Matgikens mjuka LCHF-pepparkaka

Av LCHF-arkivet    

december 15, 2015

När det kommer till juletider så kan det vara riktigt gott med en julig kaka till kaffet/glöggen/teet.

Det här receptet från Matgiken på mjuk LCHF-pepparkaka är perfekt att baka i så fall.

Gott och väldigt enkelt att göra, dessutom så funkar den fint att frysa in i bitar och plocka fram när man vill ha en liten kaka till fikat.

Recept och bild: Angelica

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

150 g Smör

1 msk Pepparkakskrydda

4 st Ägg

4 msk Sötströ eller motsvarande sötning

2 dl Mandelmjöl

2 msk kokosmjöl

2 tsk Bakpulver

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader och smörj en sockerkaksform.

2Smält smöret i en kastrull tillsammans med pepparkakskryddorna. Ställ kastrullen åt sidan när det väl smält och låt det svalna lite.

3Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en bunke.

4Vispa ägg och sötning riktigt vitt och pösigt. Använd elvisp.

5Ställ in vispen på lägsta hastighet och rör ner mjölblandningen och smälta smöret i raskt tempo. Detta skall bara precis blandas ihop. Viktigt att inte överarbeta smeten.

6Häll upp smeten i formen och ställ in den på nedersta falsen i ugnen. Grädda i cirka 30-35 minuter.

7Känn med en tandpetare om kakan är färdig. Den skall inte vara kladdig i mitten.

8Ta ut kakan och låt den svalna lite innan du vänder den upp och ner och tar ut kakan. Låt den sedan svalna helt under formen.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.