Matgikens mjuka LCHF-pepparkaka

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

När det kommer till juletider så kan det vara riktigt gott med en julig kaka till kaffet/glöggen/teet.

Det här receptet från Matgiken på mjuk LCHF-pepparkaka är perfekt att baka i så fall.

Gott och väldigt enkelt att göra, dessutom så funkar den fint att frysa in i bitar och plocka fram när man vill ha en liten kaka till fikat.

Recept och bild: Angelica

DelaSparaDelaBigOven

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

 150 g Smör
 1 msk Pepparkakskrydda
 4 st Ägg
 4 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 2 dl Mandelmjöl
 2 msk kokosmjöl
 2 tsk Bakpulver

1

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en sockerkaksform.

3

Smält smöret i en kastrull tillsammans med pepparkakskryddorna. Ställ kastrullen åt sidan när det väl smält och låt det svalna lite.

5

Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en bunke.

7

Vispa ägg och sötning riktigt vitt och pösigt. Använd elvisp.

9

Ställ in vispen på lägsta hastighet och rör ner mjölblandningen och smälta smöret i raskt tempo. Detta skall bara precis blandas ihop. Viktigt att inte överarbeta smeten.

11

Häll upp smeten i formen och ställ in den på nedersta falsen i ugnen. Grädda i cirka 30-35 minuter.

13

Känn med en tandpetare om kakan är färdig. Den skall inte vara kladdig i mitten.

15

Ta ut kakan och låt den svalna lite innan du vänder den upp och ner och tar ut kakan. Låt den sedan svalna helt under formen.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 150 g Smör
 1 msk Pepparkakskrydda
 4 st Ägg
 4 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 2 dl Mandelmjöl
 2 msk kokosmjöl
 2 tsk Bakpulver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en sockerkaksform.

3

Smält smöret i en kastrull tillsammans med pepparkakskryddorna. Ställ kastrullen åt sidan när det väl smält och låt det svalna lite.

5

Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en bunke.

7

Vispa ägg och sötning riktigt vitt och pösigt. Använd elvisp.

9

Ställ in vispen på lägsta hastighet och rör ner mjölblandningen och smälta smöret i raskt tempo. Detta skall bara precis blandas ihop. Viktigt att inte överarbeta smeten.

11

Häll upp smeten i formen och ställ in den på nedersta falsen i ugnen. Grädda i cirka 30-35 minuter.

13

Känn med en tandpetare om kakan är färdig. Den skall inte vara kladdig i mitten.

15

Ta ut kakan och låt den svalna lite innan du vänder den upp och ner och tar ut kakan. Låt den sedan svalna helt under formen.

Matgikens mjuka LCHF-pepparkaka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *