Marias sesam och linfröknäcke

Av LCHF-arkivet    

juli 13, 2016

Det här är ett sesam och linfröknäcke som Maria har hittat på. Hon tyckte att det var ett knäckebröd som absolut måste finnas med här på LCHF-arkivet.

Tips! Smaksätt knäcket med lite kryddor, t ex oregano, chili, basilika, timjan, vitlök eller något annat. Testa även olika sorters ost.

Kokosoljan kan du med fördel byta ut mot smör, eller ta hälften av varje för att få lite annan smak på knäcket.

- Beställ sesamfrön här!

Recept och bild: Maria Jallow

 

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

6 st Ägg

1 dl Kokosolja

1 dl Kallt vatten

3 dl Finriven ost

400 g Skalade sesamfrön

3 msk Linfrön (Hela)

3 msk Fiberhusk

Instruktioner

1Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

2Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Det skall vara ungefär 1-1½ cm tjockt.

3Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 8 minuter.

4Ta ut och skär upp i rutor och låt det sedan svalna.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.