Marcus chokladbollar

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.2
(17)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Marcus chokladbollar

Kategori

Mängd8 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Ingredienser

 100 g Smör (Normalsaltat)
 150 g Hasselnötter (grovmalda/hackade)
 150 g Riven kokos
 50 g Mörk choklad (minst 70%)
 2 msk Grädde 40%
 1,5 msk Kaffe (starkt och kallt)
 50 g Riven kokos (att rulla i)

Gör så här:

1

Blanda smör, nötter, kokos och vaniljpulver i en bunke.

2

Smält chokladen antingen i mikron eller i ett vattenbad. Blanda ihop med grädde och kaffe.

3

Ta fram en djup tallrik och förbered den med kokos för att rulla i.

4

Blanda ihop chokladsmeten med smörblandningen. Det blir en ganska så kladdig deg/smet, men det går absolut att rulla bollar.

5

Gör bollar i lagom storlek och rulla dem i kokos direkt. Lägg i en burk eller på en tallrik och ställ i kylen några timmar. Det funkar även fint att frysa in och sedan plocka fram vid behov.

Beskrivning - Information

Det här receptet på chokladbollar såg jag i ett flöde på Facebook och tyckte att det lät riktigt gott, så jag tyckte att det helt klart måste publiceras här på LCHF-arkivet med. Dessa är helt utan sötning med och använder lite choklad istället för att få lite sötma.

Andra chokladbollar som är otroligt populära är Tjockkockens chokladbollar, men dessa kan nog slåss med dem om förstaplatsen.

Receptet ger mellan 12-20 chokladbollar, beroende på storlek.

Recept: Marcus Olsson
Bild: Maritha Malmqvist

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 17

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g Smör (Normalsaltat)
 150 g Hasselnötter (grovmalda/hackade)
 150 g Riven kokos
 50 g Mörk choklad (minst 70%)
 2 msk Grädde 40%
 1,5 msk Kaffe (starkt och kallt)
 50 g Riven kokos (att rulla i)

Instruktioner

1

Blanda smör, nötter, kokos och vaniljpulver i en bunke.

2

Smält chokladen antingen i mikron eller i ett vattenbad. Blanda ihop med grädde och kaffe.

3

Ta fram en djup tallrik och förbered den med kokos för att rulla i.

4

Blanda ihop chokladsmeten med smörblandningen. Det blir en ganska så kladdig deg/smet, men det går absolut att rulla bollar.

5

Gör bollar i lagom storlek och rulla dem i kokos direkt. Lägg i en burk eller på en tallrik och ställ i kylen några timmar. Det funkar även fint att frysa in och sedan plocka fram vid behov.

Marcus chokladbollar

4 Comments

  1. Supergott! Använde mandlar istället för hasselnötter och det blev jättegott! Sonen slukade 6 st på raken…????

  2. Visst, goda, men de är inte helt utan sötning eftersom det normalt är ganska mycket socker i choklad, om man inte väljer sockerfri choklad…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *