Marianns saffranskladdkaka med valnötsgrädde

Av LCHF-arkivet    

december 14, 2015

Det här är ett LCHF-recept på en superläcker saffranskladdkaka med valnötsgrädde från Mariannslchf.se.

Den här passar ypperligt till juletider istället för lussekatter eller bara som en god efterrätt på julbordet.

Hela kakan innehåller 12 gram kolhydrater, och på en kaka får du ut cirka 8 bitar.

Recept och bild: Mariann

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 8 portioner

Ingredienser

125 g Smör (osaltat)

1 dl Sötströ eller motsvarande sötning

1 dl Grädde 40%

4 st Ägg

1/2 g Saffran

1/2 dl kokosmjöl

1 dl Mandelmjöl

Instruktioner

1Smält smöret i en kastrull.

2Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner saffran, sötning och grädden. Blanda väl.

3Vispa kraftigt ner äggen i smörblandningen.

4Blanda kokosmjöl och mandelmjöl i en bunke och vispa ner det i äggblandningen. Blanda om väl.

5Smörj en springform (22 cm) och ströa den med lite pofiber eller mandelmjöl.

6Häll upp smeten i formen.

7Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 10 minuter. Håll koll på den i ugnen och ta ut den i rätt stund. Kakan skall vara dallrig tre cm in, dvs mitten skall vara kladdig.Ställ kakan svalt och låt den sätta sig.

8Vispa ihop cirka 2 dl grädde och blanda ner cirka 2 dl valnötter i grädden som du serverar till kakan.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.