Marianns Tekakor (LCHF)PROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett recept som jag hittat hos Mariann och det är hennes tekakor som är helt anpassade till LCHF.

Dessa går även att använda som hamburgerbröd, det är bara att strössla på lite sesamfrön på toppen innan gräddning.

Recept och bild: Mariannslchf

 


Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

 5 Ägg
 100 g Smör (Normalsaltat)
 1,5 dl Mandelmjöl
 1 dl Kokosmjöl
 1 tsk Bakpulver
 1 nypa Salt

1

Smält smöret och sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ägg och salt fluffigt. Tillsätt det smälta smöret.

5

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggvispet.

7

Låt stå och svälla i fem minuter.

9

Gör sex lika stora klickar på en plåt med bakplåtspapper och forma dem till cirka 1 cm höga kakor.

11

Grädda i cirka 15 minuter.

Kategori

Ingredienser

 5 Ägg
 100 g Smör (Normalsaltat)
 1,5 dl Mandelmjöl
 1 dl Kokosmjöl
 1 tsk Bakpulver
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Smält smöret och sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ägg och salt fluffigt. Tillsätt det smälta smöret.

5

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggvispet.

7

Låt stå och svälla i fem minuter.

9

Gör sex lika stora klickar på en plåt med bakplåtspapper och forma dem till cirka 1 cm höga kakor.

11

Grädda i cirka 15 minuter.

Marianns Tekakor (LCHF)PROVLAGAT 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *