Marinerade champinjoner

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Tapas är något som man kan äta och variera i mängder och passar alldeles perfekt om du äter LCHF.

Det här är ett LCHF-recept på en tapasrätt som jag tycker är makalöst god, och den är så himla lätt att göra.

Gör gärna detta dagen innan och låt dem stå och marinera över natten, då kommer de att smaka som bäst.


Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning2 minTotalt12 min

 200 g Champinjoner (färska)
 3 msk Olivolja
 2 msk Balsamvinäger
 1 msk Persilja (hackad)
 10 g Vitlök
 0,5 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Blanda alla de torra ingredienserna (utom sesamfröna) i en bunke.

5

Vispa ihop keso, ägg, olja och timjan i en bunke.

7

Blanda ner de torra ingredienserna i kesosmeten. Det behöver bara blandas så du behöver inte arbeta smeten så mycket.

9

Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. Smeten räcker perfekt för att täcka hela plåten.

11

Strössla över sesamfröna och grädda mitt i ugnen cirka 12-15 minuter beroende på ugn.

13

Ta ut brödet när det har fått fin färg och är genombakat. Låt svalna och skär sen upp i lagom stora bitar.

Ingredienser

 200 g Champinjoner (färska)
 3 msk Olivolja
 2 msk Balsamvinäger
 1 msk Persilja (hackad)
 10 g Vitlök
 0,5 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Blanda alla de torra ingredienserna (utom sesamfröna) i en bunke.

5

Vispa ihop keso, ägg, olja och timjan i en bunke.

7

Blanda ner de torra ingredienserna i kesosmeten. Det behöver bara blandas så du behöver inte arbeta smeten så mycket.

9

Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. Smeten räcker perfekt för att täcka hela plåten.

11

Strössla över sesamfröna och grädda mitt i ugnen cirka 12-15 minuter beroende på ugn.

13

Ta ut brödet när det har fått fin färg och är genombakat. Låt svalna och skär sen upp i lagom stora bitar.

Marinerade champinjoner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *