Matiga medelhavsinspirerade ketobollar

Matiga medelhavsinspirerade ketobollar 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ketobollar är det många som har testat och de är allt som oftast av det söta slaget. Här får du ett recept på ett lite mer matigt alternativ av ketobollar.

Matiga medelhavsinspirerade ketobollar är helt perfekt mellanmål för den som behöver fylla på energidepån lite och få upp fettnivåerna lite.

Kanon om du äter LCHF/lowcarb.

Receptet ger cirka 5 ketobollar.

Har du inte färska örter så kan du ta torkade. men då bara 2 teskedar.

Recept och bild: Ketodietapp

DelaSparaDelaBigOven

Matiga medelhavsinspirerade ketobollar 1

Mängd5 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 100 g Färskost (naturell)
 50 g Smör
 2 msk Hackade färska örter (basilika, timjan, oregano)
 12 g Soltorkade tomater i olja
 12 g Oliver (kärnfria)
 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 0,25 tsk Salt
 25 g Färsk parmesan (riven)

1

Låt smöret stå framme cirka 30 minuter så att det är rumstempererat.

3

Blanda ihop smör och färskost.

5

Hacka tomaterna och oliverna och tillsätt dem tillsammans med örterna, salt och peppar. Blanda ihop ordentligt. Ställ smeten i kylen i cirka 20-30 minuter så att den får sätta sig lite.

7

Ta ur smeten och forma 5 stycken runda bollar. Rulla dessa i parmesanosten.

9

Ät direkt eller förvara dem i kylen upp till en vecka.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 100 g Färskost (naturell)
 50 g Smör
 2 msk Hackade färska örter (basilika, timjan, oregano)
 12 g Soltorkade tomater i olja
 12 g Oliver (kärnfria)
 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 0,25 tsk Salt
 25 g Färsk parmesan (riven)

Instruktioner

1

Låt smöret stå framme cirka 30 minuter så att det är rumstempererat.

3

Blanda ihop smör och färskost.

5

Hacka tomaterna och oliverna och tillsätt dem tillsammans med örterna, salt och peppar. Blanda ihop ordentligt. Ställ smeten i kylen i cirka 20-30 minuter så att den får sätta sig lite.

7

Ta ur smeten och forma 5 stycken runda bollar. Rulla dessa i parmesanosten.

9

Ät direkt eller förvara dem i kylen upp till en vecka.

Matiga medelhavsinspirerade ketobollar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.