Utskriftsalternativ:

Matiga medelhavsinspirerade ketobollar

Mängd5 PortionerFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ketobollar är det många som har testat och de är allt som oftast av det söta slaget. Här får du ett recept på ett lite mer matigt alternativ av ketobollar.

Matiga medelhavsinspirerade ketobollar är helt perfekt mellanmål för den som behöver fylla på energidepån lite och få upp fettnivåerna lite.

Kanon om du äter LCHF/lowcarb.

Receptet ger cirka 5 ketobollar.

Har du inte färska örter så kan du ta torkade. men då bara 2 teskedar.

Recept och bild: Ketodietapp

 100 g Färskost (naturell)
 50 g Smör
 2 msk Hackade färska örter (basilika, timjan, oregano)
 12 g Soltorkade tomater i olja
 12 g Oliver (kärnfria)
 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 0,25 tsk Salt
 25 g Färsk parmesan (riven)
1

Låt smöret stå framme cirka 30 minuter så att det är rumstempererat.

3

Blanda ihop smör och färskost.

5

Hacka tomaterna och oliverna och tillsätt dem tillsammans med örterna, salt och peppar. Blanda ihop ordentligt. Ställ smeten i kylen i cirka 20-30 minuter så att den får sätta sig lite.

7

Ta ur smeten och forma 5 stycken runda bollar. Rulla dessa i parmesanosten.

9

Ät direkt eller förvara dem i kylen upp till en vecka.

Nutrition Facts

Portioner 5