Matgikens blåbärsmuffins

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.3
(7)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Matgikens blåbärsmuffins

Beskrivning - Information

Blåbärsmuffins är ju helt otroligt gott att äta, dock så innehåller ju de man köper i butik alltid en massa socker och oftast gluten vilket faller bort helt inom LCHF.
Men dessa fina blåbärsmuffins är med sötning istället och helt glutenfria.

Recept och bild: Matgiken

Mängd12 Portioner
Förberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min

Ingredienser

 3 Ägg
 0,50 dl SukrinEller annan sötning som motsvarar samma mängd
 100 g Smör
 1 dl Grädde
 50 g Kokosmjöl
 100 g Mandelmjöl
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 tsk Bakpulver
 1,50 deciliter Blåbär (frusna)

Gör så här:

1

Börja med att starta ugnen på 200 grader och förbered 12 stycken muffinsformar på en plåt.

2

Smält smöret i en kastrull.
Rör ner färskosten och grädden i smöret så du får en någorlunda jämn smet.

3

Visa ägg och sötning pösigt med elvisp.

4

Blanda ner färskostblandningen i äggvispet.

5

Blanda samtliga torra ingredienser och rör ner de i smeten. Använd gärna en sikt, så du inte får några onödiga klumpar.

6

Vänd ner blåbären i smeten.

7

Häll upp smeten i muffinsformarna och ställ in i ugnen. Grädda i cirka 30 minuter.

8

Ta ut muffinsen och låt de svalna på ett galler.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 Ägg
 0,50 dl SukrinEller annan sötning som motsvarar samma mängd
 100 g Smör
 1 dl Grädde
 50 g Kokosmjöl
 100 g Mandelmjöl
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 tsk Bakpulver
 1,50 deciliter Blåbär (frusna)

Instruktioner

1

Börja med att starta ugnen på 200 grader och förbered 12 stycken muffinsformar på en plåt.

2

Smält smöret i en kastrull.
Rör ner färskosten och grädden i smöret så du får en någorlunda jämn smet.

3

Visa ägg och sötning pösigt med elvisp.

4

Blanda ner färskostblandningen i äggvispet.

5

Blanda samtliga torra ingredienser och rör ner de i smeten. Använd gärna en sikt, så du inte får några onödiga klumpar.

6

Vänd ner blåbären i smeten.

7

Häll upp smeten i muffinsformarna och ställ in i ugnen. Grädda i cirka 30 minuter.

8

Ta ut muffinsen och låt de svalna på ett galler.

Matgikens blåbärsmuffins

One Comment

  1. Måste ha gjort nåt fel för jag kunde inte HÄLLA upp i formar utan fick klicka ner smeten. I 200 grader blev de brända o dessutom lite degiga. Får väl ge de till hararna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *