Marianns Tekakor (LCHF)PROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett recept som jag hittat hos Mariann och det är hennes tekakor som är helt anpassade till LCHF.

Dessa går även att använda som hamburgerbröd, det är bara att strössla på lite sesamfrön på toppen innan gräddning.

Recept och bild: Mariannslchf

DelaSparaDelaBigOven

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

 5 Ägg
 100 g Smör (Normalsaltat)
 1,5 dl Mandelmjöl
 1 dl Kokosmjöl
 1 tsk Bakpulver
 1 nypa Salt

1

Smält smöret och sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ägg och salt fluffigt. Tillsätt det smälta smöret.

5

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggvispet.

7

Låt stå och svälla i fem minuter.

9

Gör sex lika stora klickar på en plåt med bakplåtspapper och forma dem till cirka 1 cm höga kakor.

11

Grädda i cirka 15 minuter.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 5 Ägg
 100 g Smör (Normalsaltat)
 1,5 dl Mandelmjöl
 1 dl Kokosmjöl
 1 tsk Bakpulver
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Smält smöret och sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ägg och salt fluffigt. Tillsätt det smälta smöret.

5

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggvispet.

7

Låt stå och svälla i fem minuter.

9

Gör sex lika stora klickar på en plåt med bakplåtspapper och forma dem till cirka 1 cm höga kakor.

11

Grädda i cirka 15 minuter.

Marianns Tekakor (LCHF)PROVLAGAT 

4 Comments

  1. Testade detta idag och är otroligt besviken! Allt bara flöt ut till en enda stor smet på plåten och ner i ugnen. Det måste vara en ingrediens som saknas. Kanske fiberhusk? Det höll inte alls ihop. Och jag följde receptet till punkt och pricka. Vispade 3 min osv. Hur har andra lyckats??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *