Matig soppa med kycklingfärs

Matig soppa med kycklingfärs 1SkapareAnna-Karin M
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En matig och mustig soppa med mycket smak. Enkel att laga och passar utmärkt att göra storkok på.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Matig soppa med kycklingfärs

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 1 liten lök
 2 morötter
 1 röd paprika
 2 msk Smör
 3 deciliter Grädde
 5 deciliter Vatten
 2 Buljongtärningar, kyckling
 500 g Kycklingfärs
 2 msk Tomatpuré

Gör så här:

1

Finhacka löken
Hacka morot och paprika i små tärningar, ca halvcentimeterstora.

2

Stek löken mjuk i smöret. Tillsätt morötter och paprika och fräs med under omrörning i ca 1 minut.
Tillsätt färsen och fräs tills den är klar.

3

Tillsätt tomatpuré, bland runt och tillsätt sedan vatten och buljong.
Låt koka ca 10-15 minuter. Avsluta med att ta i grädden och låt koka upp igen. Klart!

Ät gärna med en klick creme fraiche, en bit fröknäcke av ngt slag och en god bit ost.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 liten lök
 2 morötter
 1 röd paprika
 2 msk Smör
 3 deciliter Grädde
 5 deciliter Vatten
 2 Buljongtärningar, kyckling
 500 g Kycklingfärs
 2 msk Tomatpuré

Instruktioner

1

Finhacka löken
Hacka morot och paprika i små tärningar, ca halvcentimeterstora.

2

Stek löken mjuk i smöret. Tillsätt morötter och paprika och fräs med under omrörning i ca 1 minut.
Tillsätt färsen och fräs tills den är klar.

3

Tillsätt tomatpuré, bland runt och tillsätt sedan vatten och buljong.
Låt koka ca 10-15 minuter. Avsluta med att ta i grädden och låt koka upp igen. Klart!

Ät gärna med en klick creme fraiche, en bit fröknäcke av ngt slag och en god bit ost.

Matig soppa med kycklingfärs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *