Marjas mjölfria brownie

Av LCHF-arkivet    

maj 11, 2016

Det här är ett underbart recept på en mjölfri brownie från Marja. Den är dessutom mejerifri och innehåller inte speciellt många ingredienser.

Receptet ger fyra ganska små bitar, men det är en mäktig kaka som man inte behöver så mycket av.

Sukrin Gold hittar du här: Beställ Sukrin Gold

Vaniljpulver hittar du här: Beställ vaniljpulver

Recept och bild: Marja

Köp gärna Marjas kokbok Baka sockerfritt

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

2 Ägg

50 g Mörk choklad (minst 70%)

25 g Kokosolja

2 msk Sukrin Gold

2 msk Kakaopulver

1 msk Starkt kaffe

1 krm Vaniljpulver

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Smält chokladen försiktigt tillsammans med kokosoljan. Antingen i vattenbad eller försiktigt i micron.

3Vispa ägg och sötning poröst. Använd gärna elvisp.

4Blanda ner alla de andra ingredienserna inklusive chokladen och vispa lite till.

5Klä en normalstor brödform (ca 1,5 l) med bakplåtspapper och häll smeten i den. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 12-15 minuter.

6Ta ut och skär upp i lagom stora bitar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.