
När det kommer till juletider så kan det vara riktigt gott med en julig kaka till kaffet/glöggen/teet.
Det här receptet från Matgiken på mjuk LCHF-pepparkaka är perfekt att baka i så fall.
Gott och väldigt enkelt att göra, dessutom så funkar den fint att frysa in i bitar och plocka fram när man vill ha en liten kaka till fikat.
Recept och bild: Angelica
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en sockerkaksform.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med pepparkakskryddorna. Ställ kastrullen åt sidan när det väl smält och låt det svalna lite.
Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en bunke.
Vispa ägg och sötning riktigt vitt och pösigt. Använd elvisp.
Ställ in vispen på lägsta hastighet och rör ner mjölblandningen och smälta smöret i raskt tempo. Detta skall bara precis blandas ihop. Viktigt att inte överarbeta smeten.
Häll upp smeten i formen och ställ in den på nedersta falsen i ugnen. Grädda i cirka 30-35 minuter.
Känn med en tandpetare om kakan är färdig. Den skall inte vara kladdig i mitten.
Ta ut kakan och låt den svalna lite innan du vänder den upp och ner och tar ut kakan. Låt den sedan svalna helt under formen.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en sockerkaksform.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med pepparkakskryddorna. Ställ kastrullen åt sidan när det väl smält och låt det svalna lite.
Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en bunke.
Vispa ägg och sötning riktigt vitt och pösigt. Använd elvisp.
Ställ in vispen på lägsta hastighet och rör ner mjölblandningen och smälta smöret i raskt tempo. Detta skall bara precis blandas ihop. Viktigt att inte överarbeta smeten.
Häll upp smeten i formen och ställ in den på nedersta falsen i ugnen. Grädda i cirka 30-35 minuter.
Känn med en tandpetare om kakan är färdig. Den skall inte vara kladdig i mitten.
Ta ut kakan och låt den svalna lite innan du vänder den upp och ner och tar ut kakan. Låt den sedan svalna helt under formen.