Medelhavsinspirerad gurksallad

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Medelhavsinspirerad gurksallad

Mängd8 Portioner
Förberedelse10 minTillagning2 timTotalt2 tim 10 min

Ingredienser

 500 g Gurka (färsk)
 500 g Tomater
 1 dl Rödlök (finhackad)
 1 dl Persilja (hackad)
 1 dl Mynta, hackad (färsk)
 4 msk Saften av citron
 3 msk Olivolja
 0,5 tsk Salt

Gör så här:

1

Dela gurkan och gröp ur kärnorna (skall ej användas). Tärna gurkan fint.

3

Dela tomaterna och ta bort kärnhuset (skall ej användas). Tärna tomatköttet fint.

5

Blanda ihop gurkan och tomaterna tillsammans med övriga ingredienser och ställ kallt i cirka 2 timmar.

Beskrivning - Information

På sommaren så brukar man inte vilja ha så mäktig eller varm mat, då kan det vara helt perfekt att ha en medelhavsinspirerad gurksallad som tillbehör. En väldigt fräsch och enkel sallad som passar kanon till grillat.

Använd gärna ekologiska grönsaker då de smakar absolut mest och bäst.

Recept och bild: Tip Hero

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Gurka (färsk)
 500 g Tomater
 1 dl Rödlök (finhackad)
 1 dl Persilja (hackad)
 1 dl Mynta, hackad (färsk)
 4 msk Saften av citron
 3 msk Olivolja
 0,5 tsk Salt

Instruktioner

1

Dela gurkan och gröp ur kärnorna (skall ej användas). Tärna gurkan fint.

3

Dela tomaterna och ta bort kärnhuset (skall ej användas). Tärna tomatköttet fint.

5

Blanda ihop gurkan och tomaterna tillsammans med övriga ingredienser och ställ kallt i cirka 2 timmar.

Medelhavsinspirerad gurksallad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *