Marianns Tekakor (LCHF)

Av LCHF-arkivet    

februari 23, 2016

Det här är ett recept som jag hittat hos Mariann och det är hennes tekakor som är helt anpassade till LCHF.

Dessa går även att använda som hamburgerbröd, det är bara att strössla på lite sesamfrön på toppen innan gräddning.

Recept och bild: Mariannslchf

 

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

5 Ägg

100 g Smör (Normalsaltat)

1,5 dl Mandelmjöl

1 dl Kokosmjöl

1 tsk Bakpulver

1 nypa Salt

Instruktioner

1Smält smöret och sätt ugnen på 175 grader.

2Vispa ägg och salt fluffigt. Tillsätt det smälta smöret.

3Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggvispet.

4Låt stå och svälla i fem minuter.

5Gör sex lika stora klickar på en plåt med bakplåtspapper och forma dem till cirka 1 cm höga kakor.

6Grädda i cirka 15 minuter.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.