Marianns LCHF-semlor

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Semlor eller fastlagsbullar är väl bland det godaste man kan äta. En tradition som går långt bakåt i tiden och något som vi svenskar håller hårt i. Men, ska man inte kunna äta en god semla bara för att man äter LCHF? Jodå, klart att man kan det.

Dessa LCHF-semlor från Mariann är bara hur goda som helst.

Sötningen som står i receptet skall motsvara 1 dl socker, så läs på just din egen förpackning hur mycket sötning du skall använda dig av.

Sukrin Melis kan du beställa här t ex: Köp Sukrin Melis

Recept och bild: Mariann

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

Bullen
 1 tsk Kardemumma (malen)
 2 tsk Bakpulver
 0,5 dl Kokosmjöl
 4 msk Fiberhusk
 1 dl Grädde 40%
 50 g Smör (osaltat)
 1 dl Sötströ eller motsvarande sötning
 4 st Ägg
Mandelmassa
 2 msk Grädde
 1/2 dl Sötströ eller motsvarande sötning
 1,5 dl Mandel (skållad, skalad och hackad)
Tillbehör
 2 dl Grädde att vispa
 Sukrin melis

Bullarna
1

Börja med att smälta smöret.

2

Vispa äggen fluffiga i några minuter.

3

Blanda ner smöret och grädden (1 dl). Vispa ihop det.

4

Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.

5

Låt smeten svälla minst fem minuter.

6

Rulla fyra jämnstora bollar. Fukta händerna lite när du rullar så blir det lättare. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

7

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller ca 190 grader (vanlig ugn). Grädda i cirka 25-30 minuter. Får de för mycket färg, så täck dem med lite folie.

Mandelmassan
8

Häll mandel och sötning i en matberedare och kör detta några minuter.

9

Tillsätt grädde lite i taget tills du har fått den konsistens som du vill på mandelmassan.

Bygga semlan
10

Vispa grädden.

11

Skär av toppen på semlan och gröp ur ett hål i semlan.

12

Blanda urgröpet med mandelmassan (du kan använda lite mer grädde om det blir för torrt.) och fyll hålet med lite mandelmassa.

13

Lägg på en rejäl klick med vispad grädde och placera locket ovanpå.

14

Pudra lite Sukrin Melis ovanpå för att sätta pricken över i.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Bullen
 1 tsk Kardemumma (malen)
 2 tsk Bakpulver
 0,5 dl Kokosmjöl
 4 msk Fiberhusk
 1 dl Grädde 40%
 50 g Smör (osaltat)
 1 dl Sötströ eller motsvarande sötning
 4 st Ägg
Mandelmassa
 2 msk Grädde
 1/2 dl Sötströ eller motsvarande sötning
 1,5 dl Mandel (skållad, skalad och hackad)
Tillbehör
 2 dl Grädde att vispa
 Sukrin melis

Instruktioner

Bullarna
1

Börja med att smälta smöret.

2

Vispa äggen fluffiga i några minuter.

3

Blanda ner smöret och grädden (1 dl). Vispa ihop det.

4

Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.

5

Låt smeten svälla minst fem minuter.

6

Rulla fyra jämnstora bollar. Fukta händerna lite när du rullar så blir det lättare. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

7

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller ca 190 grader (vanlig ugn). Grädda i cirka 25-30 minuter. Får de för mycket färg, så täck dem med lite folie.

Mandelmassan
8

Häll mandel och sötning i en matberedare och kör detta några minuter.

9

Tillsätt grädde lite i taget tills du har fått den konsistens som du vill på mandelmassan.

Bygga semlan
10

Vispa grädden.

11

Skär av toppen på semlan och gröp ur ett hål i semlan.

12

Blanda urgröpet med mandelmassan (du kan använda lite mer grädde om det blir för torrt.) och fyll hålet med lite mandelmassa.

13

Lägg på en rejäl klick med vispad grädde och placera locket ovanpå.

14

Pudra lite Sukrin Melis ovanpå för att sätta pricken över i.

Marianns LCHF-semlor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *