Marjas mjölfria brownie

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett underbart recept på en mjölfri brownie från Marja. Den är dessutom mejerifri och innehåller inte speciellt många ingredienser.

Receptet ger fyra ganska små bitar, men det är en mäktig kaka som man inte behöver så mycket av.

Sukrin Gold hittar du här: Beställ Sukrin Gold

Vaniljpulver hittar du här: Beställ vaniljpulver

Recept och bild: Marja

Köp gärna Marjas kokbok Baka sockerfritt


Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 2 Ägg
 50 g Mörk choklad (minst 70%)
 25 g Kokosolja
 2 msk Sukrin Gold
 2 msk Kakaopulver
 1 msk Starkt kaffe
 1 krm Vaniljpulver

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Smält chokladen försiktigt tillsammans med kokosoljan. Antingen i vattenbad eller försiktigt i micron.

5

Vispa ägg och sötning poröst. Använd gärna elvisp.

7

Blanda ner alla de andra ingredienserna inklusive chokladen och vispa lite till.

9

Klä en normalstor brödform (ca 1,5 l) med bakplåtspapper och häll smeten i den. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 12-15 minuter.

11

Ta ut och skär upp i lagom stora bitar.

Ingredienser

 2 Ägg
 50 g Mörk choklad (minst 70%)
 25 g Kokosolja
 2 msk Sukrin Gold
 2 msk Kakaopulver
 1 msk Starkt kaffe
 1 krm Vaniljpulver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Smält chokladen försiktigt tillsammans med kokosoljan. Antingen i vattenbad eller försiktigt i micron.

5

Vispa ägg och sötning poröst. Använd gärna elvisp.

7

Blanda ner alla de andra ingredienserna inklusive chokladen och vispa lite till.

9

Klä en normalstor brödform (ca 1,5 l) med bakplåtspapper och häll smeten i den. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 12-15 minuter.

11

Ta ut och skär upp i lagom stora bitar.

Marjas mjölfria brownie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *