Marianns LCHF-semlor

Av LCHF-arkivet    

januari 13, 2016

Semlor eller fastlagsbullar är väl bland det godaste man kan äta. En tradition som går långt bakåt i tiden och något som vi svenskar håller hårt i. Men, ska man inte kunna äta en god semla bara för att man äter LCHF? Jodå, klart att man kan det.

Dessa LCHF-semlor från Mariann är bara hur goda som helst.

Sötningen som står i receptet skall motsvara 1 dl socker, så läs på just din egen förpackning hur mycket sötning du skall använda dig av.

Sukrin Melis kan du beställa här t ex: Köp Sukrin Melis

Recept och bild: Mariann

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

Bullen

1 tsk Kardemumma (malen)

2 tsk Bakpulver

0,5 dl Kokosmjöl

4 msk Fiberhusk

1 dl Grädde 40%

50 g Smör (osaltat)

1 dl Sötströ eller motsvarande sötning

4 st Ägg

Mandelmassa

2 msk Grädde

1/2 dl Sötströ eller motsvarande sötning

1,5 dl Mandel (skållad, skalad och hackad)

Tillbehör

2 dl Grädde att vispa

Sukrin melis

Instruktioner

Bullarna

1Börja med att smälta smöret.

2Vispa äggen fluffiga i några minuter.

3Blanda ner smöret och grädden (1 dl). Vispa ihop det.

4Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.

5Låt smeten svälla minst fem minuter.

6Rulla fyra jämnstora bollar. Fukta händerna lite när du rullar så blir det lättare. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

7Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller ca 190 grader (vanlig ugn). Grädda i cirka 25-30 minuter. Får de för mycket färg, så täck dem med lite folie.

Mandelmassan

1Häll mandel och sötning i en matberedare och kör detta några minuter.

2Tillsätt grädde lite i taget tills du har fått den konsistens som du vill på mandelmassan.

Bygga semlan

1Vispa grädden.

2Skär av toppen på semlan och gröp ur ett hål i semlan.

3Blanda urgröpet med mandelmassan (du kan använda lite mer grädde om det blir för torrt.) och fyll hålet med lite mandelmassa.

4Lägg på en rejäl klick med vispad grädde och placera locket ovanpå.

5Pudra lite Sukrin Melis ovanpå för att sätta pricken över i.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.