Matgikens sesamfranska

Av LCHF-arkivet    

januari 26, 2016

Det här är ett LCHF-bröd som jag hämtat från Matgikens sida. Ett naturligt glutenfritt bröd som funkar kanon för dig som äter LCHF med.

Sesamfranska kan med fördel skivas upp och sedan frysas in, så plockar du fram lite när du behöver det. Ett bra alternativ för dig som vill ha ett bröd utan mandelmjöl dessutom.

Sesammjöl kan du köpa t ex här: Köp sesammjöl

Recept och bild: Matgiken

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 1 tim 30 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

100 g Smör

250 g Kvarg (naturell)

6 Ägg

2 msk Äppelcidervinäger

1 dl Solrosfrön

1 dl Pumpafrön

1,5 dl Sesammjöl

2 dl Pofiber

0,5 dl Sesamfrön (Skalade)

0,5 dl Fiberhusk

2 tsk Bakpulver

1 tsk Salt

1 msk Sesamfrön till garnering

Instruktioner

1Börja med att sätta ugnen på 150 grader och klä en avlång brödform med bakplåtspapper.

2Smält smöret i en kastrull och dra det åt sidan så det får svalna lite.

3Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en torr stekpanna. Rör om hela tiden så de inte bränns. De skall få en härlig färg och dofta gott. Häll sedan upp den på en tallrik tills de svalnat.

4Mixa fröna grovt i en matberedare.

5Vispa ihop smör, kvarg, ägg och äppelcidervinäger i en bunke.

6Blanda alla de torra ingredienserna (glöm inte fröna) i en egen bunke och blanda sedan ner dem i äggsmeten.

7Häll upp smeten i brödformen och jämna till ytan så den blir platt. Du kan blöta en slickepott så fastnar det inte så lätt. Strö över lite sesamfrön.

8Täck formen med aluminiumfolie och ställ in den på nedre falsen i ugnen och grädda i 45 minuter.

9Tag av folien och grädda ytterligare 45 minuter. Om du vill få lite mer färg på brödet kan du höja värmen till 200 de sista tio minuterna.i:9a

10Lyft brödet ur formen och låt det svalna på ett galler.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.