Marinerade grillskivor med gratinerad broccoli och aioli
Sparat av:
0
st
Dessa grillskivor är gudomligt goda. De får ligga i marinad i ungefär 2 dygn så de blir riktigt möra och goda. I tiden på receptet är inte tiden för marinering inräknad.
Självklart behöver de inte ligga så länge, men ju längre desto godare och mörare.Vill du ha mer inspiration kika gärna in på min Instagram @lowcarbvarje
Eller bloggen
https://lowcarbvarjedag.blogspot.com
Sparat av:
0
st
Portioner: 4
Ingredienser
Grillskivor
- 800 g Fläskkotlett Eller karré i tunna skivor
- 1 dl Rapsolja
- 2 tsk Rökarom
- 2 msk Tomatpuré
- 1 tsk Sambal oelek
- 2 st Pressade vitlöksklyftor
- 0.5 dl Soja
Aioli
- 3 dl Majonnäs
- 2 st Pressade vitlöksklyftor
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg köttet I dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Förslut påsarna och gnid runt lite så att marinaden kommer åt överallt. Låt stå i kylen i 2 dygn.
Broccoli
- Koka broccoli i några minuter och låt sedan rinna av ordentligt.
- Lägg ut broccolin på en plåt med bakplåtspapper. Strö över ost och grädda i ugnen på 200 graden i 10-15 minuter.
Aioli
- Blanda alla ingredienser till aioli och låt stå kallt en stund innan servering.
Köttet
- Grilla köttet och pensla på marinaden under tiden. Grilla inte för länge, då blir de torrt.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!