Matiga medelhavsinspirerade ketobollar

Av LCHF-arkivet  ,   

mars 21, 2016

Ketobollar är det många som har testat och de är allt som oftast av det söta slaget. Här får du ett recept på ett lite mer matigt alternativ av ketobollar.

Matiga medelhavsinspirerade ketobollar är helt perfekt mellanmål för den som behöver fylla på energidepån lite och få upp fettnivåerna lite.

Kanon om du äter LCHF/lowcarb.

Receptet ger cirka 5 ketobollar.

Har du inte färska örter så kan du ta torkade. men då bara 2 teskedar.

Recept och bild: Ketodietapp

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 5 portioner

Ingredienser

100 g Färskost (naturell)

50 g Smör

2 msk Hackade färska örter (basilika, timjan, oregano)

12 g Soltorkade tomater i olja

12 g Oliver (kärnfria)

2 st Vitlöksklyftor (pressade)

1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)

0,25 tsk Salt

25 g Färsk parmesan (riven)

Instruktioner

1Låt smöret stå framme cirka 30 minuter så att det är rumstempererat.

2Blanda ihop smör och färskost.

3Hacka tomaterna och oliverna och tillsätt dem tillsammans med örterna, salt och peppar. Blanda ihop ordentligt. Ställ smeten i kylen i cirka 20-30 minuter så att den får sätta sig lite.

4Ta ur smeten och forma 5 stycken runda bollar. Rulla dessa i parmesanosten.

5Ät direkt eller förvara dem i kylen upp till en vecka.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.