Medelhavsinspirerad gurksallad

Av LCHF-arkivet  , , ,   

juli 30, 2016

På sommaren så brukar man inte vilja ha så mäktig eller varm mat, då kan det vara helt perfekt att ha en medelhavsinspirerad gurksallad som tillbehör. En väldigt fräsch och enkel sallad som passar kanon till grillat.

Använd gärna ekologiska grönsaker då de smakar absolut mest och bäst.

Recept och bild: Tip Hero

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 tim
  • Mängd: 8 portioner

Ingredienser

500 g Gurka (färsk)

500 g Tomater

1 dl Rödlök (finhackad)

1 dl Persilja (hackad)

1 dl Mynta, hackad (färsk)

4 msk Saften av citron

3 msk Olivolja

0,5 tsk Salt

Instruktioner

1Dela gurkan och gröp ur kärnorna (skall ej användas). Tärna gurkan fint.

2Dela tomaterna och ta bort kärnhuset (skall ej användas). Tärna tomatköttet fint.

3Blanda ihop gurkan och tomaterna tillsammans med övriga ingredienser och ställ kallt i cirka 2 timmar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.