Matgikens blåbärsmuffins

Matgikens blåbärsmuffins 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Blåbärsmuffins är ju helt otroligt gott att äta, dock så innehåller ju de man köper i butik alltid en massa socker och oftast gluten vilket faller bort helt inom LCHF.
Men dessa fina blåbärsmuffins är med sötning istället och helt glutenfria.

Recept och bild: Matgiken

DelaTweetSparaDelaBigOven

Matgikens blåbärsmuffins

Mängd12 Portioner
Förberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min

Ingredienser

 3 Ägg
 0,50 dl SukrinEller annan sötning som motsvarar samma mängd
 100 g Smör
 1 dl Grädde
 75 g Färskost naturellTyp cream cheese
 50 g Kokosmjöl
 100 g Mandelmjöl
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 tsk Bakpulver
 1,50 deciliter Blåbär (frusna)

Gör så här:

1

Börja med att starta ugnen på 200 grader och förbered 12 stycken muffinsformar på en plåt.

2

Smält smöret i en kastrull.
Rör ner färskosten och grädden i smöret så du får en någorlunda jämn smet.

3

Visa ägg och sötning pösigt med elvisp.

4

Blanda ner färskostblandningen i äggvispet.

5

Blanda samtliga torra ingredienser och rör ner de i smeten. Använd gärna en sikt, så du inte får några onödiga klumpar.

6

Vänd ner blåbären i smeten.

7

Häll upp smeten i muffinsformarna och ställ in i ugnen. Grädda i cirka 30 minuter.

8

Ta ut muffinsen och låt de svalna på ett galler.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 3 Ägg
 0,50 dl SukrinEller annan sötning som motsvarar samma mängd
 100 g Smör
 1 dl Grädde
 75 g Färskost naturellTyp cream cheese
 50 g Kokosmjöl
 100 g Mandelmjöl
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 tsk Bakpulver
 1,50 deciliter Blåbär (frusna)

Instruktioner

1

Börja med att starta ugnen på 200 grader och förbered 12 stycken muffinsformar på en plåt.

2

Smält smöret i en kastrull.
Rör ner färskosten och grädden i smöret så du får en någorlunda jämn smet.

3

Visa ägg och sötning pösigt med elvisp.

4

Blanda ner färskostblandningen i äggvispet.

5

Blanda samtliga torra ingredienser och rör ner de i smeten. Använd gärna en sikt, så du inte får några onödiga klumpar.

6

Vänd ner blåbären i smeten.

7

Häll upp smeten i muffinsformarna och ställ in i ugnen. Grädda i cirka 30 minuter.

8

Ta ut muffinsen och låt de svalna på ett galler.

Matgikens blåbärsmuffins

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *