Medelhavsinspirerad gurksallad

Medelhavsinspirerad gurksallad 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

På sommaren så brukar man inte vilja ha så mäktig eller varm mat, då kan det vara helt perfekt att ha en medelhavsinspirerad gurksallad som tillbehör. En väldigt fräsch och enkel sallad som passar kanon till grillat.

Använd gärna ekologiska grönsaker då de smakar absolut mest och bäst.

Recept och bild: Tip Hero

DelaTweetSparaDelaBigOven

Medelhavsinspirerad gurksallad 1

Mängd8 Portioner
Förberedelse10 minTillagning2 hrsTotalt2 hrs 10 min

 500 g Gurka (färsk)
 500 g Tomater
 1 dl Rödlök (finhackad)
 1 dl Persilja (hackad)
 1 dl Mynta, hackad (färsk)
 4 msk Saften av citron
 3 msk Olivolja
 0,5 tsk Salt

1

Dela gurkan och gröp ur kärnorna (skall ej användas). Tärna gurkan fint.

3

Dela tomaterna och ta bort kärnhuset (skall ej användas). Tärna tomatköttet fint.

5

Blanda ihop gurkan och tomaterna tillsammans med övriga ingredienser och ställ kallt i cirka 2 timmar.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 500 g Gurka (färsk)
 500 g Tomater
 1 dl Rödlök (finhackad)
 1 dl Persilja (hackad)
 1 dl Mynta, hackad (färsk)
 4 msk Saften av citron
 3 msk Olivolja
 0,5 tsk Salt

Instruktioner

1

Dela gurkan och gröp ur kärnorna (skall ej användas). Tärna gurkan fint.

3

Dela tomaterna och ta bort kärnhuset (skall ej användas). Tärna tomatköttet fint.

5

Blanda ihop gurkan och tomaterna tillsammans med övriga ingredienser och ställ kallt i cirka 2 timmar.

Medelhavsinspirerad gurksallad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.