Marianns Tekakor (LCHF)

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Marianns Tekakor (LCHF)

Kategori

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Ingredienser

 5 Ägg
 100 g Smör (Normalsaltat)
 1 nypa Salt

Gör så här:

1

Smält smöret och sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och salt fluffigt. Tillsätt det smälta smöret.

3

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggvispet.

4

Låt stå och svälla i fem minuter.

5

Gör sex lika stora klickar på en plåt med bakplåtspapper och forma dem till cirka 1 cm höga kakor.

6

Grädda i cirka 15 minuter.

Beskrivning - Information

Det här är ett recept som jag hittat hos Mariann och det är hennes tekakor som är helt anpassade till LCHF.

Dessa går även att använda som hamburgerbröd, det är bara att strössla på lite sesamfrön på toppen innan gräddning.

Recept och bild: Mariannslchf

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 5 Ägg
 100 g Smör (Normalsaltat)
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Smält smöret och sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och salt fluffigt. Tillsätt det smälta smöret.

3

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggvispet.

4

Låt stå och svälla i fem minuter.

5

Gör sex lika stora klickar på en plåt med bakplåtspapper och forma dem till cirka 1 cm höga kakor.

6

Grädda i cirka 15 minuter.

Marianns Tekakor (LCHF)

13 Comments

  1. Testade detta idag och är otroligt besviken! Allt bara flöt ut till en enda stor smet på plåten och ner i ugnen. Det måste vara en ingrediens som saknas. Kanske fiberhusk? Det höll inte alls ihop. Och jag följde receptet till punkt och pricka. Vispade 3 min osv. Hur har andra lyckats??

  2. Har kompletterat med olika frö samt riven ost. Blir jättegoda matiga tekakor att äta med gott pålägg. Så snabbt att göra.

  3. Gjort dessa två ggr. Min man tyckte de va jättegoda. Lätt och snabbt att göra, det gillade jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *