Marinerade champinjoner

Av LCHF-arkivet  , ,   

juli 22, 2015

Tapas är något som man kan äta och variera i mängder och passar alldeles perfekt om du äter LCHF.

Det här är ett LCHF-recept på en tapasrätt som jag tycker är makalöst god, och den är så himla lätt att göra.

Gör gärna detta dagen innan och låt dem stå och marinera över natten, då kommer de att smaka som bäst.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

200 g Champinjoner (färska)

3 msk Olivolja

2 msk Balsamvinäger

1 msk Persilja (hackad)

10 g Vitlök

0,5 tsk Salt

1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1Sätt ugnen på 200 grader.

2Blanda alla de torra ingredienserna (utom sesamfröna) i en bunke.

3Vispa ihop keso, ägg, olja och timjan i en bunke.

4Blanda ner de torra ingredienserna i kesosmeten. Det behöver bara blandas så du behöver inte arbeta smeten så mycket.

5Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. Smeten räcker perfekt för att täcka hela plåten.

6Strössla över sesamfröna och grädda mitt i ugnen cirka 12-15 minuter beroende på ugn.

7Ta ut brödet när det har fått fin färg och är genombakat. Låt svalna och skär sen upp i lagom stora bitar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.