Matgikens mjuka LCHF-pepparkaka

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Matgikens mjuka LCHF-pepparkaka

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

 150 g Smör
 1 msk Pepparkakskrydda
 4 st Ägg

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en sockerkaksform.

2

Smält smöret i en kastrull tillsammans med pepparkakskryddorna. Ställ kastrullen åt sidan när det väl smält och låt det svalna lite.

3

Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en bunke.

4

Vispa ägg och sötning riktigt vitt och pösigt. Använd elvisp.

5

Ställ in vispen på lägsta hastighet och rör ner mjölblandningen och smälta smöret i raskt tempo. Detta skall bara precis blandas ihop. Viktigt att inte överarbeta smeten.

6

Häll upp smeten i formen och ställ in den på nedersta falsen i ugnen. Grädda i cirka 30-35 minuter.

7

Känn med en tandpetare om kakan är färdig. Den skall inte vara kladdig i mitten.

8

Ta ut kakan och låt den svalna lite innan du vänder den upp och ner och tar ut kakan. Låt den sedan svalna helt under formen.

Beskrivning - Information

När det kommer till juletider så kan det vara riktigt gott med en julig kaka till kaffet/glöggen/teet.

Det här receptet från Matgiken på mjuk LCHF-pepparkaka är perfekt att baka i så fall.

Gott och väldigt enkelt att göra, dessutom så funkar den fint att frysa in i bitar och plocka fram när man vill ha en liten kaka till fikat.

Recept och bild: Angelica

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 150 g Smör
 1 msk Pepparkakskrydda
 4 st Ägg

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en sockerkaksform.

2

Smält smöret i en kastrull tillsammans med pepparkakskryddorna. Ställ kastrullen åt sidan när det väl smält och låt det svalna lite.

3

Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en bunke.

4

Vispa ägg och sötning riktigt vitt och pösigt. Använd elvisp.

5

Ställ in vispen på lägsta hastighet och rör ner mjölblandningen och smälta smöret i raskt tempo. Detta skall bara precis blandas ihop. Viktigt att inte överarbeta smeten.

6

Häll upp smeten i formen och ställ in den på nedersta falsen i ugnen. Grädda i cirka 30-35 minuter.

7

Känn med en tandpetare om kakan är färdig. Den skall inte vara kladdig i mitten.

8

Ta ut kakan och låt den svalna lite innan du vänder den upp och ner och tar ut kakan. Låt den sedan svalna helt under formen.

Matgikens mjuka LCHF-pepparkaka

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *