och tyckte att det lät riktigt gott, så jag tyckte att det helt klart måste publiceras här på LCHF-arkivet med. Dessa är helt utan sötning med och använder lite choklad istället för att få lite sötma.

Andra chokladbollar som är otroligt populära är Tjockkockens chokladbollar, men dessa kan nog slåss med dem om förstaplatsen.

Receptet ger mellan 12-20 chokladbollar, beroende på storlek.

Recept: Marcus Olsson
Bild: Maritha Malmqvist

DelaTweetSparaDelaBigOven

Marcus chokladbollar 1

Mängd8 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

 100 g Smör (Normalsaltat)
 150 g Hasselnötter (grovmalda/hackade)
 150 g Riven kokos
 0,5 tsk Vaniljpulver
 50 g Mörk choklad (minst 70%)
 2 msk Grädde 40%
 1,5 msk Kaffe (starkt och kallt)
 50 g Riven kokos (att rulla i)

1

Blanda smör, nötter, kokos och vaniljpulver i en bunke.

3

Smält chokladen antingen i mikron eller i ett vattenbad. Blanda ihop med grädde och kaffe.

5

Ta fram en djup tallrik och förbered den med kokos för att rulla i.

7

Blanda ihop chokladsmeten med smörblandningen. Det blir en ganska så kladdig deg/smet, men det går absolut att rulla bollar.

9

Gör bollar i lagom storlek och rulla dem i kokos direkt. Lägg i en burk eller på en tallrik och ställ i kylen några timmar. Det funkar även fint att frysa in och sedan plocka fram vid behov.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 100 g Smör (Normalsaltat)
 150 g Hasselnötter (grovmalda/hackade)
 150 g Riven kokos
 0,5 tsk Vaniljpulver
 50 g Mörk choklad (minst 70%)
 2 msk Grädde 40%
 1,5 msk Kaffe (starkt och kallt)
 50 g Riven kokos (att rulla i)

Instruktioner

1

Blanda smör, nötter, kokos och vaniljpulver i en bunke.

3

Smält chokladen antingen i mikron eller i ett vattenbad. Blanda ihop med grädde och kaffe.

5

Ta fram en djup tallrik och förbered den med kokos för att rulla i.

7

Blanda ihop chokladsmeten med smörblandningen. Det blir en ganska så kladdig deg/smet, men det går absolut att rulla bollar.

9

Gör bollar i lagom storlek och rulla dem i kokos direkt. Lägg i en burk eller på en tallrik och ställ i kylen några timmar. Det funkar även fint att frysa in och sedan plocka fram vid behov.

Marcus chokladbollar

4 Comments

  1. Supergott! Använde mandlar istället för hasselnötter och det blev jättegott! Sonen slukade 6 st på raken…????

  2. Visst, goda, men de är inte helt utan sötning eftersom det normalt är ganska mycket socker i choklad, om man inte väljer sockerfri choklad…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.