Marias sesam och linfröknäcke

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett sesam och linfröknäcke som Maria har hittat på. Hon tyckte att det var ett knäckebröd som absolut måste finnas med här på LCHF-arkivet.

Tips! Smaksätt knäcket med lite kryddor, t ex oregano, chili, basilika, timjan, vitlök eller något annat. Testa även olika sorters ost.

Kokosoljan kan du med fördel byta ut mot smör, eller ta hälften av varje för att få lite annan smak på knäcket.

- Beställ sesamfrön här!

Recept och bild: Maria Jallow

 


Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

 6 st Ägg
 1 dl Kokosolja
 1 dl Kallt vatten
 3 dl Finriven ost
 400 g Skalade sesamfrön
 3 msk Linfrön (Hela)
 3 msk Fiberhusk

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

3

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Det skall vara ungefär 1-1½ cm tjockt.

5

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 8 minuter.

7

Ta ut och skär upp i rutor och låt det sedan svalna.

Kategori

Ingredienser

 6 st Ägg
 1 dl Kokosolja
 1 dl Kallt vatten
 3 dl Finriven ost
 400 g Skalade sesamfrön
 3 msk Linfrön (Hela)
 3 msk Fiberhusk

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

3

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Det skall vara ungefär 1-1½ cm tjockt.

5

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 8 minuter.

7

Ta ut och skär upp i rutor och låt det sedan svalna.

Marias sesam och linfröknäcke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *