
Beskrivning - Information
Blåbärsmuffins är ju helt otroligt gott att äta, dock så innehåller ju de man köper i butik alltid en massa socker och oftast gluten vilket faller bort helt inom LCHF.
Men dessa fina blåbärsmuffins är med sötning istället och helt glutenfria.
Recept och bild: Matgiken
Ingredienser
Gör så här:
Börja med att starta ugnen på 200 grader och förbered 12 stycken muffinsformar på en plåt.
Smält smöret i en kastrull.
Rör ner färskosten och grädden i smöret så du får en någorlunda jämn smet.
Visa ägg och sötning pösigt med elvisp.
Blanda ner färskostblandningen i äggvispet.
Blanda samtliga torra ingredienser och rör ner de i smeten. Använd gärna en sikt, så du inte får några onödiga klumpar.
Vänd ner blåbären i smeten.
Häll upp smeten i muffinsformarna och ställ in i ugnen. Grädda i cirka 30 minuter.
Ta ut muffinsen och låt de svalna på ett galler.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att starta ugnen på 200 grader och förbered 12 stycken muffinsformar på en plåt.
Smält smöret i en kastrull.
Rör ner färskosten och grädden i smöret så du får en någorlunda jämn smet.
Visa ägg och sötning pösigt med elvisp.
Blanda ner färskostblandningen i äggvispet.
Blanda samtliga torra ingredienser och rör ner de i smeten. Använd gärna en sikt, så du inte får några onödiga klumpar.
Vänd ner blåbären i smeten.
Häll upp smeten i muffinsformarna och ställ in i ugnen. Grädda i cirka 30 minuter.
Ta ut muffinsen och låt de svalna på ett galler.
Måste ha gjort nåt fel för jag kunde inte HÄLLA upp i formar utan fick klicka ner smeten. I 200 grader blev de brända o dessutom lite degiga. Får väl ge de till hararna.