Marianns saffranskladdkaka med valnötsgrädde

Marianns saffranskladdkaka med valnötsgrädde 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett LCHF-recept på en superläcker saffranskladdkaka med valnötsgrädde från Mariannslchf.se.

Den här passar ypperligt till juletider istället för lussekatter eller bara som en god efterrätt på julbordet.

Hela kakan innehåller 12 gram kolhydrater, och på en kaka får du ut cirka 8 bitar.

Recept och bild: Mariann

DelaTweetSparaDelaBigOven

Marianns saffranskladdkaka med valnötsgrädde

Mängd8 Portioner
Förberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min

Ingredienser

 125 g Smör (osaltat)
 1 dl Sötströ eller motsvarande sötning
 1 dl Grädde 40%
 4 st Ägg
 1/2 g Saffran

Gör så här:

1

Smält smöret i en kastrull.

3

Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner saffran, sötning och grädden. Blanda väl.

5

Vispa kraftigt ner äggen i smörblandningen.

7

Blanda kokosmjöl och mandelmjöl i en bunke och vispa ner det i äggblandningen. Blanda om väl.

9

Smörj en springform (22 cm) och ströa den med lite pofiber eller mandelmjöl.

11

Häll upp smeten i formen.

13

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 10 minuter. Håll koll på den i ugnen och ta ut den i rätt stund. Kakan skall vara dallrig tre cm in, dvs mitten skall vara kladdig.Ställ kakan svalt och låt den sätta sig.

15

Vispa ihop cirka 2 dl grädde och blanda ner cirka 2 dl valnötter i grädden som du serverar till kakan.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 125 g Smör (osaltat)
 1 dl Sötströ eller motsvarande sötning
 1 dl Grädde 40%
 4 st Ägg
 1/2 g Saffran

Instruktioner

1

Smält smöret i en kastrull.

3

Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner saffran, sötning och grädden. Blanda väl.

5

Vispa kraftigt ner äggen i smörblandningen.

7

Blanda kokosmjöl och mandelmjöl i en bunke och vispa ner det i äggblandningen. Blanda om väl.

9

Smörj en springform (22 cm) och ströa den med lite pofiber eller mandelmjöl.

11

Häll upp smeten i formen.

13

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 10 minuter. Håll koll på den i ugnen och ta ut den i rätt stund. Kakan skall vara dallrig tre cm in, dvs mitten skall vara kladdig.Ställ kakan svalt och låt den sätta sig.

15

Vispa ihop cirka 2 dl grädde och blanda ner cirka 2 dl valnötter i grädden som du serverar till kakan.

Marianns saffranskladdkaka med valnötsgrädde

2 Comments

  1. Känner mig förvirrad när det gäller sötningsmedel. Det finns sååå många olika. Kan man byta ut ett mot ett annat? Vilket kan man alltid använda? Om det står 1 dl socker i receptet gäller samma mått för sötningsmedel? Hoppas på hjälp!

  2. Sötströ är min favorit, det enda jag använder. Ganska neutral smak. Finns på ICA. Svårt att jämföra med sötman i socker. Jag tar så liten mängd som möjligt och provar mig fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *