Matgikens sesamfranska

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett LCHF-bröd som jag hämtat från Matgikens sida. Ett naturligt glutenfritt bröd som funkar kanon för dig som äter LCHF med.

Sesamfranska kan med fördel skivas upp och sedan frysas in, så plockar du fram lite när du behöver det. Ett bra alternativ för dig som vill ha ett bröd utan mandelmjöl dessutom.

Sesammjöl kan du köpa t ex här: Köp sesammjöl

Recept och bild: Matgiken

DelaSparaDelaBigOven

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 hr 30 minTotalt1 hr 45 min

 100 g Smör
 250 g Kvarg (naturell)
 6 Ägg
 2 msk Äppelcidervinäger
 1 dl Solrosfrön
 1 dl Pumpafrön
 1,5 dl Sesammjöl
 2 dl Pofiber
 0,5 dl Sesamfrön (Skalade)
 0,5 dl Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Salt
 1 msk Sesamfrön till garnering

1

Börja med att sätta ugnen på 150 grader och klä en avlång brödform med bakplåtspapper.

3

Smält smöret i en kastrull och dra det åt sidan så det får svalna lite.

5

Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en torr stekpanna. Rör om hela tiden så de inte bränns. De skall få en härlig färg och dofta gott. Häll sedan upp den på en tallrik tills de svalnat.

7

Mixa fröna grovt i en matberedare.

9

Vispa ihop smör, kvarg, ägg och äppelcidervinäger i en bunke.

11

Blanda alla de torra ingredienserna (glöm inte fröna) i en egen bunke och blanda sedan ner dem i äggsmeten.

13

Häll upp smeten i brödformen och jämna till ytan så den blir platt. Du kan blöta en slickepott så fastnar det inte så lätt. Strö över lite sesamfrön.

15

Täck formen med aluminiumfolie och ställ in den på nedre falsen i ugnen och grädda i 45 minuter.

17

Tag av folien och grädda ytterligare 45 minuter. Om du vill få lite mer färg på brödet kan du höja värmen till 200 de sista tio minuterna.i:9a

19

Lyft brödet ur formen och låt det svalna på ett galler.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 100 g Smör
 250 g Kvarg (naturell)
 6 Ägg
 2 msk Äppelcidervinäger
 1 dl Solrosfrön
 1 dl Pumpafrön
 1,5 dl Sesammjöl
 2 dl Pofiber
 0,5 dl Sesamfrön (Skalade)
 0,5 dl Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Salt
 1 msk Sesamfrön till garnering

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 150 grader och klä en avlång brödform med bakplåtspapper.

3

Smält smöret i en kastrull och dra det åt sidan så det får svalna lite.

5

Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en torr stekpanna. Rör om hela tiden så de inte bränns. De skall få en härlig färg och dofta gott. Häll sedan upp den på en tallrik tills de svalnat.

7

Mixa fröna grovt i en matberedare.

9

Vispa ihop smör, kvarg, ägg och äppelcidervinäger i en bunke.

11

Blanda alla de torra ingredienserna (glöm inte fröna) i en egen bunke och blanda sedan ner dem i äggsmeten.

13

Häll upp smeten i brödformen och jämna till ytan så den blir platt. Du kan blöta en slickepott så fastnar det inte så lätt. Strö över lite sesamfrön.

15

Täck formen med aluminiumfolie och ställ in den på nedre falsen i ugnen och grädda i 45 minuter.

17

Tag av folien och grädda ytterligare 45 minuter. Om du vill få lite mer färg på brödet kan du höja värmen till 200 de sista tio minuterna.i:9a

19

Lyft brödet ur formen och låt det svalna på ett galler.

Matgikens sesamfranska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *