Marianns saffranskladdkaka med valnötsgrädde

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett LCHF-recept på en superläcker saffranskladdkaka med valnötsgrädde från Mariannslchf.se.

Den här passar ypperligt till juletider istället för lussekatter eller bara som en god efterrätt på julbordet.

Hela kakan innehåller 12 gram kolhydrater, och på en kaka får du ut cirka 8 bitar.

Recept och bild: Mariann


Mängd8 Portioner
Förberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min

 125 g Smör (osaltat)
 1 dl Sötströ eller motsvarande sötning
 1 dl Grädde 40%
 4 st Ägg
 1/2 g Saffran
 1/2 dl kokosmjöl
 1 dl Mandelmjöl

1

Smält smöret i en kastrull.

3

Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner saffran, sötning och grädden. Blanda väl.

5

Vispa kraftigt ner äggen i smörblandningen.

7

Blanda kokosmjöl och mandelmjöl i en bunke och vispa ner det i äggblandningen. Blanda om väl.

9

Smörj en springform (22 cm) och ströa den med lite pofiber eller mandelmjöl.

11

Häll upp smeten i formen.

13

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 10 minuter. Håll koll på den i ugnen och ta ut den i rätt stund. Kakan skall vara dallrig tre cm in, dvs mitten skall vara kladdig.Ställ kakan svalt och låt den sätta sig.

15

Vispa ihop cirka 2 dl grädde och blanda ner cirka 2 dl valnötter i grädden som du serverar till kakan.

Ingredienser

 125 g Smör (osaltat)
 1 dl Sötströ eller motsvarande sötning
 1 dl Grädde 40%
 4 st Ägg
 1/2 g Saffran
 1/2 dl kokosmjöl
 1 dl Mandelmjöl

Instruktioner

1

Smält smöret i en kastrull.

3

Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner saffran, sötning och grädden. Blanda väl.

5

Vispa kraftigt ner äggen i smörblandningen.

7

Blanda kokosmjöl och mandelmjöl i en bunke och vispa ner det i äggblandningen. Blanda om väl.

9

Smörj en springform (22 cm) och ströa den med lite pofiber eller mandelmjöl.

11

Häll upp smeten i formen.

13

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 10 minuter. Håll koll på den i ugnen och ta ut den i rätt stund. Kakan skall vara dallrig tre cm in, dvs mitten skall vara kladdig.Ställ kakan svalt och låt den sätta sig.

15

Vispa ihop cirka 2 dl grädde och blanda ner cirka 2 dl valnötter i grädden som du serverar till kakan.

Marianns saffranskladdkaka med valnötsgrädde

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *